Logo
  • Nieuws
  • 17 april 2012
  • Bas Ammerlaan

Leaserijders willen niet betalen voor privékilometers

Werknemers zijn minder bereid te betalen per privékilometer dan vorig jaar. Dit komt doordat werknemers met een auto van de zaak steeds minder vertrouwen hebben in de waarborging van de privacy van hun gegevens, volgens Vereniging Auto van de Zaak.

Beeld Leaserijders willen niet betalen voor privékilometers

Werknemers met een auto van de zaak hebben een minder goed gevoel over een heffing over privékilometers. Het draagvlak voor werknemers die bereid zijn te betalen voor privékilometers is sinds vorig jaar gedaald tot 44 procent – 27 procent minder dan een jaar geleden, zo blijkt uit een enquête onder meer dan 1.300 werknemers met een auto van de zaak. Het aantal werknemers dat uitgesproken niet wil betalen voor privékilometers is gestegen tot 40 procent.

 

Weinig vertrouwen

Volgens Vereniging Auto van de Zaak zijn berijders minder enthousiast over betalen per privékilometer vanwege het weinige vertrouwen dat ze hebben in de ingewikkelde automatiseringsprojecten van de overheid. Ze hebben niet het idee dat de beveiliging van hun reisgegevens voldoende gewaarborgd is. Daarnaast zijn ze bang dat het uiteindelijk toch hogere kosten op gaat leveren voor de berijder.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.