Logo
  • Nieuws
  • 2 februari 2009
  • Lianne Bouman

Knibbelt u ook liever niet aan het pensioen?

Pensioen blijkt de laatste sluitpost van bezuinigingen te zijn. Werkgevers schrappen eerder in het budget voor leaseauto en variabele winstuitkering dan op de pensioenregeling van hun werknemers.

Beeld Knibbelt u ook liever niet aan het pensioen?

Ook de mogelijkheden voor kinderopvang en opleidingen staan onder druk. Dat constateert verzekeraar Avéro Achmea na een 'flitsonderzoek' onder dertig belangrijke pensioenadvieskantoren.

 

Crisis
De helft van de pensioenadviseurs denkt wel dat de pensioenregelingen soberder worden, als gevolg van de financiële crisis. Deeltijdpensioen wordt door de aanhoudende crisis actiever ingezet in het arbeidsvoorwaardenbeleid. Werkgevers hechten bovendien steeds meer belang aan goede advisering op het gebied van arbeidsvoorwaarden. De verzekeringsmaatschappij gaat hier, samen met haar intermediair, werkgevers in begeleiden.

 

Verzekerbare arbeidsvoorwaarden

De intermediairverzekeraar wil dé partij worden voor verzekerbare arbeidsvoorwaarden. De intermediair speelt in deze neergezette ambitie een cruciale rol. Hij heeft immers direct inzicht in de financiële- en personeelssituatie van de klant.

 

Tip

Het vinden en houden van gemotiveerde werknemers met de juiste instelling en mentaliteit is een uitdaging en vereist de nodige creativiteit. Met goede arbeidsvoorwaarden zorgt u ervoor dat werknemers loyaal zijn en met plezier voor u (blijven) werken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.