Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2009
  • Manon Schuttrups

Kerst met de baas niet belangrijk

Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven organiseert een kerstfeest voor haar medewerkers, terwijl een kleine 70 procent van hen hier niet op zit te wachten. Slechts 33 procent  van de Nederlandse werknemers geeft aan er wél problemen mee te hebben, als de kerstviering op het werk niet doorgaat.

Beeld Kerst met de baas niet belangrijk

Ook in Duitsland geeft bijna 70 procent van alle bedrijven een party. Maar als dit niet doorgaat vindt slechts een derde van de medewerkers dat erg. In Frankrijk gaat het er een stuk minder feestelijk aan toe: slechts 41 procent van de bedrijven organiseert een eindejaarsfeestje.

 

“Nederland, Duitsland en België laten weer een voorzichtige groei van de economie zien. Dit zal zeker een rol hebben gespeeld bij de beslissing van bedrijven om toch een eindejaarsfeest te geven. Daarnaast zal het verschil in omgang met dit thema zeker ook een culturele grond hebben,” zegt Barbara Kollée, Senior Manager van financieel werving & selectiebureau Robert Half Finance & Accounting.

 

Het bedrijf deed onderzoek naar kerstviering onder 1.470 Finance Managers in 9 landen: België, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.