Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2010
  • Lianne Bouman

Gebruik juiste rekeningnummer WOR-aanslag

Voor de aanslag Wet op de Ondernemingsraden (WOR), de WOR-aanslag, hanteert de Belastingdienst een ander rekeningnummer dan het algemene nummer (2445588). Volgens de Belastingdienst wordt vaak het verkeerde rekeningnummer voor deze ondernemingsraadheffing gebruikt.

Beeld Gebruik juiste rekeningnummer WOR-aanslag

Het juiste nummer is 441290, dat overigens ook staat vermeld op de acceptgirokaart die bij de WOR-aanslag is gevoegd.

 

De WOR regelt dat bedrijven en instellingen met meer dan 50 medewerkers een ondernemingsraad moeten instellen. De WOR vormt het uitgangspunt van de medezeggenschap. In de WOR is onder meer geregeld dat leden van de ondernemingsraad (OR) onder meer verlof moeten krijgen voor het volgen van scholing.

 

GBIO

Elke organisatie die een ondernemingsraad (OR) heeft, moet een WOR-heffing betalen. De Sociaal Economische Raad (SER) ontvangt deze gelden van de Belastingdienst. Zij komen ten goede aan de stichting Gemeenschappelijke Begeleidingsinstituut Ondernemingsraden (GBIO).

 

Tip: Voor het kalenderjaar 2010 heeft de SER bepaald dat de heffing 0,01% van de fiscale loonsom van de organisatie in 2009 bedraagt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.