Logo
  • Nieuws
  • 29 januari 2010
  • Manon Schuttrups

Europa langer met zwangerschapsverlof

Het Europees Parlement wil dat het zwangerschapsverlof wordt verlengd van veertien naar achttien weken. Hierover heeft de commissie sociale zaken van het Europarlement 27 januari gestemd.

Beeld Europa langer met zwangerschapsverlof

Het gaat om een nieuw voorstel – vorig jaar haalde een dergelijk plan van de Europese Commissie het niet in het Europarlement door interne verdeeldheid. “Dit nieuwe plan gaat uit van een volledige doorbetaling van het zwangerschapsverlof,” aldus CDA-Europarlementariër Ria Oomen.

 

Zwangerschapsverlof voor vaders

Het plan om ook vaders betaald verlof te geven, werd in de commissie sociale zaken weggestemd, voornamelijk door verzet van de christendemocraten. Oomen verwacht dat het nieuwe voorstel een meerderheid zal halen als in maart het voltallige Europees Parlement hierover stemt. Nederland kent nu een zwangerschapsverlof van zestien weken. Minister Donner geeft aan niets te voelen voor een verlenging.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.