Logo
  • Nieuws
  • 3 oktober 2017
  • Fellowes

Een staande ovatie voor een gezondere houding

Eén op de drie werknemers kampt met fysieke klachten als nekpijn, rugpijn en vermoeidheid. Dit komt door een slechte lichaamshouding en gaat ten koste van de productiviteit. Het ziekteverzuim dat hierop volgt kost bedrijven meer dan 70 miljoen euro per jaar. Wat doe je als de productiviteit van werknemers achteruit gaat vanwege fysieke problemen?

Beeld Een staande ovatie voor een gezondere houding

Lichaamshouding speelt werknemers parten

Het is cruciaal om je werknemers in beweging te krijgen. 60 procent van de werknemers zegt dat een inactieve houding oorzaak is van verminderde productiviteit. Dat is niet zo gek, want 39 procent van de Nederlandse werknemers heeft een slechte zithouding aan het bureau. Daarnaast zit meer dan een derde (34%) te lang zonder pauzes. Deze cijfers blijken uit recent onderzoek door Fellowes. Het is tijd om in actie te komen en je werknemers uit hun stoel te krijgen.

Vitaliteit voor loyaliteit

Het Zit-Sta platform biedt uitkomst om werknemers gezond te houden. Deze oplossing om zowel zittend als staand te kunnen werken aan een bureau helpt werknemers in beweging, een actievere houding aan te nemen en hun lichaamshouding af te wisselen. Dit voorkomt ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit. Naast de vele gezondheidsvoordelen draagt het ook bij aan aantrekkelijk werkgeverschap, want een goed vitaliteitsbeleid staat hoog op de wensenlijst van werknemers. 70 procent van de werknemers wil namelijk dat hun werkgever meer doet om gezondheidsproblemen aan te pakken. Daarnaast vindt 58 procent dat die aanpak preventief, proactief en langdurig moet zijn. Lees ook ‘Gezondheidshype breidt zich uit naar kantoor’.

De voordelen

HR-professionals kunnen helpen de vitaliteit van werknemers te bevorderen door zich hard te maken voor Zit-Sta oplossingen. Hierbij de voordelen op een rij:

  • Fitte werknemers. Door een actievere fysieke houding, zullen werknemers vitaler en gezonder zijn. En niet onbelangrijk; pijnklachten verminderen of blijven zelfs uit.
  • Gelukkige werknemers. Fysieke fitheid heeft zijn uitwerking op de mentale fitheid. Fitte werknemers zijn gelukkiger en hebben meer plezier in hun werk.
  • Productieve werknemers. Gelukkige werknemers zijn op hun beurt productiever. Ze werken harder en raken minder snel vermoeid. Een hogere productiviteit is het gevolg.
  • Aantrekkelijke werkomgeving. Door duurzame vitaliteitsoplossingen word je aantrekkelijker voor werknemers. Het heeft voordelen bij zowel huidig personeel als bij talent dat op de loer ligt. Win-win!
  • Hogere opbrengst. Tel al deze voordelen bij elkaar op en je zult zien dat je onderaan de streep beter uit bent. Niet alleen bespaar je veel kosten door een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit, je gaat de voordelen ook terugzien bij klanten. Want blije werknemers maken blije klanten, en blije klanten geven meer uit.

Kortom, het staat als een paal boven water; indien je jouw werknemers actief, gezond, gelukkig en productief wilt houden, kun je ze helpen met Zit-Sta oplossingen. HR-professionals zijn dé aangewezen personen in de organisatie om verantwoordelijkheid te nemen. Neem het voortouw, geef het goede voorbeeld en stimuleer gezondere gewoontes op de werkvloer.

Meer informatie over Zit-Sta oplossingen en de voordelen voor jouw bedrijf vind je hier!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.