Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2009
  • David Davidson

Collega stoort zich aan gewauwel over kinderen

Werknemers ergeren zich groen en geel aan collega’s met kinderen. Mensen die niet op het werk verschijnen omdat hun kind ziek is, vormen de grootste bron van irritatie. Dat meldt vacaturesite JobTrack.nl op basis van een internet-enquête.

Beeld Collega stoort zich aan gewauwel over kinderen

Van de ondervraagden ergert 43 procent zich aan collegae met kinderen. Bij 37 procent komt stoom uit de oren als een collega zich afmeldt omdat zijn of haar kroost ziek is. Vooral oudere werknemers raken geïrriteerd: bijna de helft ergert zich geregeld aan gesprekken over kinderen op de werkvloer.

 

De leeftijdscategorie 26 tot 35 jaar laat zich het minst op de kast jagen. Mogelijk omdat dit de mensen zijn die net kinderen hebben of zelf denken aan het stichten van een gezin.

 

Mannen en vrouwen ergeren zich ongeveer even erg aan kroostgerelateerde praat van anderen. Vrouwen ergeren zich zelfs een fractie meer dan mannen.

 

Thuiswerken

Thuis- en flexwerken is een manier om baan en gezinsleven beter te combineren. Voor HR-professionals heeft deze manier van werken grote gevolgen. Het roept vragen op als: ‘Kan ik mijn personeel loslaten en vertrouwen? Hoe manage ik werknemers die een groot deel van de tijd afwezig zijn? Wat moet ik veranderen aan mijn ICT-structuur als mensen steeds meer thuiswerken?´

 

De HRpraktijk Dag op 14 mei in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam staat geheel in het teken van deze onderwerpen. In één dag tijd krijgt u praktische handvatten aangereikt om het Nieuwe Werken in uw organisatie van de grond te tillen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.