Logo
  • Nieuws
  • 9 april 2010
  • Manon Schuttrups

Belangrijke arbeidsvoorwaarde: alcohol op de werkvloer

Het personeel van de Deense bierbrouwerij Carlsberg is in staking. Maar niet om behoud van personeel of een hoger salaris. Nee, ze willen hun dagelijkse portie bier niet hoeven missen.

Beeld Belangrijke arbeidsvoorwaarde: alcohol op de werkvloer

Tot voor kort stelde Carlsberg gratis bier ter beschikking in koelkasten door het hele bedrijf. Maar de happy hours zijn over; de directie besloot op 1 april dat personeel alleen nog tijdens de lunch bier mag drinken. De leiding streeft zo naar een maatschappelijk aanvaardbaar alcoholbeleid.

 

Personeelsleden zijn het hier niet mee eens en eisen dat de regels teruggedraaid worden naar die van de goede oude tijd: buiten de pauzes om maximaal drie biertjes drinken. Een Deense werkgeversorganisatie en een vakbond gaan zich over het conflict buigen.

 

Omgaan met medezeggenschap

Heeft u ook dreigende arbeidsonrust in de organisatie? Als HR-professional speelt u meerdere rollen; u voorziet de OR van informatie, maar bent ook verantwoordelijk om namens de directie strategische lijnen om te zetten in operationeel personeelsbeleid. Hoe, dat leert u in het seminar Omgaan met medezeggenschap.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.