Logo
  • Nieuws
  • 30 september 2009
  • Lianne Bouman

Bedrijfspensioenfondsen mogen samensmelten

Ondernemingspensioenfondsen mogen in de toekomst samengaan. De Stichting van de Arbeid (STAR) adviseerde begin dit jaar minister Donner (SZW) om het samengaan van ondernemingspensioenfondsen mogelijk te maken. De minister heeft hiertoe nu een wetswijziging van de pensioenwet ingediend bij de Tweede Kamer.

Beeld Bedrijfspensioenfondsen mogen samensmelten

Vooral kleine ondernemingspensioenfondsen vinden het steeds moeilijker om te voldoen aan de eisen van de Pensioenwet. Zij hebben moeite om mensen met de benodigde kennis te vinden voor bestuur, deelnemersraad en verantwoordingsorgaan. Daarom willen zij graag samengaan met andere ondernemingspensioenfondsen. Zij delen overigens niet de financiële risico’s, omdat de vermogens van de fondsen gescheiden blijven.

 

Het aantal ondernemingspensioenfondsen is de laatste jaren flink afgenomen. In 1998 bestonden nog 938 ondernemingspensioenfondsen, eind 2007 waren dat er nog 597.

 

Overspoelt uw personeel u met haar lastige vragen over alle recente pensioenontwikkelingen? Volg de cursus ‘Update pensioenen’ en u bent niet alleen weer helemaal bij, maar zelfs in staat om een adviserende rol aan te nemen. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.