Logo
  • Nieuws
  • 16 februari 2011
  • Miranda Panse

Automobilisten positief over Het Nieuwe Werken

Een grote meerderheid van de Nederlandse automobilisten staat positief tegenover Het Nieuwe Werken. Slechts negen procent van de respondenten heeft toch liever een vaste werkplek en vaste werktijden.

Beeld Automobilisten positief over Het Nieuwe Werken

Dit blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek van eileen.nl. 30 procent van de automobilisten heeft aangegeven om in staat te zijn om flexibel om te gaan met werktijden. Hierdoor kunnen zij dan de spits vermijden. Respondenten die jonger dan 55 jaar zijn hebben er meer moeite mee om flexibel te werken dan mensen van 55 jaar en ouder. Vrouwen hebben hier bovendien meer moeite mee in vergelijking met mannen.

Thuiswerken

Een kwart van de automobilisten heeft de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Net als bij het flexibel werken geldt hier dat respondenten onder de 55 jaar en vrouwen minder de mogelijkheid hebben om te thuis te werken.

De vraag wat automobilisten plezierig vinden aan thuiswerken, levert deze top vijf uit:
1. Het scheelt mij veel reistijd.
2. Ik werk veel efficiënter.
3. Goede balans werk en privé.
4. Veel beter voor het milieu.
5. Geen gezeur van collega’s.

Hier tegenover staat dat automobilisten bij het thuiswerken het contact met collega’s wel missen en dat ze het moeilijk vinden om een scheidslijn te trekken tussen werk en privé.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.