Logo
  • Nieuws
  • 19 september 2008
  • Mariel Hovemann

Andere manier van bijtelling auto van de zaak in de autobranche

Bij werkgevers in de autobranche kan sprake zijn van wisselend gebruik van auto’s door hun werknemers. Dat maakt de vaststelling van de grondslag voor de bijtelling van het privégebruik er niet gemakkelijker op. De ‘Autodealerregeling 2007′, die de fiscus heeft opgesteld moest daar verandering in brengen. De regeling - die dit jaar tot twee keer toe is verlengd - loopt nu op 1 oktober 2008 af. Daarvoor in de plaats komt de Handreiking bijtelling privégebruik auto voor de autobranche.

Beeld Andere manier van bijtelling auto van de zaak in de autobranche

De Belastingdienst reikt werkgevers in de autobranche nu een andere manier aan om de grondslag voor de bijtelling te kunnen vaststellen. In de handleiding staat ook wanneer de werkgever over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet moet inhouden en welke gegevens hij moet administreren.

 

De handreiking geldt voor alle werkgevers in de autobranche die door wisselend gebruik van auto’s de grondslag voor de bijtelling van een aan werknemers ter beschikking gestelde auto moeilijk vast kunnen stellen. Dat zijn dealers in personenauto’s, handelaars in tweedehands auto’s, leasemaatschappijen en importeurs.

 

Tip

De Belastingdienst staat toe dat werkgevers die gebruikmaken van de Autodealerregeling 2007, nu al kunnen overstappen op de methode van de handreiking, maar zij mogen ook wachten tot 1 oktober 2008. Ook werkgevers buiten de autobranche, die in gelijke omstandigheden verkeren kunnen van deze nieuwe regeling gebruik maken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.