Logo
  • Nieuws
  • 19 november 2009
  • Manon Schuttrups

1,4 miljoen kerstpakketten ongewenst

Bijna driekwart van de werknemers die dit jaar een kerstgeschenk verwacht, ontvangt het liefst geen traditioneel pakket. Maar bijna de helft van hen verwacht wel een dergelijk pakket te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Ruigrok/Netpanel, in opdracht van Pluimen.

Beeld 1,4 miljoen kerstpakketten ongewenst

Van de medewerkers verwacht 67 procent een cadeautje te krijgen. Van de werkgevers geeft 56 procent aan van plan te zijn ook dit jaar een kerstgeschenk te geven. De crisis dwingt ondernemers tot veel creativiteit, maar dit is volgens de onderzoekers niet terug te zien in de keuze voor het kerstpakket dit jaar. Voor 2009 geldt: hetzelfde kerstpakket, maar dan minder luxueus.  Het merendeel van de werkgevers besteedt dit jaar tussen de 21 en 50 euro aan een kerstgeschenk.

46 procent van de werknemers verwacht dit jaar een traditioneel kerstpakket. Dit komt neer op 2,3 miljoen pakketten. 61 procent hiervan is echter ongewenst.

 

Tips

Uit het onderzoek blijkt verder dat 71 procent van de werkgevers die een traditioneel kerstpakket geeft, dit uit gewoonte doet. Mocht u nog niet een kerstpakket hebben aangeschaft, houd dan onderstaande in gedachte:

- Laat uw medewerkers meebeslissen over hun eigen cadeau.

- Juist in tijden van crisis kunnen persoonlijke boodschappen en het delen van ervaringen belangrijk zijn. Dingen beleven samen met vrienden, familie en collega’s krijgen dan een meerwaarde.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.