Logo
  • Nieuws
  • 17 oktober 2008
  • Mariel Hovemann

Werknemers tijdelijk de WW in?

Bedrijven kunnen klappen als gevolg van de kredietcrisis makkelijker opvangen als werknemers tijdelijk de WW in mogen. Dit stelt vakbondsbestuurder Félix Alejandro van FNV Bondgenoten in dagblad Trouw.

Beeld Werknemers tijdelijk de WW in?

De vakbondsbestuurder wil dat bedrijven waarvan de afzet door de crisis daalt hun medewerkers enkele weken naar huis kunnen sturen. Het kabinet moet daarvoor de regels voor de arbeidstijdverkorting versoepelen. In België kunnen werknemers in een dergelijke situatie al gebruik maken van de werkloosheidsregeling.

 

Alejandro pleit voor deze maatregel nu de situatie bij ondernemingen in en rond Eindhoven snel verslechtert. Bij chipmachinefabrikant ASML en truckfabrikant Daf verliezen uitzendkrachten en ander tijdelijk personeel nu als eersten hun baan. Niet alleen de banken 'die tot voor kort miljardenwinsten boekten met ons verdiende geld' verdienen steun van de overheid aldus Alejandro. Ook de industrie moet worden geholpen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.