Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Telegraaf.nl

Lunchen met de baas niet populair

Bijna 30 procent van de werknemers luncht liever niet met de baas. “De lunch is om te ontspannen, en dat kan niet met de leidinggevende erbij”. Ook collega’s van andere afdelingen zijn niet echt welkom, 22 procent wil niet met hen aan tafel.

Uit onderzoek naar lunchgedrag op het werk is op te maken dat werknemers de lunch als een ontspannen, sociaal moment op de dag zien. De lunch is voor sommigen het ‘even weg’ moment van de dag en die willen ze niet met hun baas of collega’s van andere afdelingen doorbrengen. Anderen daarentegen willen juist wel even netwerken met collega’s van andere afdelingen. Maar liefst een klein percentage luncht het liefst helemaal niet met directe collega’s. “Bedrijfsrestaurants moeten daarop inspelen door eenpersoonstafels, maar ook lange aanschuiftafels te plaatsen, zodat iedereen laagdrempelig kan aanschuiven”, aldus bedrijfs- cateraar Anouk Kogelman.

Troep

De grootste ergernis tijdens de lunch zijn collega’s die er een troep van maken. “Broodkruimels in de boter en kaaskorstjes op tafel bezorgen bijna een kwart van de werknemers kippenvel. Ook collega’s die smakken en ambtgenoten die praten met hun mond vol staan in de top van grootste irritaties.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.