Logo

Jos Hollestelle

Pasfoto
Functie:Expert mobiliteitsbeleid
Jos Hollestelle is expert mobiliteitsbeleid bij &Morgen. Hij ondersteunt bedrijven vooral op vraagstukken rond reiskostenregelingen en mobiliteitsbudgetten. Jos inspireert graag door in heldere taal aan werkgevers te laten zien hoe zij met slimme mobiliteit winst kunnen behalen voor hun organisatie. Hierin heeft hij vooral ook oog voor de eindgebruiker. Want met alleen regelingen op papier verander je geen gedrag.

Bijdragen

  • 21 oktober 2014

    Aanvulling op voorgaande bericht: parkeren bij het werk is voor privé auto’s alleen nog maar belastingvrij als de werkgever over een eigen parkeergelegenheid beschikt waar hij op grond van de Arbowetgeving arboverantwoordelijkheid heeft.

  • 20 oktober 2014

    Beste Ralph,

    Deze wetgever laat helaas ruimte voor interpretatie door de lokale belastinginspecteur. De situatie die u schetst is hierdoor moeilijk te beoordelen. Van groot belang is de vraag hoe ver de parkeerplaatsen van het bedrijfsverzamelgebouw liggen. Als deze hier direct aan grenzen voozie ik geen problemen. Is dit echter niet 'direct' (in dit begrip zit 'm ook de mogelijkheid voor interpretatie door lokale inspecteur. Ik ken situaties waarbij 150m lopen al als 'te ver' werd beschouwd), dan wordt het lastig. Mogelijkheden om deze dan toch als gerichte vrijstelling te beschouwen zie ik niet. Wel kun je zoals ik al schetste eventueel schuiven met welke medewerkers waar geparkeerd staan. Voor leaserijders zijn dit intermediaire kosten, waardoor voor hen geen problemen zijn.