Logo
  • Nieuws
  • 15 april 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Nos.nl

ING geeft ontslagen uitzendkrachten vergoeding

ING gaat een groep van 275 uitzendkrachten een vergoeding geven bij hun ontslag. Het gaat om tijdelijke werknemers die twee jaar of langer onafgebroken bij ING gewerkt hebben en tussen 1 januari en 1 juli hun baan verliezen.

 

Beeld ING geeft ontslagen uitzendkrachten vergoeding

Op 1 juli gaat de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in. De ontslagvergoeding waarop de uitzendkrachten recht zouden hebben lopen ze echter mis omdat ze vóór 1 juli ontslagen worden. Daarom heeft ING besloten om ze toch een vergoeding te geven. De hoogte van de vergoeding verschilt per werknemer.

"De indruk werd gewekt dat ING afscheid neemt van uitzendkrachten om de WWZ te omzeilen. Dit is echter nooit de bedoeling geweest," aldus ING. ING zegt dat de bank met de compensatie "het effect wil verzachten van de ongelukkige samenloop van omstandigheden bij vertrek van een uitzendkracht kort voor 1 juli."

Ontslagvergoeding ontlopen?

Er ontstond commotie over het ontslaan van flexwerkers voor 1 juli. In een interne mail werd er gesuggereerd dat uitzendkrachten aan de kant gezet werden om de ontslagvergoeding te ontlopen. Minister Asscher van Sociale Zaken was boos en noemde de aanpak tegen de letter en de geest van de nieuwe wet. ING belooft verder naar de letter en geest van de WWZ te zullen handelen en heeft besloten er scherp op toe te zien dat er geen nieuwe uitzendkrachten worden aangenomen op plekken waar uitzendkrachten zijn ontslagen.

Uitzendkrachten verdienen juist een baan

"Mensen staan met vergoeding wel zonder baan op straat. Waarom moeten uitzendkrachten met zo’n lange relatie met ING weg, terwijl anderen die korter voor ING werken, kunnen blijven? Uitzendkrachten horen juist een vast contract te krijgen," aldus zegt Gerard van Hees van FNV Finance.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.