Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2013
  • Michelle Hollenberg

Minder werknemers krijgen kerstpakket

Bedrijven hebben steeds minder reserves door de langdurende economische crisis. Hierdoor geven minder bedrijven een kerstpakket aan hun werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Panteia.

Uit het onderzoek – onder ruim 1.100 leden van het Panteia bedrijvenpanel – komt naar voren of bedrijven van plan zijn een kerstpakket te geven aan hun medewerkers of niet.

Kerstpakket

Eind 2011 ging het nog om een percentage van 78 procent, nu is dit percentage echter gezakt tot 70 procent. Andere analyse laat zien dat meer dan de helft (51 procent) hiervan zeker is en dat bijna één vijfde (19 procent) een slag om de arm houdt.

Bedrijven geven anno 2013 een kerstpakket ter waarde van 45 euro exclusief btw aan medewerkers. Het gaat volgens Panteia om een totaal bedrag van 175 miljoen euro.

Soort pakketten

Het pakket met traditionele levensmiddelen en wijn blijkt net als in voorgaande jaren bovenaan te staan. Het geven van één of meerdere cadeaubonnen staat op de tweede plaats.

8 Procent van de ondernemers die dit jaar een kerstpakket geeft, koopt een pakket van een lager bedrag dan vorig jaar. Maar liefst 91 procent geeft hetzelfde uit en slechts één procent geeft een hoger bedrag per medewerker uit.

Daarnaast geeft een kwart van de ondernemers aan in december uit eten te gaan met het personeel. Ook stuurt ruim één derde van het Nederlandse bedrijfsleven een kerstkaart- of –wens naar hun klanten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.