Logo
  • Achtergrond
  • 14 juli 2017
  • Robidus

Gratis webinar: Grote veranderingen op de WGA-markt …. wat betekent dit voor u?

Uw WGA-kosten stijgen omdat u nu ook verantwoordelijk bent voor het arbeidsongeschiktheidsrisico van flexwerkers die ziek uit dienst zijn gegaan. De instroom in de WIA is de laatste zes jaar niet zo hoog geweest als in 2016. Het effect van de juiste begeleiding op succesvolle re-integratie wordt steeds duidelijker. Kortom… er verandert het nodige op het terrein van de WGA. Tijdens dit webinar bespreken we de belangrijkste consequenties en krijgt u tips.
Beeld Gratis webinar: Grote veranderingen op de WGA-markt …. wat betekent dit voor u?

Door de samenvoeging van de WGA-vast en -flex per 1 januari jl. is er onzekerheid ontstaan over het WGA risico. Gevolg is dat premies stijgen. En niet alleen het financieringsrisico wijzigt, ook neemt de WIA-instroom voor het eerst sinds jaren weer toe: in 2016 is de WIA-instroom 12% hoger dan het jaar ervoor. Ook wordt het verschil in succesvolle re-integratie groter: 11,7% van de arbeidsongeschikten die door UWV begeleid worden re-integreert succesvol, terwijl dit percentage 25,2% is indien de werkgever zelf de re-integratie van de WGA’er voor zijn rekening neemt.

Kortom.. de markt is veranderd.

Tijdens dit webinar gaat Peter van den Hout, hoofdredacteur van HR Praktijk, hierover in gesprek met Guido Louw, Directeur Risk Consulting bij HR Control dienstverlener Robidus. U krijgt informatie, advies en tips aangereikt om mee te nemen bij het bepalen van uw WGA-risico’s.

Hierbij komen onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Wat zijn precies de gevolgen van de recente verandering van de WGA?
  • In hoeverre heeft dit invloed op uw huidige keuze voor verzekering via UWV of eigenrisicodragen?
  • Met welke risico’s moet u rekening houden?
  • Wat geeft de doorslag voor de keuze voor UWV of eigenrisicodragen (privaat of eigen beheer)?

Het webinar zal plaatsvinden op donderdag 10 augustus en start om 10.30 uur. Schrijf u nu in

Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform en voegen waarde toe aan de diverse thema’s rondom sociale zekerheid.

Producttips

Ook interessant