Logo
  • Download
  • 14 maart 2019

Compensatieregeling Transitievergoeding

Loondoorbetaling tijdens ziekte en de transitievergoeding zijn twee financiële verplichtingen die je als werkgever hebt wanneer je een medewerker in dienst hebt die langdurig ziek is.
Beeld Compensatieregeling Transitievergoeding

Download

Type:
PDF
Grootte:
8 pagina's
Download
Aangeboden door:
OAZ Subsidieadvies

In juli 2018 heeft het Kabinet gemeend werkgevers te compenseren voor deze dubbele financiële last en heeft zij de Wet compensatie transitievergoeding in het leven geroepen. Dit houdt in dat je vanaf 1 april 2020 compensatie kunt aanvragen voor de betaalde transitievergoeding. Dit kan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015.

Het verkrijgen van compensatie is echter lastiger dan het lijkt, want hoe zit het bijvoorbeeld met slapende dienstverbanden en deelontslag? Ook de hoeveelheid aan werk en administratie wordt door veel organisaties nog niet gezien. De regeling kent namelijk een complexe onderbouwing.

Middels deze whitepaper willen we jou op de hoogte stellen van deze nieuwe regeling en dat het belangrijk is jouw administratie nu al op orde te hebben. Ook willen we je aan de hand nemen voor wat betreft de transitievergoeding zelf. Door je administratie nu al op orde te hebben, bespaar je veel tijd en verminder je de kans op afwijzingen van je compensatieaanvraag. Maar bovenal neem je financiële risico’s weg en optimaliseer je financieel voordeel!

OAZ is een kennisgedreven organisatie. Door te luisteren naar onze klanten, de markt en onze mensen ontwikkelen wij producten en diensten en creëren wij innovaties.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.