Logo
  • Nieuws
  • 3 februari 2015
  • Bron: De Volkskrant

Participatiewet: bedrijven pleiten voor overdraagbaar quotum

Bedrijven en werkgeversorganisaties pleiten ervoor dat wanneer ze werk uitbesteden aan bedrijven die wel voldoende arbeidsgehandicapten in dienst hebben, ze onder de boete van de quotumwet uit kunnen zo bericht de Volkskrant.

Beeld Participatiewet: bedrijven pleiten voor overdraagbaar quotum

Volgens ondernemer Lars van der Hoorn lukt het niet altijd deze doelgroep rechtstreeks bij een bedrijf te laten werken. Er is naar zijn zeggen niet altijd tijd om ze te begeleiden, of de rust ontbreekt. Zeker in de technische sector. En zijn ervaring is dat arbeidsgehandicapten sterker worden van werken met gelijkgestemden. “Daar gaat het toch om met deze nieuwe wetgeving? De mensen moeten op de juiste plek terechtkomen en we willen dat mensen met een arbeidsbeperking volwaardig meedoen,” aldus de Geldropse ondernemer in de VK.

Afspraken toeleveranciers

Ook Jannes van der Velde van AWVN pleit ervoor dat bedrijven werk uitbesteden zodat ze zich kunnen toeleggen op waar ze goed in zijn. “Dat maakt ze sterker, zo verdienen ze hun geld. Met toeleveranciers kunnen ze afspraken maken over hoeveel arbeidsgehandicapten er worden ingezet,' aldus de woordvoerder van de werkgeversvereniging.

Gratis webinar: Participatiewet in de praktijk

 In dit gratis webinar krijgt u inspiratie en advies hoe met deze wet om moet gaan in uw eigen bedrijf. Aan bod komen aspecten zoals het belang van draagvlak, het kritisch selecteren van functies, werven en begeleiden van medewerkers. Ter illustratie volgen we een bedrijf dat al met deze ontwikkelingen bezig is. Meer informatie

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.