Logo
  • Nieuws
  • 2 februari 2015

‘Minimaal 1 miljoen vacatures nodig voor slagen Participatiewet’

Om minimaal 125.000 extra banen te creëren, is een veelvoud aan vacatures nodig de komende elf jaar. Door verloop, pensionering, uitval, (regionale) mismatch, vervangingsvraag en niet ingevulde vacatures zijn veel meer vacatures nodig.

Beeld ‘Minimaal 1 miljoen vacatures nodig voor slagen Participatiewet’

Er zijn minimaal 1.000.000 vacatures nodig is de voorzichtige schatting van Geert-Jan Waasdorp, initiatiefnemer participatiewerkt.nl. 7 Procent van de geschatte totale vraag op de arbeidsmarkt voor de komende elf jaar. Toch is dit volgens Waasdorp niet de grootste uitdaging. De uitdaging zit hem er vooral in om het aanbod met zijn specifieke kenmerken en arbeidswensen te matchen met de mogelijkheden bij werkgevers.

Sterk werkgeversmerk

Om binnen de kaders van de Participatiewet de meest geschikte kandidaten te vinden, is het belangrijk dat werkgevers zich sterk en onderscheidend profileren. Werkgevers met een duidelijke visie, een wervings-, selectie- en HR-beleid dat aansluit bij de doelgroep zal uit de rijke pool met kandidaten, de geschiktste kandidaten kunnen kiezen. Een sterk werkgeversmerk trekt het beste talent aan aldus Waasdorp.

Gratis webinar: Participatiewet in de praktijk

In dit gratis webinar krijgt u inspiratie en advies hoe met deze wet om moet gaan in uw eigen bedrijf. Aan bod komen aspecten zoals het belang van draagvlak, het kritisch selecteren van functies, werven en begeleiden van medewerkers. Ter illustratie volgen we een bedrijf dat al met deze ontwikkelingen bezig is. Meer informatie

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.