Logo
  • Persbericht
  • 12 september 2016
  • ADP
  • Bron: Persbericht

Werkgelegenheid in Nederland in augustus 2016 gegroeid met 3.100 banen

De werkgelegenheid in Nederland groeide in de maand augustus met 3.100 banen, zo blijkt uit het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport. Dit rapport, geproduceerd door het ADP Research Institute® in samenwerking met Moody’s Analytics, wordt maandelijks gepubliceerd en breed verspreid.

Het rapport is gebaseerd op actuele data over aantallen medewerkers en geeft de maandelijkse ontwikkeling weer van de totale (niet-agrarische) werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. Het geeft een up-to-date blik op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op basis van echte werkgelegenheidscijfers en verschilt daarmee van rapportages van werkloosheidscijfers die het aantal mensen weergeven dat een baan zoekt. Soms ontwikkelen deze indicatoren zich in dezelfde richting, in het bijzonder als er veranderingen zijn in het arbeidspotentieel. Er komen dan meer mensen op de arbeidsmarkt bij dan dat er banen bijkomen, bijvoorbeeld door demografische ontwikkelingen, cyclische bewegingen of aanpassing van wetgeving zoals de verhoging van de AOW-leeftijd.

Belangrijkste punten uit het rapport over augustus 2016:
Bekijk het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport op https://www.adp.nl/kennis/werkgelegenheidsrapport/2016/08/?__lang=nl.

Totale Nederlandse niet-agrarische werkgelegenheid[1]:  +3.100

Sectoroverzicht:
• Industrie                                                      -400
• Handel, Transport en Horeca                       +2.000
• Financiële dienstverlening                               -100
• Zakelijke dienstverlening                            +9.000
[1] Inclusief 20 sectoren (cf. rapport methodology)

 

 

Voor meer informatie over het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport, geraadpleegde data en de publicatiekalender van het rapport, ga naar https://www.adp.nl/kennis/werkgelegenheidsrapport/2016/08/?__lang=nl.
Het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport September 2016, verschijnt op 13 oktober 2016, 08.00 uur CET/ 2:00a.m. ET (Amerika).

Over het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport
Het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport is een maandelijkse momentopname van de ontwikkeling van de werkgelegenheid (exclusief agrarische sector) op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het rapport wordt in samenwerking met Moody's Analytics, een vooraanstaand internationaal bedrijf op het gebied van economisch onderzoek, geproduceerd. Het is gebaseerd op openbare, geaggregeerde statistieken van aantallen medewerkers per bedrijfseenheid/vestiging (niet identificeerbaar), binnen een steekproef van ADP-klanten in Nederland.

Het rapport is een bron van verdiepend inzicht in de economische ontwikkelingen in Nederland. Deze waardevolle maandelijkse gegevens over de werkgelegenheid zijn bedoeld als aanvullend analyse-instrument voor economen, beleidsmakers en management van bedrijven bij hun besluitvorming. Het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport wordt kosteloos ter beschikking gesteld en breed gepubliceerd.

Voor meer informatie over de onderliggende data en het gebruikte statistische model, ga naar https://www.adp.nl/kennis/werkgelegenheidsrapport/2016/08/?__lang=nl of https://www.adp.nl/kennis/werkgelegenheidsrapport/methodologie-volledig.pdf