Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2009
  • David Davidson

Deeltijd WW alleen voor gezonde bedrijven

Ondernemingen die last hebben van de economische tegenwind kunnen hun werknemers vanaf 1 april voor maximaal de helft minder laten werken. De tijd die ze minder werken wordt betaald uit de WW-pot. Dat maakte minister Donner (CDA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag bekend.

Beeld Deeltijd WW alleen voor gezonde bedrijven

Bedrijven die weinig orders hebben, hoeven op die manier geen vaklieden te ontslaan. Voorwaarde is wel dat de bedrijven verder voldoende gezond zijn. De deeltijd WW is de opvolger van de werktijdverkorting die vorige week afliep.

 

Akkoord

Ondernemingen kunnen voor drie maanden een beroep doen op de regeling, waarna de regeling twee keer kan worden verlengd met een periode van een half jaar. De werkgever kan niet alleen beslissen of de werknemer parttime de WW ingaat: hij of zij  moet akkoord gaan, omdat de regeling ten koste gaat van hun opgebouwde WW-rechten. Voor de regeling is 375 miljoen euro beschikbaar.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.