Logo

Onboardingapp vergemakkelijkt inwerkproces voor De Persgroep

  • HR Tech
Iedere maand starten er gemiddeld 20 nieuwe collega’s bij De Persgroep. De HR afdeling zorgt er natuurlijk voor dat deze nieuwe collega’s goed worden ingewerkt. Een behoorlijke groep die altijd weer nieuwsgierig is naar alle merken en alle collega’s werkend bij De Persgroep. Dus zijn wij op onze beurt super trots dat we weer een prachtige onboarding app hebben mogen maken om hun inwerkproces te vergemakkelijken.
Beeld Onboardingapp vergemakkelijkt inwerkproces voor De Persgroep

De Persgroep stelden hun nieuwe collega’s per april in de gelegenheid om al voorafgaand aan zijn of haar start kennis te maken met de organisatie door hun onboarding app.

Richtpunt

Een van de richtpunten, naast een persoonlijk welkom, is bekendheid creëren bij alle diensten van De Persgroep. Dat doen zij nu interactief met een app waarin zij hun nieuwe collega via een persoonlijke video van CEO Erik Roddenhof welkom heten. De nieuwe collega’s worden meegenomen in hun portfolio en praktische info ter voorbereiding op hun eerste dag! Zo kan de  introductiedag en de eerste paar weken vooral in teken staan van kennismaken en netwerken met nieuwe collega’s in plaats van informatie.

We willen nieuwe collega’s al voor dag 1 verwelkomen en laten kennismaken met onze organisatie” 

CEO Erik Roddenhof

Picture Perfect

Hoe breng je de werksfeer het best tot leven op een beeldscherm? Met beelden. De mooie beelden uit de beeldbank van De Persgroep geven de onboarding app een killer uitstraling. De foto’s van collega’s en de diverse merken zijn typerend voor de organisatie en laten goed de ‘Persgroep vibe’ zien. Daarmee is deze app een van de beste sfeermakers tot nu toe.

Met veel sfeerbeelden straalt De Persgroep trots en een hartelijk welkom uit. Een nieuwe collega maakt kennis met de gedeelde passie voor media. Alle onderdelen van De Persgroep komen aan bod, van landelijke dagbladen tot radio en tv. In april werden de eerste groep nieuwe collega’s via het Appical platform ingewerkt. 

Waarom een inwerk-app voor De Persgroep? 

  • Nieuwe collega’s al voor dag 1 verwelkomen en laten kennismaken met de organisatie
  • Kennismaking met de verschillende merken van De Persgroep (trots uitstralen / best in class bedrijf)
  • Voorbereiding op de introductiedag
  • Voorbereiding op de eerste werkdag

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.