Logo

HR speelt centrale rol bij vernieuwing ING: Building great leaders and better managers

  • Strategisch HR
  • Talent management
Wendbaar, flexibel en innovatief: ING vernieuwt in hoog tempo de organisatie om optimaal in te kunnen spelen op de wensen van klanten. HR speelt hierin een centrale rol. De wereld verandert. ING vernieuwt de organisatie in een snel tempo. Als eerste bank is ING volgens de agile-methode gaan werken. Bedrijven als Google, Netflix en Spotify pasten dit model al toe. Agile werken biedt ING de mogelijkheid tot snelle innovatie, zodat de bank op een relevante manier snel kan inspelen op behoeften van klanten.

De nieuwe manier van werken zorgt ervoor dat functies en verantwoordelijkheden veranderen. Dat heeft gevolgen voor iedereen binnen ING, ook voor de manier waarop HR werkt. Door HR, net als grote delen van ING, ook agile in te richten kunnen we een snelle en efficiënte dienstverlening bieden aan onze collega’s in de organisatie. Maar het vraagt ook andere dingen van collega’s. Flexibiliteit, initiatief, samenwerken en vakmanschap worden bijvoorbeeld steeds belangrijker. Voor HR-collega’s betekent dit dat ze op een breder werkveld actief kunnen zijn, met meer ruimte voor eigen initiatief en een intensiever contact met andere ING collega’s. En het schept extra kansen voor eigen ontwikkeling en persoonlijke groei. HR gaat daarom flink investeren in het verder vergroten van het HR vakmanschap.

Het traditionele beeld van HR is dat deze afdeling min of meer het monopolie heeft op ‘het beste in mensen naar boven halen. “Het zijn niet de HR-organisaties die collega’s inspireren, maar de goede leiders”, vertelt Maarten van Beek, directeur HR ING Nederland. Onze ambitie is dan ook: ‘To build great leaders and better managers.’

Strategische HR-thema’s

HR ING Nederland heeft vier strategische thema’s benoemd om haar ambitie te realiseren

1. Way of Working

Onze agile organisatie willen we verder ontwikkelen. Dit doen we zodat we sneller kunnen inspelen op veranderende wensen en vragen. We ontwikkelen de organisatie verder door te investeren in de verankering van de Orange Code. Het ING manifest waarin de gezamenlijke normen en waarden staan.

2. Crafmanship and Leadership

Vakmanschap maakt het werk interessanter, leuker en zorgt voor betere prestaties. Daarom vindt ING het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, en steeds beter worden. Daarnaast gaan we bouwen aan goede leiders en betere managers, want dit is essentieel om de ambities van ING te realiseren.

3. Talent Acquisition & management

Het herkennen en ontwikkelen van talent is een vaardigheid waarover elke leidinggevende binnen ING moet beschikken. Talentontwikkeling speelt een sleutelrol in de organisatie. Naast de aandacht voor interne groei zoeken we ook naar de beste externe talenten in de markt en investeren we in een optimale candidate experience.

4. Performance Management

ING vindt het belangrijk dat medewerkers hun grenzen verleggen. We streven dan ook naar een cultuur waarin collega’s steeds beter worden, en waarin ze durven om ‘voor goud te gaan’. Elkaar continu feedback geven is daarbij essentieel.

Om ambitie te realiseren is ING is op zoek naar enthousiaste en ambitieuze HR-professionals. Wil jij ook bijdragen aan de vernieuwingen binnen ING? Heb je je sporen verdiend in het vak of aantoonbaar het verschil gemaakt? Dan maakt ING graag kennis met je.
Er zijn verschillende vacatures beschikbaar, bijvoorbeeld:

HR Business Partners

Zijn verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de People Agenda in een bepaald bedrijfsonderdeel op basis van de 4 strategische thema’s.

Meerdere vacatures voor Communities of Expertise

Deze specialisten zijn thoughtleader op hun vakgebied en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de beste tools en processen voor de HRBP’s en voor innovatie en vernieuwing op hun vakgebied. We zoeken experts voor rollen in Reward, Performance, Talent Aquisition en Employer Branding.

Meerdere vacatures bij People Services

Bij People Services werken onze collega’s in fl exibele ‘employee journey teams’om de ING-collega’s een effectieve oplossing voor elke denkbare vraag te kunnen bieden en tegelijkertijd processen continue te verbeteren. We zoeken hier onder andere collega’s bij Talent Acquisition, Mobility en Development. Meer info op: www.ing.nl/carriere

 

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.