Logo
  • Nieuws
  • 21 januari 2010
  • Manon Schuttrups

15 procent werknemers maakt discriminatie mee

15 procent van de Nederlandse werknemers heeft het afgelopen jaar te maken gehad met ongelijke behandeling op het werk. De groep werd zelf slachtoffer of was getuige van discriminatie van collega’s.

Beeld 15 procent werknemers maakt discriminatie mee

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Twente in opdracht van de Commissie Gelijke Behandeling onder 842 respondenten.

 

Discriminatie is bespreekbaar

65 personen spraken hun leidinggevende aan over de kwestie, waarna voor 40 procent van hen de situatie verbeterde. Maar voor 14 procent kwam er juist een verslechtering en 46 procent zegt dat de melding geen enkel resultaat had.

77 procent van de respondenten denkt dat het onderwerp discriminatie bespreekbaar is op het werk. Volgens ruim 17 procent is dat niet altijd of zelfs nooit het geval.

 

Ook spraken onderzoekers circa 130 personen die naar de Commissie Gelijke Behandeling stapten. 34 procent van hen heeft daar geen nadelen van op het werk ondervonden. Voor de overige 66 porcent was dat wel het geval.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.