HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

AS Watson en St Jansdal winnen HR Proffie

AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014.

HR-managers slaan alarm over engagement

84 procent van de HR-managers vindt dat bedrijven meer moeten anticiperen op veranderingen rond werknemersbetrokkenheid.
1
2

Actueel

 • Opinie

  Creëer zelf de leiders van de toekomst

  De arbeidsmarkt verandert snel en constant. HR-managers zullen dan ook altijd op de hoogte moeten zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. En daar komt veel bij kijken. Want hoe voorspel je de arbeidsmarkt van de toekomst? Of belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je bent voorbereid op deze vernieuwingen?
  28 november 2014
 • download

  Automatisering en outsourcing van HR

  Door de toenemende automatisering en outsourcing staan steeds meer (kantoor)banen onder druk. Dit laat ook de HR-afdeling niet onberoerd. Wat betekent dit voor uw HR-taken? Wat valt er nog uit te besteden en waar liggen de grenzen? En welke kansen biedt automatisering van HR?
  27 november 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Werkgevers verwachten meer flexibel personeel in 2015

  Een groot deel van de Nederlandse werkgevers verwacht in 2015 weer meer flexibilisering van hun personeelsbestand. Een-derde van hen denkt dat het aantal vaste medewerkers zal afnemen, terwijl ook een-derde denkt dat het flexibele personeelsbestand zal groeien. De helft van de werkgevers verwacht geen verschuiving van vast naar flex of omgekeerd. Dit blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN onder 146 ondernemingen verspreid over alle sectoren van de economie, alle provincies en alle grootteklassen.

  26 november 2014
 • Nieuws

  Productiviteitstijging door gebruik van tablets?

  In meer dan de helft van de ondernemingen in de Benelux, zien werkgevers de productiviteit van de werknemers toenemen door middel van tabletgebruik. Werkgevers schatten dat een werknemer gemiddeld 28 procent productiever is met een tablet. Dit houdt in dat een werknemer zonder tablet op een gemiddelde werkdag bijna twee uur extra nodig heeft om dezelfde hoeveelheid werk af te krijgen, als een werknemer met een tablet.

  26 november 2014
 • Nieuws

  VVT-medewerkers van zelforganiserende teams ervaren minder goede werk-privébalans

  Medewerkers in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) die zelforganiserend werken, ervaren een minder goede balans tussen werk en privé dan medewerkers in meer traditioneel ingerichte organisaties. Ze hebben het gevoel dat ze veel werk in hun eigen tijd moeten doen. Wel geven ze aan dat zij cliëntgerichter en efficiënter kunnen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Effectory onder ruim 20.000 respondenten.

  25 november 2014
 • Opinie

  Hoe millennials bedrijven dwingen tot post exit loyalty

  Dertig jaar werken voor dezelfde werkgever, mijn kinderen lachen mij uit als ik vertel dat dit nog niet eens zo lang geleden de normaalste zaak van de wereld was. Zij behoren namelijk tot de generatie die helemaal niet op zoek is naar een werkgever voor de komende dertig jaar. Maar hoe kunnen bedrijven dan zorgen voor continuïteit in een maatschappij waar alles in beweging is?
  25 november 2014
  1 favoriet
 • Nieuws

  Hoe wordt Het Nieuwe Werken voor u en de medewerkers aantrekkelijk?

  Veel bedrijven investeren in managementprogramma’s om Het Nieuwe Werken goed te kunnen implementeren. Veel van deze programma’s zijn gericht op HNW-gedragsverandering, terwijl de focus voor de medewerkers niet alleen moet liggen op het ‘wat doe je?’, maar ook op ‘wat drijft en motiveert je?’. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1691 deelnemers van Profile Dynamics en TNO.

  24 november 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Opinie

  Kiezen tussen één geïntegreerd HR systeem of e-HRM opbouwen met verschillende systemen?

  Het belang van het hebben van up-to-date HR-gegevens voor managementinformatie is nog steeds groeiende. De kwaliteit van deze informatie wordt alleen maar belangrijker. Het aantal HR-systemen dat deze informatie kan leveren heeft zich de laatste jaren sterk uitgebreid en is nog steeds in ontwikkeling. Een prima ontwikkeling, maar het maakt de keuze voor het eventueel aan te schaffen e-HRM systeem er niet eenvoudiger op.
  24 november 2014
  door: HJ Vos
  Topic: 
 • Opinie

  De schildpad of de haas: wie bepaalt het tempo bij trainingen?

  Wie wel eens meedoet aan hardloopwedstrijden – elk weekend kun je wel ergens in het land terecht – herkent ze vast. Medelopers met een snelheid die zo hoog is dat de moed je al na de eerste honderd meter in de schoenen zakt. En de deelnemers die nauwelijks vooruit lijken te komen. Voor mij als recreatieloper zijn beide types even irritant. Ik loop die Ten Miles het lekkerst in mijn eigen tempo. En dat geldt ook voor de deelnemers aan mijn trainingen – hun leerpad is pas effectief als zij zelf het tempo kunnen bepalen.
  24 november 2014
 • Nieuws

  AS Watson en St Jansdal winnen vakprijzen voor personeelsbeleid

  AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014. Het is de elfde keer dat de vakprijs voor excellent personeelsbeleid is uitgereikt.

  21 november 2014
  Door: 
  Foto: Marcel Israel
  Topic: 

Partners