HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

5 miljoen voor fittere medewerkers

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hoe word en blijf ik HR-leider?

De rol van HR wordt steeds belangrijker, maar dat belang moet wel verzilverd worden.
1
2

Actueel

 • Opinie

  ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid voor het stimuleren van de fiets

  € 22 miljoen is er vanaf 15 oktober beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. Ieder bedrijf kan € 10.000 subsidie ontvangen. Het gaat om de subsidie Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014-2020).
  30 september 2014
  door: R. Lenoir
 • Nieuws

  Invoeren mobiliteitsbudget zet (nog) niet door

  De acceptatie voor andere vervoersmiddelen dan de zakenauto, is ten opzichte van 2013 licht toegenomen. Invoering van een mobiliteitsbudget blijkt in deze context juist minder hoge prioriteit. Dit blijkt uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2014 (NZO) de Vereniging van Autoleasemaatschappijen (VNA).

  29 september 2014
 • Nieuws

  Klantenservice: geen bijbaan maar volwaardig vak

  Op Klant Contact Centers werken voornamelijk studenten. Zij hebben weinig binding met het bedrijf waar ze voor werken. Dit terwijl dat juist cruciaal is in die functie.

  29 september 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • download

  Selfservice maakt weg vrij voor HR business partnerschap

  Organisaties in een snel veranderende wereld verwachten van HR een proactieve, meedenkende rol bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.
  29 september 2014
  Topic: 
 • Achtergrond

  Naar een procesgestuurde HR-organisatie

  Ondanks alle technologische ontwikkelingen is de gemiddelde HR-afdeling 34 procent van haar tijd kwijt met het afhandelen van allerlei handmatige administratieve processen (Berenschot 2013). Het op een slimme manier innoveren met HR-technologie past niet alleen binnen een visie op modern werkgeverschap. Het maakt het nieuwe werken mogelijk maar zorgt bovenal voor tijdsbesparing en een verbetering van de kwaliteit van de HR-dienstverlening.
  Topic: 
 • Achtergrond

  Einde aan perverse prikkels in ambtelijke organisaties

  Een hogere medewerkerstevredenheid, lager ziekteverzuim en minder klachten en bezwaren van burgers. Dankzij de introductie van een innovatief bedrijfsvoeringsmodel wist de gemeente Boxmeer deze opvallende resultaten te behalen, met zelfs minder ambtenaren op de koop toe. Hoe kreeg de gemeente dit voor elkaar?
 • Nieuws

  Vooruitgang €65 netto per maand voor leaserijders

  Terwijl gewacht wordt op de nieuwe regeringsplannen over de fiscale bijtelling voor zakelijke auto's is door adviesbureau AUMACON een analyse gemaakt over de afgelopen zeven jaren. Deze analyse is gebaseerd op data van mobiliteitssector automatiseerder RDC/inMotiv. In die zeven jaar heeft de overheid geprobeerd om de (zakelijke) consument op een subtiele manier te bewegen tot het kiezen voor een zuinige auto. Waar de automarkt als reactie hierop eerst een aarzelende houding aannam, reageerde zij hier later in sterke mate op.

  24 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Dutch Green Building Week succesvol van start gegaan

  De officiële opening van de vierde editie van de Dutch Green Building week ging maandag 22 september van start. Tal van interessante sprekers gaven in de Eusebiuskerk hun visie op het thema van de week: Green Results.

  24 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Achtergrond

  BOEST geeft FrieslandCampina een enorme boost

  Een bedrijf als FrieslandCampina is het bijna aan zijn stand verplicht om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. “Wij betrekken dit begrip niet alleen op onze voedingsproducten,” zegt projectmanager Antje Zwierenberg, “maar ook op onze bedrijfsvoering en medewerkers.
 • Nieuws

  HR is de verbindingsofficier tussen werkloze jongeren en werkgevers

  Donderdag 18 september ging de WerkWeek Aanpak Jeugdwerkloosheid opgezet door SterkTeam van start. Ambassadeur Mirjam Sterk pakte de aftrap groots aan. Veel bedrijven tekenden het Jongerenakkoord, waaronder Nestlé. “Inspireren en verbinden van alle partijen die wat kunnen doen”, aldus Heleen Hoffmans, talent en performance manager Benelux bij Nestlé.

  22 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse

Partners