HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015.

HRM'ers positief over eigen vooruitzichten

HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

HR-analytics: Hoe formuleer je de business vraag?

In het kader van HR-analytics is het formuleren van een relevante, helder geformuleerde businessvraag belangrijk.

U bent als HRM’er weer zeer gewild

De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5
6

Actueel

 • Nieuws

  ‘We hebben nog altijd meer vertrouwen in het menselijk oordeel dan in een algoritme’

  Steeds meer techbedrijven kiezen voor de human touch. Apple, LinkedIn, Twitter en andere techbedrijven nemen mensen aan om nieuws te selecteren. Niet alleen omdat algoritmes niet goed presteren, maar omdat we het beter van mensen kunnen hebben als ze fouten maken zo meldt NRC.next.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  Winst behalen door betere focus op salarisadministratie

  Uit onderzoek van Salarisprofs blijkt dat verantwoordelijken voor salarisadministraties schrikbarend veel geld laten liggen. Managers geven aan dat er gemiddeld 137.000 euro bespaard kan worden, salarisadministrateurs 49.400 euro. Volgens Salarisprofs kan dat komen door 'een andere kijk op het begrip besparing'.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
  Topic: 
 • Nieuws

  Akkoord vakbonden en werkgevers voor doelgroepbanen

  Vakbonden FNV en CNV en werkgeversvereniging AWVN gaan via het cao-overleg het scheppen van garantiebanen voor mensen met een beperking ondersteunen zo meldt AWVN. De drie partijen hebben hiertoe een akkoord getekend.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie

  Publieke sector: zet het individu centraal!

  Innovatie en de publieke sector? Op het eerste gezicht gaan ze niet bepaald hand in hand. Het idee dat een overheidsinstelling innovatief kan zijn, grenst vandaag de dag voor veel mensen aan het randje van onmogelijk. Vooral in vergelijking met organisaties uit de private sector. De waarheid is echter dat geen enkele sector kan ontkomen aan de wervelwind die digitale transformatie heet, en dat geldt ook voor Europese publieke instellingen.
 • Nieuws

  Organisatieveranderingen grotendeels buiten HR-afdeling om

  Voortdurende ontwikkelingen vragen om verandering. Daarom vormt een permanente staat van transitie de komende jaren de sleutel tot succes. Het ontwikkelen van innovatieve organisatieconcepten staat echter op een uiterst bescheiden 18e plaats in het overzicht met de belangrijkste HR-beleidsthema’s voor 2015.

  8 oktober 2015
 • Nieuws

  ‘Stel rookverbod onder werktijd in - ook in de pauzes’

  Dat zegt longarts Pauline Dekker in het AD. Werkgevers die rokende werknemers hun gang laten gaan ontlopen hun zorgplicht aldus Dekker.

  8 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Talent management: 'HR Professional wordt kennismakelaar'

  Ingrid Kerr begrijpt wel dat het onderwerp Talent Management in de top 3 van voornaamste topics voor de komende jaren is beland. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zien de meeste HR professionals al lang aankomen wat de consequenties zijn van de vergrijzing en de dalende beroepsbevolking.
 • Nieuws

  Big Data zorgen voor grotere hoeveelheid waarnemingen binnen HR-analytics

  De hoeveelheid en de beschikbaarheid van databronnen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Waren we tot enkele jaren geleden afhankelijk van traditionele databronnen, tegenwoordig kunnen we ook gebruikmaken van Big Data. Uit de uitgave ‘HR-analytics: Waarde creëren met datagedreven HR-beleid’ van Toine Al en Irma Doze blijkt dat traditionele informatiebronnen  al dan niet in digitale vorm aangevuld, verrijkt en soms volledig vervangen worden door Big Data.

  8 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
  Topic: 
 • Nieuws

  HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

  Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015. De HR Challenge is een initiatief van HR- en salarisdienstverlener ADP en HR Praktijk waarbij Nederlandse HR-professionals de strijd met elkaar aangaan. De finale vond plaats in HAL4 Rotterdam.

  7 oktober 2015
  Topic: 
 • Opinie

  Leidinggeven vanuit innerlijke kracht in plaats vanuit macht

  Organisaties worden platter, managementlagen verdwijnen, van medewerkers wordt meer zelfsturing verwacht maar de rol van leidinggevenden blijft onverminderd belangrijk en wordt bovendien steeds complexer en veeleisender.

Partners