HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

AS Watson en St Jansdal winnen HR Proffie

AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014.

HR-managers slaan alarm over engagement

84 procent van de HR-managers vindt dat bedrijven meer moeten anticiperen op veranderingen rond werknemersbetrokkenheid.

HR-professional stijgt weer in aanzien

Het afgelopen jaar is de adviserende, aansturende of beleidsbepalende rol van HR gestegen.
1
2
3

Actueel

 • Nieuws

  AS Watson en St Jansdal winnen vakprijzen voor personeelsbeleid

  AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014. Het is de elfde keer dat de vakprijs voor excellent personeelsbeleid is uitgereikt.

  21 november 2014
  Door: 
  Foto: Marcel Israel
  Topic: 
 • download

  Raet HR Benchmark Talentmanagement: Van inzicht naar actie

  Als HR-manager of HR-professional probeert u dagelijks het beste uit uw medewerkers te halen. 9 van de 10 organisaties hebben talentmanagement hoog op de agenda staan, blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015.
  20 november 2014
 • download

  Raet HR Benchmark e-HRM: Digitalisering HR-processen via e-HRM zet door

  Medewerkers willen steeds meer de controle over hun HR-zaken; 66% van hen vindt dit belangrijk. Bijna de helft van de werkgevers (46%) biedt inmiddels e-HRM aan om medewerkers en managers zelf hun HR-zaken te laten afhandelen. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015.
  20 november 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Personeelsgegevens van 32.000 klanten HR-bedrijf op straat

  Bij het Belgische HR-bedrijf EasyPay zijn 32 duizend e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden gestolen, die nu op internet te koop worden aangeboden. Dit meldt EasyPay aan het Belgische Nieuwsblad. De hackers-groep Mensura heeft eerder al een medische controledienst digitaal aangevallen. Deze keer eisen de aanvallers ook geld, maar daar is het bedrijf niet op ingegaan.

  20 november 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
  Topic: 
 • Nieuws

  Internationale richtlijn voor outsourcing

  Onlangs is de ‘Richtlijn bij outsourcing’, ISO 37500:2014, verschenen. Hierin worden de belangrijkste fasen, processen en ‘governance’- aspecten van outsourcing behandeld. De richtlijn is binnen alle typen organisaties en sectoren van elke grootte toepasbaar. Hiernaast  biedt het een goede basis voor ondernemingen en overheidsdiensten om op succesvolle wijze te outsourcen en bovendien het proces gedurende de hele contactperiode te optimaliseren.

  20 november 2014
 • Nieuws

  Helft medewerkers wil flexibel werken (met vast contract!)

  Medewerkers willen steeds meer flexibeler werken in de vorm van plaats- en tijdonafhankelijkheid, terwijl zij op het gebied van contracten sterk neigen naar vastigheid. Dat blijkt uit onderzoek die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en bestuurders.

  19 november 2014
 • download

  Learning Agility

  De wereld waarin organisaties tegenwoordig opereren, wordt steeds complexer. Organisatieveranderingen zijn aan de orde van de dag. Rollen en functies binnen organisaties veranderen steeds sneller. Dat stelt hoge eisen aan het leervermogen van (HR-)managers en medewerkers. Een focus op de Learning Agility biedt een nieuw perspectief op wat medewerkers voor de organisatie kunnen betekenen.
  19 november 2014
 • Nieuws

  Inefficiëntie bij projectmanagers kost bijna 20 dagen per jaar

  Nederlandse projectmanagers verliezen bijna 20 werkdagen per jaar aan productiviteit. Door inefficiënte werkzaamheden verspillen zij 2 uur en 52 minuten per week. Dat blijkt uit onafhankelijk pan-Europees onderzoek onder 1240  Europese projectmanagers in opdracht van Projectplace.

  19 november 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Achtergrond

  Dorien van Drunen, Directeur HR Albron: ‘Je doet het toch om de output?’

  Albron was jaren lang een klassiek cateringbedrijf. De omslag kwam met de overname van de horecalocaties van Center Parcs in 2010 en de stagnerende vraag. De strategie is nu om als foodservice-bedrijf te groeien in een krimpende markt. Dat vraagt om duurzaam inzetbare, gezonde en vooral flexibele medewerkers.
 • Nieuws

  Raad van State: heroverweeg wetsvoorstel doorwerken na AOW-leeftijd

  De Raad van State roept het kabinet op het voorstel door te werken na de pensioenleeftijd te heroverwegen. Volgens het hoogste adviesorgaan heeft het wetsvoorstel een averechtse effect op de arbeidsmarktpositie van '50+ers'.

  13 november 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann

Partners