HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015.

HRM'ers positief over eigen vooruitzichten

HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4

Actueel

 • case

  Delta Lloyd zet volgende stap in HR outsourcing door HR-processen te digitaliseren

  Financieel dienstverlener Delta Lloyd ging voor de tweede keer op zoek naar een partner voor het uitbesteden van de salaris- en personeelsadministratie. De organisatie koos na een uitgebreid selectietraject voor de outsourcingsdienstverlening en HR software van Raet.
  13 oktober 2015
  Partner: 
 • case

  Zorggroep Alliade combineert HR software met HR outsourcing voor focus op kernactiviteiten

  Zorggroep Alliade wilde naast meer focus op kernactiviteiten de kwaliteit en efficiëntie van haar HR-processen aanzienlijk verbeteren. De zorginstelling uit Friesland kiest voor de combinatie van HR outsourcing en HR-software in de cloud van Raet.
  13 oktober 2015
  Partner: 
 • Achtergrond

  'We hebben de impact van de veranderingen nog niet door'

  Tijdens het InnovatieLab ‘Optimaal Werken’ ging een zaal vol HR-directeuren in gesprek met collega’s en deskundigen uit de wetenschap en het bedrijfsleven. Centraal stond de – niet eenvoudige - vraag welke dynamiek er uitgaat van technologische ontwikkelingen, snel veranderende organisaties en ‘nieuw’ instrumentarium dat via big data en HR analytics het vakgebied betreedt. Meer dan voldoende stof voor een goed debat, zo bleek uit de levendige discussies tussen de aanwezigen.
 • Achtergrond

  Strategische Personeelsplanning gaat óók over passie en bevlogenheid

  Dat Strategische Personeelsplanning hoog scoort in de top 3 van voornaamste HR-issues vindt Maaike Huisman niet vreemd. Er komen immers ontzettend veel veranderingen op organisaties af. De vergrijzing stelt veel bedrijven voor een probleem en de jongste generaties gaan al lang niet meer voor de ‘lifetime employment’ en kijken niet verder dan een paar jaar vooruit. Strategische Personeelsplanning past bovendien goed bij de ambitie van HR om business partner te worden en mee te praten op het hoogste niveau.
 • Nieuws

  Meerderheid CFO’s geeft prestaties eigen bedrijf 7 of hoger

  Meer plannen op lange termijn maken (34 procent), het beloningsbeleid aanpassen (31 procent) en extra personeel aannemen (21 procent) hebben volgens CFO’s een positieve impact op de prestaties van het bedrijf. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals.

  12 oktober 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Trendgevoelige bestuurder op automatische piloot laat reorganisatie crashen

  Reorganisaties worden nog te vaak aangevlogen op basis van de automatische piloot of ‘trendy’ organisatiestructuren. Bestuurders zetten onnodig het mes in het personeelsbestand, beletten de organisatieontwikkeling en zetten het voortbestaan van de organisatie op het spel. Dit stelt Marianne Kok, organisatieadviseur bij Thorongla en auteur van Organisatiedissonantie, hebben wij dat?

  12 oktober 2015
 • Nieuws

  ‘We hebben nog altijd meer vertrouwen in het menselijk oordeel dan in een algoritme’

  Steeds meer techbedrijven kiezen voor de human touch. Apple, LinkedIn, Twitter en andere techbedrijven nemen mensen aan om nieuws te selecteren. Niet alleen omdat algoritmes niet goed presteren, maar omdat we het beter van mensen kunnen hebben als ze fouten maken zo meldt NRC.next.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  Winst behalen door betere focus op salarisadministratie

  Uit onderzoek van Salarisprofs blijkt dat verantwoordelijken voor salarisadministraties schrikbarend veel geld laten liggen. Managers geven aan dat er gemiddeld 137.000 euro bespaard kan worden, salarisadministrateurs 49.400 euro. Volgens Salarisprofs kan dat komen door 'een andere kijk op het begrip besparing'.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
  Topic: 
 • Nieuws

  Akkoord vakbonden en werkgevers voor doelgroepbanen

  Vakbonden FNV en CNV en werkgeversvereniging AWVN gaan via het cao-overleg het scheppen van garantiebanen voor mensen met een beperking ondersteunen zo meldt AWVN. De drie partijen hebben hiertoe een akkoord getekend.

  9 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Bedrijven hebben enorme slag te maken bij benutten eigen informatie

  Voor het eerst deden informatiemanager Iron Mountain en adviesbureau PwC groot onderzoek naar de wijze waarop bedrijven hun eigen gegevens benutten. Het onderzoek leverde verrassende resultaten, en veel ‘food for thought’. Een vraaggesprek met Jeroen Strik, Managing Director Benelux van Iron Mountain en Otto Vermeulen, partner bij PwC, over de voornaamste bevindingen uit het onderzoek.
  Topic: 

Partners