HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

HR-professionals positief over eigen vooruitzichten

HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

★ HR Challenge: Laatste kans op finaleplaats! ★

De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op een plek in de finale.

HR-analytics: Hoe formuleer je de business vraag?

In het kader van HR-analytics is het formuleren van een relevante, helder geformuleerde businessvraag belangrijk.

U bent als HRM’er weer zeer gewild

De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5
6

Actueel

 • Opinie

  Leidinggeven vanuit innerlijke kracht in plaats vanuit macht

  Organisaties worden platter, managementlagen verdwijnen, van medewerkers wordt meer zelfsturing verwacht maar de rol van leidinggevenden blijft onverminderd belangrijk en wordt bovendien steeds complexer en veeleisender.
 • Nieuws

  Kabinet vraagt advies aan SER over nieuwe technologische ontwikkelingen

  Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt, waaronder robotisering. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen straks veel werkzaamheden wellicht dor robots worden verricht. Tegelijkertijd ontstaan er door robotisering ook nieuwe werkzaamheden. Dat meldt de Rijksoverheid.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Eén op de tien zzp’ers mist uitdaging in zijn opdracht

  De Nederlandse zzp-markt telt bijna 1 miljoen professionals. De groei is grotendeels te danken aan zzp’ers in de zakelijke dienstverlening, ook wel zelfstandig professionals (zp’ers) geheten. Gemiddeld waarderen zp’ers de opdracht die zij uitvoeren voor hun opdracht met een 7,9. Toch geeft 9 procent van hen aan uitdaging te missen in de uit te voeren opdrachten. Dat blijkt uit onderzoek van ZP Facts onder 700 zelfstandigen.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  HR-professionals positief over economie en eigen vooruitzichten

  Minder zorgen om economische omstandigheden en vooruitzicht op loonstijgingen. HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

  5 oktober 2015
  Door: 
  Nel van Holst
 • Nieuws

  Oudere werklozen leveren salaris in als ze weer aan het werk komen

  Vooral werkloze ouderen leveren salaris in als ze weer een baan vinden. Zij gaan er gemiddeld 9 procent op achteruit. In sommige beroepsgroepen leveren hoogopgeleide ouderen bijna een kwart in. Het gaat er daarbij niet alleen om dat er meer werkzoekenden dan banen zijn. In de ict bijvoorbeeld gaat het om een kwalitatieve mismatch. Dat en meer blijkt uit onderzoek van het UWV geïnitieerd door de Volkskrant.

  2 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Slecht zicht op vraag naar arbeid

  We hebben slecht zicht op de vraag naar arbeid. Daardoor is het moeilijk om effectief beleid te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt, het onderwijs en de sociale zekerheid. Dat stelt arbeidssocioloog Peter Donker van Heel in zijn proefschrift, waarop hij op vrijdag 9 oktober 2015 hoopt te promoveren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij stelt een aantal maatregelen voor om het zicht op de arbeidsmarkt te verbeteren.

  2 oktober 2015
  Door: 
  -
 • Achtergrond

  'E-HRM is winst voor medewerker, manager én HR'

  Mohamed Amri is er van overtuigd dat e-HRM nog veel meer kan gaan betekenen voor organisaties dan op dit moment het geval is. Voor de HR-professional biedt e-hrm de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor de echt inhoudelijk zaken en voor de lijnmanager betekent e-HRM veel meer inzicht: “e-hrm en Self Service oplossingen voor medewerker en managers gaan organisaties echt helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen.”
  Topic: 
 • Nieuws

  Wetenschap vreest uittocht toptalent naar buitenland

  Steeds vaker dreigen topwetenschappers ons land te verruilen voor een positie in het buitenland. Daarvoor waarschuwen Frank den Hollander van de bèta-adviesraad van wetenschapsacademie KNAW en Frank Baaijens van de Technische Universiteit Eindhoven in de Volkskrant.

  1 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • download

  Infotheek digitaliseert talentmanagement en performance management

  Infotheek werkt samen met Raet aan het digitaliseren van talentmanagement en performance management. Infotheek heeft talenten nu beter in beeld en kan medewerkers passende groeikansen bieden.
  30 september 2015
 • Opinie

  Kan uw HR-afdeling de HR-trends bijbenen?

  Het personeelsbestand van bedrijven ziet er anno 2015 anders uit dan een eeuw geleden. Grote veranderingen in de demografie hebben ervoor gezorgd dat werkplekken nu anders gevuld worden van een relatief kleine groep millennials tot aan de oudste baby boomers. De werkplek is ook aan verandering onderhevig met de toegenomen mobiliteit en HR doet er alles aan om deze trend bij te kunnen houden. Toch blijkt uit het 2015 Global Human Capital Trends report dat slechts 22 procent van de leidinggevenden er vertrouwen in heeft dat HR meegroeit met het veranderde personeelsbestand. Er valt dus nog een flinke slag te maken. Maar met welke trends moet een HR-afdeling vandaag de dag rekening houden?
  30 september 2015

Partners