HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Meerderheid ziet HR Analytics als must

HR-managers denken dat zij pas volledig serieus genomen worden door bestuurders en lijnmanagers als HR zich ontwikkelt tot een datagedreven discipline.

Top 5 HR-prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen?
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Vraag naar HR-professionals stijgt

  De vraag naar HR-professionals steeg in 2014 totaal naar 31 procent.  De verwachting voor 2015 is dat deze tendens zich doorzet. Dit blijkt uit de Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt over het vierde kwartaal 2014 van Yacht.

  23 januari 2015
 • Nieuws

  Werven en behouden gekwalificeerde professionals blijft een uitdaging

  Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maken zij zich zorgen over het behoud van topperformers. Dit in combinatie met de extra vraag naar permanente professionals kan voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen.

  22 januari 2015
 • Achtergrond

  Maak werk van goede voornemens

  Elk jaar rond deze tijd nemen weer miljoenen mensen zich voor om nu eens echt af te vallen, meer te bewegen, te stoppen met roken. Veel goede voornemens hebben te maken met gezonder leven. Maar hoe voorkom je dat je niet terugvalt in oude patronen? En wat kunt u als werkgever doen om uw medewerkers bij hun voornemens te ondersteunen?
 • Nieuws

  Top 10 meest gebruikte woorden HR LinkedIn-profielen

  Voor het vijfde jaar op rij heeft LinkedIn de profielen van haar leden onder de loep genomen om te kijken wat de meest gebruikte woorden zijn. Welke buzzwords hebben de Nederlandse HR-professionals in 2014 het meest gebruikt in hun profiel?

  21 januari 2015
 • Nieuws

  Past uw stijl van leidinggeven bij de mensen van nu?

  Bijna de helft van de leiders vindt zichzelf open, coachend en stimulerend. Zij geven veel verantwoordelijkheid en vertrouwen aan hun medewerkers. Dit blijkt uit de presentatie van het Nationaal Leiderschapsonderzoek 2015 tijdens de Big Improvement Day.

  20 januari 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  De beste baas is niet bazig en geen man

  Dat is de belangrijkste uitkomst van het Nationaal Leiderschapsonderzoek, uitgevoerd door Initial Concept in opdracht van opleidingsinstituut De Baak, pr-bureau Winkelman Van Hessen en NRC Q onder 432 mensen - zowel leiders als werknemers.

  20 januari 2015
 • Nieuws

  Arbeidsongeschiktheid: UWV-verzekering nog duurder dan commerciële

  De verzekering die werkgevers afsluiten om de uitkering van langdurig zieke (ex-)werknemers te financieren, kost veel meer aan premie dan die zieke werknemer in werkelijkheid kost. Bij overheidsinstelling UWV betalen werkgevers zeker 60 procent te veel, bij private verzekeraars minstens 30 procent. Adviesbureau Mercer komt tot die conclusie na een analyse van ruim €1,2 miljard aan Nederlandse loonsommen.

  20 januari 2015
 • Nieuws

  Ambitie: Nederland wereldvoorbeeld van circulaire economie en duurzame inzetbaarheid

  Duurzame koplopers worden radicaler, talrijker en realiseren meer impact. Dat signaleert MVO Nederland in haar tweejaarlijks trendrapport. Nieuwe technologie, een krachtige beweging van onderop en succesvolle duurzame businesscases dragen bij aan de doorbraak.

  20 januari 2015
 • Nieuws

  Hilde Janssens nieuwe HR-directeur bij Cegeka

  Hilde Janssens (36) is gestart als HR-directeur bij informaticabedrijf Cegeka. In haar functie is ze verantwoordelijk voor zowel het operationele personeelsbeheer van Cegeka België als voor de coördinatie van het strategische HR-beleid van de hele Cegeka Groep.

  15 januari 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Bonussen groter effect bij concrete denkers

  Organisaties die vertrouwen op prikkels om werknemers te motiveren, kunnen beter mensen met een concrete denkwijze aannemen. Voor functies waarbij persoonlijke integriteit een grote rol speelt zijn mensen met een abstracte denkwijze geschikter. Tot deze conclusie komt bedrijfskundige Gijs van Houwelingen in zijn proefschrift 'Something to Rely On: The Influence of Stable and Fleeting Drivers on Moral Behavior'.

  13 januari 2015

Partners