HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Onvrede over strategische rol HR

Ruim 30 procent van de bestuurders vindt dat de HR-functie onvoldoende bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de onderneming.

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Autobrief 2.0: stapsgewijs afschaffen bpm

  Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is opnieuw van plan de bpm stapsgewijs af te schaffen. In oktober 2014 stelde hij deze plannen uit. Hij besloot toen de autobelastingen mee te nemen bij het overleg met partijen in de Tweede Kamer over een herziening van het belastingstelsel.

  26 mei 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Nieuws

  HR-professional heeft weinig concrete ambities

  De ambities van HR-professionals op langere termijn zijn weinig concreet. Het merendeel heeft nog geen precieze ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst. Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

  26 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Groen dak niet alleen goed voor milieu

  Een groen dak is niet alleen beter voor het milieu, ook je concentratie gaat er flink op vooruit. Door er slechts 40 seconden naar te kijken zo blijkt volgens Nu.nl uit onderzoek van de University of Melbourne.

  26 mei 2015
 • Nieuws

  Hannet Wolff HR-manager Gul

  Met de komst van Hannet wil Gul de leidinggevenden binnen de organisatie ondersteunen in de ontwikkeling van het menselijk kapitaal zodat ze voorop lopen in de ontwikkelingen binnen het facilitaire werkveld. Daarnaast willen ze de diversiteit binnen het medewerkersbestand verbeteren ten gunste van de kwetsbare groep werkzoekenden zoals bedoeld binnen de participatiewetgeving.

  22 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Bijna kwart werknemers ontbreekt het aan nieuwe kennis of vaardigheden

  23 Procent van de werknemers zegt dat zij nieuwe kennis of vaardigheden missen die belangrijk zijn om het werk goed te kunnen uitvoeren. Werknemers die dit aangeven zijn vaker ziek en hebben veel vaker burn-outklachten. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014 van het CBS en TNO.

  21 mei 2015
 • Nieuws

  Hoeveel sterren krijgt uw bedrijf?

  Een 'Tripadvisor' voor sollicitanten... De Amerikaanse bedrijfsreviewsite Glassdoor, waar werknemers hun werkgever kunnen recenseren, heeft nu ook een Nederlandse versie.

  21 mei 2015
 • Opinie

  Het werkveld van de toekomst

  Social media, big data, mobile: deze innovaties zijn van buzzwoorden uitgegroeid tot onderdeel van ons dagelijks leven. Werken gebeurt niet meer van 9 tot 5 op de werkvloer. We communiceren en delen met iedereen, niet alleen onze apparaten, maar ons hele leven is feitelijk 'always on'. Privacy is voor velen een hol begrip uit een ver verleden en dankzij onze 'connected minds' is kennisdeling een gegeven.
  21 mei 2015
 • Nieuws

  Grotere kans op naheffing na afschaffing VAR

  In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatsecretaris van Rijn dat de Belastingdienst vanaf 1 januari 2016, als modelovereenkomsten de VAR gaan vervangen, meer speelruimte heeft om opdrachtgevers van zzp’ers naheffingen loonbelasting en premies werknemersverzekeringen op te leggen.

  21 mei 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
  Topic: 
 • Nieuws

  Werkdag in 2030: niet meer herkenbaar

  Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet. De meerderheid verwacht niet dat het werk makkelijker wordt of dat zijn of haar baan in 2030 verdwijnt. Men verwacht met name te werken op projectbasis en niet op basis van een vast contract. 90 Procent denkt dat door de snelle en complexe ontwikkelingen bijscholing noodzakelijk is om succesvol te blijven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Hays.

  21 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Opinie

  Focus op talent

  Talentmanagement en de ‘war for talent’ zijn nu weer veel gebezigde termen maar heel nieuw is het allemaal natuurlijk niet. In tijden waar de arbeidsmarkt sterk is en de macht meer bij de werknemers dan bij de werkgevers ligt is er voor talentmanagement veel belangstelling en in tijden van economische recessie is er bitter weinig aandacht voor.
  20 mei 2015

Partners