HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Booking.com wint HR Proffie 2015

Booking.com is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie beleidsprijs 2015.

HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015.

HRM'ers positief over eigen vooruitzichten

HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Achtergrond

  HR Proffie 2015: Doeltreffend HR-beleid Philadelphia en NHTV

  Op donderdag 12 november werd in Amersfoort voor de twaalfde keer de HR Proffie uitgereikt. Booking.com ging er dit jaar met de felbegeerde HR-beleidsprijs vandoor. Zorginstelling Philadelphia en opleidingsinstituut NHTV grepen net naast de felbegeerde prijs. Maar dat maakt hun verhalen niet minder de moeite waard.
 • case

  ‘We streven ook als P&O naar een excellente organisatie’

  De diversen werkmaatschappijen van Blokker Holding opereren in grote lijnen autonoom. Maar op steeds meer gebieden, ook binnen P&O, wordt nadrukkelijk samen opgetrokken. Een actueel voorbeeld is verzuim en verzuimoplossingen. Een grondige analyse werd uitgevoerd door HR-dienstverlener Robidus. ‘In uren en percentages maakte verzuim te weinig indruk. Toen ik het in euro’s uitdrukte, stond het direct op de agenda van de raad van bestuur,’ stelt manager P&O Lieske van den Bosch.
  30 november 2015
  Partner: 
 • Opinie

  SPECTRE

  Bond - James Bond - is weer terug. In SPECTRE neemt hij het op tegen Ernst Stavro Blofeld, de leider van SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion). En zoals gebruikelijk probeert de schurk de wereld via dood en verderf onder zijn misdadige controle te krijgen en is onze held druk bezig dat te voorkomen.
  30 november 2015
 • Achtergrond

  Edwin van Gerwen, Rode Kruis: ‘Wij zijn een club van doeners’

  Het Nederlandse Rode Kruis is volop in beweging. Doel is om in Nederland en daarbuiten dé humanitaire noodhulporganisatie te zijn. Om dat te blijven is een wendbare organisatie nodig met flexibele en vitale medewerkers. ‘Authenticiteit is voor mij cruciaal.’
 • Nieuws

  Werknemer vindt grensvervaging werk-privé geen probleem

  De traditionele werkdag die zich van negen tot vijf op kantoor afspeelt, is voor een grote groep mkb-werknemers niet meer de norm. Ongeveer een derde van de Nederlandse mkb-werknemers werkt weleens buiten kantooruren, en een kwart doet dit zelfs regelmatig. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft onder werknemers van mkb-ondernemingen.

  26 november 2015
 • Nieuws

  Professional met flexibel contract positiever over werk dan collega in vaste dienst

  Professionals met een flexibele arbeidsvorm zijn positiever over hun werk dan collega’s in loondienst. Op de vraag of zij het gevoel hebben tijdens werk waardevolle contacten te kunnen opdoen, antwoord 73 procent van de flexprofessionals positief, tegenover 55 procent van de mensen in vaste dienst. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder hoogopgeleide professionals in opdracht van Yacht.

  24 november 2015
 • Nieuws

  Behoud en krijg vitale werknemers in 2016: 4 tips

  Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een onderwerp dat veel aandacht vraagt van werkgevers. Werknemers moeten gezien het veranderende pensioenstelsel, de vergrijzing en de krimpende arbeidsbevolking langer doorwerken dan voorheen, en dat zal ook hard nodig zijn om in de toekomst de economie goed draaiende te houden. Maar ook voor werknemers zelf is een gezonde werkomgeving belangrijk. Toenemende aandacht voor de gezondheid en vitaliteit van werknemers is daarom nu al hard nodig.

  23 november 2015
 • Nieuws

  Adviesaanvraag SER over flexibele inzet van mensen binnen organisaties

  Het kabinet heeft het voornemen de Sociaal-Economische Raad (SER) komend jaar om advies te vragen over onder meer de flexibele inzet van mensen binnen organisaties. Het gaat dan bijvoorbeeld over flexibiliteit in werkplaats- en tijd, functieroulatie en variabel belonen. Het kabinet wil verder weten wat zulke flexibiliteit organisaties oplevert en welke gevolgen het heeft voor de werknemers van de organisatie. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  20 november 2015
 • Nieuws

  Een beter en leuker werkleven zonder stress begint bij jezelf

  Stress op de werkvloer is in Nederland beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Een direct gevolg van de toenemende werkdruk in Nederland. Ruim een derde van de medewerkers vindt de dagelijkse werkdruk te hoog of veel te hoog. Waarom hebben zo veel mensen hier last van? En wat kan er gedaan worden om de werkstress op grote schaal te doen afnemen?

  19 november 2015
  Door: 
  Marco Snoek Omega Spa en Wellness Soesterberg
 • Nieuws

  Werknemers productiever door variëteit in werkruimten

  Van de werknemers die werken in een flexibel-werkplekconcept met veel keuze zegt 85 procent dat de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken. Bij flexibel-werkplekconcepten met weinig keuze is dit slechts 35 procent. Dit blijkt uit onderzoek van benchmark Leesman onder meer dan 120.000 werknemers.

  19 november 2015

Partners