HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Booking.com wint HR Proffie 2015

Booking.com is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie beleidsprijs 2015.

HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015.

HRM'ers positief over eigen vooruitzichten

HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Opinie

  Mag een pensioenfonds over meer dan 5 jaar pensioenpremies incasseren?

  In toenemende mate zetten verplichte bedrijfstakpensioenfondsen hun opsporingsapparaten in de hoogste versnelling op zoek naar een niet aangesloten werkgever in hun sector.
  25 november 2015
 • Nieuws

  Professional met flexibel contract positiever over werk dan collega in vaste dienst

  Professionals met een flexibele arbeidsvorm zijn positiever over hun werk dan collega’s in loondienst. Op de vraag of zij het gevoel hebben tijdens werk waardevolle contacten te kunnen opdoen, antwoord 73 procent van de flexprofessionals positief, tegenover 55 procent van de mensen in vaste dienst. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder hoogopgeleide professionals in opdracht van Yacht.

  24 november 2015
 • Nieuws

  Behoud en krijg vitale werknemers in 2016: 4 tips

  Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een onderwerp dat veel aandacht vraagt van werkgevers. Werknemers moeten gezien het veranderende pensioenstelsel, de vergrijzing en de krimpende arbeidsbevolking langer doorwerken dan voorheen, en dat zal ook hard nodig zijn om in de toekomst de economie goed draaiende te houden. Maar ook voor werknemers zelf is een gezonde werkomgeving belangrijk. Toenemende aandacht voor de gezondheid en vitaliteit van werknemers is daarom nu al hard nodig.

  23 november 2015
 • Nieuws

  Adviesaanvraag SER over flexibele inzet van mensen binnen organisaties

  Het kabinet heeft het voornemen de Sociaal-Economische Raad (SER) komend jaar om advies te vragen over onder meer de flexibele inzet van mensen binnen organisaties. Het gaat dan bijvoorbeeld over flexibiliteit in werkplaats- en tijd, functieroulatie en variabel belonen. Het kabinet wil verder weten wat zulke flexibiliteit organisaties oplevert en welke gevolgen het heeft voor de werknemers van de organisatie. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  20 november 2015
 • Nieuws

  Een beter en leuker werkleven zonder stress begint bij jezelf

  Stress op de werkvloer is in Nederland beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Een direct gevolg van de toenemende werkdruk in Nederland. Ruim een derde van de medewerkers vindt de dagelijkse werkdruk te hoog of veel te hoog. Waarom hebben zo veel mensen hier last van? En wat kan er gedaan worden om de werkstress op grote schaal te doen afnemen?

  19 november 2015
  Door: 
  Marco Snoek Omega Spa en Wellness Soesterberg
 • Nieuws

  Werknemers productiever door variëteit in werkruimten

  Van de werknemers die werken in een flexibel-werkplekconcept met veel keuze zegt 85 procent dat de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken. Bij flexibel-werkplekconcepten met weinig keuze is dit slechts 35 procent. Dit blijkt uit onderzoek van benchmark Leesman onder meer dan 120.000 werknemers.

  19 november 2015
 • Nieuws

  Vrouwen onmisbaar voor groei en innovatie in IT-sector

  Het tekort aan vrouwen is in de IT al jaren enorm groot. Het aandeel vrouwen in ‘harde’ IT-functies is in ons land slechts zo’n 10 procent. Daarmee scoort de sector een stuk slechter dan andere branches in Nederland en ook ten opzichte van vergelijkbare branches elders in Europa. Dit terwijl het tekort aan IT-professionals snel oploopt. Vrouwen zijn dan ook hard nodig om de groei van de IT-sector mogelijk te maken. Bovendien is bewezen dat gemengde teams beter presteren en innovatiever zijn. Dit blijkt uit onderzoek van AutomatiseringGids onder 40 grote IT-werkgevers.

  19 november 2015
 • Nieuws

  Een op de zeven werknemers heeft burn-outklachten

  Een op de zeven werknemers in Nederland had in 2014 last van burn-outklachten.  Binen het onderwijs waren de meeste klachten te vinden. Ruim 20 procent van de werknemers die klachten heeft bevindt zich binnen het onderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en TNO.

  18 november 2015
 • Nieuws

  Merendeel zakelijke beslissers staat open voor nieuwe verdienmodellen

  Ongeveer 60 procent van de zakelijke beslissers staat open voor nieuwe verdienmodellen als gevolg van verdergaande digitalisering in 2030. Ter vervanging van huidige verdienmodellen of naast bestaande verdienmodellen. Meer dan een derde van de managers wil dat de inzet van slimme technologie het werk volledig verandert over 15 jaar. Dat terwijl niet meer dan 22 procent van de consumenten het werk veranderd wil zien als gevolg van verdergaande digitalisering. Dit blijkt uit het onderzoek van het digitale infrastructuurbedrijf Eurofiber.

  18 november 2015
 • Nieuws

  Werkdruk voor kwart van de werknemers te hoog

  Voor een kwart van de werknemers is de werkdruk te hoog. Deze groep is erg gespannen en geeft aan dat het op deze manier niet eeuwig kan doorgaan. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobbird.

  17 november 2015

Partners