HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

★ HR Challenge: Laatste kans op finaleplaats! ★

De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op een plek in de finale.

HR-analytics: Hoe formuleer je de business vraag?

In het kader van HR-analytics is het formuleren van een relevante, helder geformuleerde businessvraag belangrijk.

U bent als HRM’er weer zeer gewild

De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie.

Effecten van robots op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt zal steeds meer beïnvloed worden door robots. Wat betekent dit voor HR en uw personeelsbeleid?

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5
6

Actueel

 • Opinie

  Geen toekomst maar nu

  De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dat is altijd zo geweest en dat geldt dus ook weer voor u en ons. Dat brengt onzekerheid en onrust met zich mee als de toekomst steeds meer heden wordt want er zijn altijd consequenties. We kunnen de ogen voor die toekomst sluiten of ons er zo goed mogelijk op proberen voor te bereiden. Maar wat is de relevante toekomst waar we ons als HRM-professionals en organisaties op moeten voorbereiden?
  28 augustus 2015
 • download

  Zes te stellen vragen voordat u Core HR naar de cloud verplaatst

  Wist u dat 19 procent van de bedrijven 10 of meer HR-technologiesystemen in gebruik heeft? Met Core HR in de cloud kunt u die allemaal samenbrengen in een enkel wereldwijd systeem.
  28 augustus 2015
 • Opinie

  Ga voor en leid de veranderbeweging!

  Is jouw organisatie wel voldoende fit voor de toekomst? Een onontkoombare en onrustige vraag voor iedere leidinggevende. Je wordt links en rechts ingehaald door start ups en innovatieve proposities. Antwoorden uit het verleden verliezen hun zeggingskracht. En je omgeving lijkt alleen complexer en onoverzichtelijker te worden. Decennia lang Tayloriaans denken zit je in de weg; je hebt de neiging om de controle aan te scherpen omdat je denkt dat je daarmee onzekerheid beter beheerst.
  27 augustus 2015
 • Nieuws

  Zowel hybride als volledig elektrische auto’s worden duurder

  De komende jaren worden plug-in hybrides een stuk duurder in de autobelasting. Dit blijkt uit een tabel die dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd door staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes, meldt Nu.nl

  27 augustus 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Medewerkers willen zelf keuze maken over pensioen

  Werkenden willen meer zekerheid en controle over hun toekomstige pensioen, Van de werknemers in loondienst zegt 87% onvoldoende invloed te hebben op hun pensioen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

  26 augustus 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Robots leren handelingen via YouTube

  Het is onderzoekers van de Universiteit van Bremen gelukt om robots alledaagse handelingen onder de knie te laten krijgen. Er was geen extra software nodig om deze robots deze handelingen te leren. Ze leerden de handelingen via video’s op bijvoorbeeld YouTube, zo meldt De Volkskrant.

  26 augustus 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Markt voor uitbesteding inkooptaken groeit

  Dit jaar kan de wereldmarkt voor uitbesteding van inkooptaken met 12% groeien, volgens het Procurement Outsourcing Annual Report van Everest Group. Vorig jaar groeide de omzet in deze markt met hetzelfde percentage.

  24 augustus 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Opinie

  Are you talking to me?! Een reality-check voor social recruitment

  De hoeveelheid verkeer op social media blijft toenemen. Dit voorjaar bereikten Facebook, Twitter en LinkedIn samen maandelijks ruim twee miljard actieve gebruikers. Met zo veel informatie die wordt uitgewisseld op zo’n grote schaal, is het voor bedrijven steeds belangrijker om hun boodschap niet alleen te richten op een bepaalde doelgroep, maar ook te zorgen dat die boodschap opvalt in de enorme zee aan concurrerende content.
  24 augustus 2015
 • Opinie

  HR op de divan: 'Zij kunnen het zelf niet'

  Wij gaan steeds meer projectmatig werken en medewerkers doen steeds autonomer hun werk. Over twee jaar verhuizen wij zelfs naar een nieuw gebouw met enkel flexplekken. Dat vraagt om een andere manier van leidinggeven. De leidinggevenden van de leidinggevenden, mijn directie, echter, betrekt hun eigen gedrag niet in de verandering. Zij blijven directief, controlerend en beheersend. Het nieuwe gedrag dat ze van de leidinggevenden vragen, beheersen ze zelf niet. Al beweren ze van zichzelf dat ze het al doen. Hoe krijg ik ze in beweging?
 • Nieuws

  ★ HR Challenge: Laatste kans op plek in de finale! ★

  De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op die €1.000 en een plek in de finale.

  24 augustus 2015
  Topic: 

Partners