HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Top 5 HR-prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen?

Ontslagen op HR-afdelingen door verdere automatisering?

Maar liefst 72 procent van de HR-professionals voorziet de komende tijd nog een verdere automatisering en outsourcing van HR-taken binnen de organisatie.

Psychische aandoening: niet legitiem ziek?

Het grootste deel van de mensen met een psychische aandoening is aan het werk, maar moet vaak wel een strijd leveren om dat werk te behouden.

AS Watson en St Jansdal winnen HR Proffie

AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014.
1
2
3
4

Actueel

 • Opinie

  Groeien als bedrijf met een platte structuur: hoe doe je dat?

  Een extreem platte organisatie, geen HR-afdeling en een hoge behoefte aan ervaring en talent. Hoe kun je als bedrijf met een horizontale structuur en een hoge eis aan ervaring in een 'war for talent', toch de juiste mensen aantrekken? Wij hebben er iets op gevonden. Een op maat gemaakt traject voor young professionals dat het nét ietsje anders wil aanpakken.
  18 december 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Meerderheid HR-managers ziet HR Analytics als must

  HR-managers denken dat zij pas volledig serieus genomen worden door bestuurders en lijnmanagers als HR zich ontwikkelt tot een datagedreven discipline. 58 procent van hen vindt dat HR Analytics een randvoorwaarde is om een goede HR Business Partner te zijn. De praktijk loopt echter achter op die ambitie; bestuurders zijn kritisch over de analytische vaardigheden van HR.

  17 december 2014
  Topic: 
 • download

  HR analytics en de rol van HR als business partner

  Al jaren is de rol van HR als business partner onderwerp van gesprek. De opkomst van HR analytics heeft die discussie opnieuw gevoed. Tal van modellen en theorieën laten zien hoe HR haar rol kan versterken door gebruik te maken van data-analyses. Hoe ver is HR daar in de praktijk mee? En hoe kijken bestuurders en medewerkers anno 2014 tegen de HR-afdeling aan? Raet deed er onderzoek naar.
  17 december 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Het Nieuwe Rijden behaalt 50 procent meer dan CO2-reductiedoel

  Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) sluit na vier jaar met succes Het Nieuwe Rijden (HNR) programma af.  In totaal zijn 20 CO2 besparende initiatieven ondersteund, waarbij 50 procent meer CO2-reductie is behaald dan beoogd.

  17 december 2014
 • Nieuws

  Driessen HRM wint ‘Best Managed Company’ en FD Gazelle

  Driessen HRM is voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Best Managed Company’. Daarnaast ontving Driessen ook voor het vijfde achtereenvolgende jaar opnieuw de titel FD Gazelle. Met deze twee titels hoort het bedrijf ook dit jaar weer tot één van de best geleide en snelst groeiende organisaties van Nederland.

  16 december 2014
  Topic: 
 • Opinie

  Hoe zorg je dat elektrisch rijden goedkoper blijft dan rijden op benzine of diesel?

  Scepsis over elektrisch rijden. Het hoort erbij. Bij elektrisch rijden zijn er twijfels over de gebruiksmogelijkheden*: haal ik mijn bestemming wel en ben ik niet de hele dag aan het laden? Recent hoorde ik een nieuwe: tanken zou in sommige gevallen goedkoper zijn dan opladen.
  15 december 2014
  door: R. Lenoir
 • Nieuws

  Top 5 HR-prio’s voor 2015

  Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen? HR Praktijk heeft de uitkomsten van diverse onderzoeken voor u geanalyseerd en een top 5 van HR-prio’s voor u opgesteld.

  15 december 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
  1 favoriet
 • Opinie

  De waarheid ligt niet in het midden

  Een oer-Nederlands gezegde is dat de waarheid in het midden ligt. En met die nadruk op het midden wordt dan indirect verwezen naar de uiteinden waar de waarheid dus níet ligt. Maar waarom zeggen we dat eigenlijk – dat de waarheid in het midden ligt?
  12 december 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Budget MKB Innovatiestimulering Topsectoren verdubbeld

  Het kabinet en provincies stellen komend jaar voor het eerst gezamenlijk 55 miljoen euro beschikbaar voor de MKB Innovatiestimulering Topsectoren om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren. Vorig jaar was het budget nog 32 miljoen euro.

  12 december 2014
 • Opinie

  Omgaan met stress: 3 tips voor de HR-manager

  Om aandacht te vestigen op stress en de manier waarop werknemers met stress omgaan organiseerde de overheid afgelopen maand de ‘Week van de Werkstress’. Goedbedoeld, maar niet zo effectief. Werkstress zelf is namelijk niet het probleem. Wat wel? Verkeerd omgaan met stress.
  12 december 2014

Partners