HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

‘Kloof gewenste en werkelijke rol HR’

Waar komt dat enorme verschil tussen de verwachtingen van medewerker en directie toch vandaan?

6 voordelen van een HR Analytics team

HR Analytics is een onmisbaar onderdeel geworden van de HR-functie. Maar hoe pak je dit effectief aan?

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1
2
3

Actueel

  • Nieuws

    Vrouwenquotum top bedrijfsleven Duitsland een feit

    Vanaf 1 januari 2016 moet 30 procent van de zetels in de raden van toezicht van 100 grote Duitse bedrijven worden bekleed door vrouwen. De Bondsraad in Duitsland heeft ingestemd met de betreffende wet.

    27 maart 2015
    Door: 
    Mariel Hovemann
  • Nieuws

    AOW-leeftijd sneller omhoog, overbruggingsregeling verlengd en verruimd

    De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. De Tweede Kamer stemde met brede meerderheid in met het wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De fracties van onder andere VVD, PvdA, D66, CDA, GroenLinks en de SGP steunen het voorstel.

    27 maart 2015
  • Nieuws

    HR kan verruiming budget tegemoet zien, vooral voor verandermanagement

    De veelvoud aan veranderingstrajecten in organisaties in goede banen leiden is prioriteit nummer één voor HR-afdelingen dit jaar. Een vergelijkbare prioriteit heeft het verbeteren van de kwaliteit van leiderschap en management. En voor dit alles kunnen veel HR-afdelingen een verruiming van hun budget tegemoet zien.

    26 maart 2015
    Topic: 
  • Nieuws

    Googler Robert-Jan van Berckel over werkgeverschap 2020

    Onder leiding van Bas Westerweel deelden drie uiteenlopende sprekers hun visie op werkgeverschap 2020 tijdens De Beter Ondernemen Show. Een daarvan was Robert-Jan van Berckel, HR Business Partner Benelux bij Google. ‘We werken veel met grote teams, dan kun je niet micromanagen’

    26 maart 2015
    Door: 
    Mariel Hovemann
  • download

    De toekomst van HR - Experts en professionals aan het woord

    Wat zijn de belangrijkste HR-topics nu en over 5 jaar? En hoe gaan HR-professionals met deze ontwikkelingen om?
    26 maart 2015
    Topic: 
  • Nieuws

    Medewerkers geven hun directie een 5,8

    Nederlandse medewerkers beoordelen de leiding van hun organisatie met een onvoldoende, namelijk een 5,8. Grote organisaties zijn beter in staat om intern hun doelen over te brengen, waar kleinere organisaties juist lager op scoren. Kleinere organisaties zijn daarentegen wel sterker in het formuleren van doelen waar medewerkers achter staan. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport gepubliceerd door Effectory.

    25 maart 2015
    Door: 
    Hilal Dilmac
  • Nieuws

    De BoShow: Peter van Uhm over de werkgever 2020

    Een DJ introduceerde de gasten. Bas Westerweel zat als gastheer achter een desk, de gasten op de chesterfieldbank. In de zaal zaten 250 HR-professionals voorzien van een Like-hand van piepschuim. En een microfoon in de vorm van een bal werd zo nu en dan de zaal ingegooid. Een mix van RUR, The Late Night Show en College Tour, welkom bij de 1e editie van De Beter Ondernemen Show, met als thema Werkgeverschap van de toekomst.

    24 maart 2015
    Door: 
    Mariel Hovemann
  • Opinie

    14 HR Analytics lessen uit 2014 – deel 1

    Steeds meer grote organisaties zijn bezig met het uitbouwen van hun HR analytics expertise. Sommigen doen dat intern, anderen dan weer met het gebruik van externe ondersteuning. Het is overduidelijk dat organisaties meer inzichten willen verwerven in de relatie tussen investeringen in HR praktijken en de uitwerking ervan op de output van hun organisatie, onder welke vorm dan ook.
    24 maart 2015
    Topic: 
  • Nieuws

    Invoering van zelfsturende teams mislukt vaak door teveel aandacht voor teams

    Zelfsturende teams staat hoog op de management-agenda, toch worstelen veel organisaties bij de invoering én met het werkend krijgen van autonome teams. Het onderzoek op basis van 37 case studies en 165 respondenten in Europa legt de vinger op de zere plek: autonome teams schuren nog vaak met traditionele hiërarchieën en managementconcepten. Dit blijkt uit onderzoek van Rijnconsult.

  • Achtergrond

    ‘HR is meer fact based geworden’

    Marktwerking in de zorg ziet Mediq als een kans, met als doel een leidende ‘international homecare company’ te worden. HR-directeur Peter Kleij kan in deze platte organisatie doorpakken. ‘Ik heb hier meer impact dan bij een multinational.’
    Topic: 

Partners