HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.

HR-analytics: 8 stappen voor datagedreven HR-beleid

HR-analytics stelt HR beter in staat het werkplezier, de ontwikkeling en de prestaties van medewerkers te verhogen en de performance te verbeteren.

Hoe ziet een werkdag in 2030 eruit?

Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet.
1
2
3

Actueel

 • Nieuws

  Meerderheid zp’ers wil niet voor multinational werken

  Een meerderheid van de Nederlandse zelfstandige professionals (zp’ers) geeft de voorkeur aan het werken voor een startup of lean-organisatie. Ruim 65 procent van de zp’ers ziet zichzelf niet werken bij een multinational, omdat zij zich onvoldoende identificeren met de cultuur van deze logge organisaties. Dat blijkt uit onderzoek van sourcing partner FastFlex in samenwerking met ABN AMRO onder meer dan 1.500 Nederlandse zp’ers.

  29 juni 2015
 • Nieuws

  Personeelsplanning gaat verder dan alleen vaste medewerkers

  De arbeidsmarkt verandert diepgaand: talent wordt opnieuw schaars, automatisering maakt miljoenen banen overbodig, tijdelijke contracten worden de norm, net als langer doorwerken maar dan vooral parttime. "HR moet aan total talentmanagement doen, ofwel zicht hebben op zowel de behoefte aan, als het aanbod van vast én flexibel arbeidspotentieel."

  25 juni 2015
  Door: 
  Toine Al Fotografie Peter Boudestein
 • download

  Gratis whitepaper: Werknemers betrokkenheid

  Tevreden medewerkers die plezier hebben in hun werk zullen zich meer voor dit werk inzetten (Gallup, 2013). Bedrijven presteren beter en maken meer winst, wat uiteindelijk in het voordeel is van zowel aandeelhouders als medewerkers. Organisaties schieten echter nog altijd tekort op het gebied van medewerker-retentie, loyaliteit, betrokkenheid en motivatie. Waarom is werknemersbetrokkenheid zo belangrijk en hoe is het te bereiken?
  23 juni 2015
 • Nieuws

  Koffiebeker als sfeermaker op de werkvloer

  Een hoge werkdruk, veel stress of een lange werkdag. Dit zijn verschijnselen waar iedere werknemer zo nu en dan mee kampt. Waar heb je op zo’n moment behoefte aan? Vrolijke koffiebekertjes blijken een goede oppepper te zijn.

  22 juni 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Geld ontziemaatregel ouderen ingezet als Persoonlijk Inzetbaarheidsbudget

  AFP uit Apeldoorn, leidend in flexibele verpakkingen, veranderde de CAO om medewerkers duurzamer inzetbaar te houden. Extra vrije dagen voor oudere werknemers zijn vervangen door een Persoonlijk Inzetbaarheidsbudget.

  19 juni 2015
 • Nieuws

  Ziekteverzuim helft lager dan in sector door aanpak duurzame inzetbaarheid

  Directeur Ben Wevers van Rouveen Kaasspecialiteiten bekijkt wat er nodig is om medewerkers in verschillende levensfases gezond aan het werk te houden. Een werknemer van 65 kan een andere werkinvulling krijgen dan iemand van 40, zonder dat het een degradatie betekent.

  18 juni 2015
 • Nieuws

  De effecten van robots op de arbeidsmarkt

  De arbeidsmarkt zal steeds meer beïnvloed worden door robots.  We staan voor een technologische revolutie en moeten ons afvragen hoe dit ons beïnvloedt en hoe we daar als samenleving mee omgaan.

  17 juni 2015
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... Internetgebruik

  Wist u dat tussen 2005 en 2014 het percentage persoen dat dagelijks op internet zit is gestegen van 68 naar 90 procent? En dat tien jaar geleden nog niet eens de helf internet gebruikte om de krant te lezen? Zo snel gaan die dingen dus en het einde is nog niet in zicht.

  17 juni 2015
 • Nieuws

  Switch van salarisadministrateur naar salarisadviseur

  De functie van salarisadministrateur verandert in rap tempo en ingrijpend. De vraag naar ‘de echte administrateur’ heeft de afgelopen maanden plaatsgemaakt door de vraag naar ‘de salarisadviseur’. Dat stelt Martijn Betgem, tien jaar werkzaam als recruiter fiscaal. Dat blijkt ook uit beroepscompetentieprofiel 2014.

  15 juni 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Opinie

  Seniorenbeleid is gedoemd te mislukken

  Het is belangrijk dat oudere medewerkers gemotiveerd blijven werken. Dit belang wordt onderkend door wetgever, cao’s en werkgevers. Door al deze partijen wordt er veel moeite gedaan om werk voor senioren aantrekkelijk te houden. Beleid gericht op senioren is echter tot mislukken gedoemd door het negeren van de uniciteit van de mens als hij ouder wordt.
  12 juni 2015

Partners