HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie.

20 miljoen extra voor duurzame inzetbaarheid

De verhoging van de AOW-leeftijd en de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt zijn belangrijke reden om werk te maken van duurzame inzetbaarheid.

Effecten van robots op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt zal steeds meer beïnvloed worden door robots. Wat betekent dit voor HR en uw personeelsbeleid?

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.

HR-analytics: 8 stappen voor datagedreven HR-beleid

HR-analytics stelt HR beter in staat het werkplezier, de ontwikkeling en de prestaties van medewerkers te verhogen en de performance te verbeteren.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Meer 'lijn' betekent ook meer HR

  HR in de lijn leggen is al jaren het pleidooi in veel organisaties. En dit moet dan weer leiden tot minder HR-bezetting, ofwel een hogere HR-fte-ratio. In de praktijk blijkt echter het tegendeel waar: hoe meer managers, hoe meer HR-ondersteuning er nodig is.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Catering als onderdeel van uw HR-beleid

  Catering lijkt in eerste instantie de verantwoordelijkheid van facilitaire afdelingen, maar bij Hutten denken ze hier heel anders over. Volgens de cateraar is het juist een essentiële HR-tool op het gebied van vitaliteit.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Robots aan de receptie

  Pratende robots als receptiemedewerkers die je helpen met in- en uitchecken, fictie of werkelijkheid? In het Henn-na Hotel in het Japanse Nagasaki is het inmiddels bewaarheid geworden. Sterker nog: het hotel wordt grotendeels gerund door robots!

  31 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Wie verdient de Winning Workplace Award?

  De zes halvefinalisten van de Winning Workplace Award zijn bekend! Deze halvefinalisten zijn geselecteerd door de vakkundige jury. De drie finalisten worden bepaald door de online stemronde. Wie verdient de Winning Workplace Award? Breng uw stem uit.

  29 juli 2015
 • Nieuws

  Uw werkplek als inspiratiebron?

  De begrippen creatie en creativiteit zijn gekaapt door ontwerpers van moderne hippe transparante kantoren, liefst met glijbanen. Helaas is die strategisch geplaatste glijbaan dan geen bron van creativiteit, slechts een product ervan. Creativiteit als primaire business driver en de (kantoor)ruimte als katalysator als basis voor je werkplekstrategie ligt volgens vastgoeddienstverlener JLL wat subtieler.

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

  De HR-fte-ratio is een goede maatstaf voor de efficientie van uw HR-functie. De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie. Weet uw wat de ideale verhouding hiervoor is?

  28 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... 5 jaar iPad in Nederland

  Op 23 juli 2010 werd de eerste iPad in Nederland verkocht. Nu, vijf jaar later, beschikt maar liefst tweederde van alle huishoudens over een tablet, waarvan in 40 procent van de gevallen een Apple iPad. Dacht u destijds dat het slechts een kortstondige hype zou zijn? 

  28 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  YNNO’s Summer Experience

  Zomertijd, dé periode in het jaar met meer ruimte in agenda én hoofd om nieuwe kennis op te doen en contacten te leggen. Daarom organiseert YNNO deze zomer de Summer Experience; inspiratiesessies waarbij actuele onderwerpen besproken worden. U gaat in gesprek, samen op ontdekkingsreis en u sluit de middag af met een zomerse cocktail.

  27 juli 2015
 • Nieuws

  Personeel Hutten deelt alles met elkaar

  Het begon met het uitlenen van een boormachine en is inmiddels uitgegroeid tot een complete online sharing community. Hospitality dienstverlener Hutten biedt zijn medewerkers – ‘samenwerkers’ in Hutten-jargon - op deze manier mooie tertiaire arbeidsvoorwaarden en sluit tegelijkertijd naadloos aan bij de uitgangspunten van de circulaire economie.

  27 juli 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Huidige baan blijft bestaan, ondanks robotisering

  Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat hun baan in 2030 nog bestaat. Dat blijkt uit het kwalitatief onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Het onderzoek is uitgevoerd binnen de sectoren Oil & Gas, IT en Engineering & Technology, die naar verwachting over 15 jaar een belangrijk aandeel van de arbeidsmarkt vormen.

  24 juli 2015
  Door: 
  Joyce Guldemond

Partners