HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Hoe word en blijf ik HR-leider?

De rol van HR wordt steeds belangrijker, maar dat belang moet wel verzilverd worden.

Mobile devices en de gevolgen van blauw licht

Het Nieuwe Werken heeft een mooie kickstart gegeven voor het gebruik van tablets, smartphones en laptops, maar wat doet zo'n apparaat met je lichaam?
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Wake-up-call voor online vergaderen

  Aangezien bijna iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone of tablet, is het niet langer nodig om op kantoor te zijn voor vergaderingen. Maar zijn medewerkers die deelnemen aan mobiele vergaderingen ook wel altijd bij de les? Uit een onderzoek van Intercall onder meer dan 500 personen komt naar voren dat veel medewerkers met andere dingen bezig zijn onder het vergaderen en dat ruim een kwart zelfs in slaap valt.

  1 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
  Topic: 
 • Nieuws

  Nieuwe HR-directeur Plantronics

  Plantronics heeft een nieuwe HR-directeur aangesteld: Joris de Haas, voormalig HR-directeur van Holland Casino.

  1 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
  Topic: 
 • download

  5 Performance Management tactics to boost Employee Engagement

  Performance management and engagement initiatives are both important. However, we usually think of them as being quite separate—maybe even in opposition to one another.
  28 augustus 2014
 • Achtergrond

  Movares legt ei van columbus voor duurzame inzetbaarheid

  In dienst van Movares ervaring opdoen in een andere wereld waar een beroep wordt gedaan op andere competenties. Met dat uitgangspunt besloot Movares vanaf 1 mei ook medewerkers te gaan detacheren bij haar niet traditionele-markten. Het concept, Detaplus, heeft voor alle partijen (Movares, inhuurder en medewerker) voordelen, legt directeur HR Ad van Beek uit.
 • Achtergrond

  Starten met HR analytics: de 3 P's bij ABN-AMRO

  Patrick Coolen, Manager Workforce Planning en HR analytics bij ABN-AMRO, stelde onlangs op verschillende internationale conferenties de grote lijnen voor van het HR analytics-traject binnen ABN-AMRO. Hij deelde daarbij zijn mening en inzichten over tal van specifieke ABN-AMRO analytische projecten, over de expertise die vereist is voor HR analytics en zijn persoonlijk advies aan HR professionals over hoe met HR analytics te starten. Hierbij een samenvatting van over het HR analytics-traject bij ABN-AMRO.
  Topic: 
 • Nieuws

  Cultuurbezoek verlaagt werkstress

  Net als sport, verdrijft cultuurbezoek werkstress en zwaarmoedigheid. Dit blijkt uit onderzoek door wetenschapsjournalist Mark Mieras.

  25 augustus 2014
 • Opinie

  Hard werken vraagt om hard ontspannen

  Gezien de veelheid aan mogelijke oorzaken van werkstress is het niet de vraag of u actie onderneemt om werkgerelateerde stress te verminderen en gezondheid te bevorderen, de vraag is ‘hoe?’
  25 augustus 2014
 • download

  Hoe cultuur medewerkers vitaler maakt

  Draagt cultuurbezoek bij aan de vitaliteit van medewerkers en dus aan de productiviteit en slagvaardigheid van organisaties? Lees de conclusies van in augustus ’14 afgerond onderzoek door wetenschapsjournalist Mark Mieras.
  22 augustus 2014
 • case

  Westfriesgasthuis biedt BCA aan als arbeidsvoorwaarde in vrije ruimte van WKR

  Westfriesgasthuis vindt dat goede zorg draait om aandacht. Vooral voor mensen. En ook aandacht voor de manier waarop ze hun werk doen. Ze willen de allerbeste zorg geven en kijken door de ogen van de patiënt. Deze uitgangspunten vertalen zich ook richting de medewerkers; het ziekenhuis gelooft dat het ook belangrijk is dat de werkgever oprechte interesse toont in de medewerker.
 • Nieuws

  'HR als dokter van de organisatie'

  "HR is niet 'lichaamseigen' en maakt geen deel uit van de kern van de organisatie. Alleen als er dingen fout gaan wordt de hulp van HRM'ers ingeroepen, waarbij ze optreden als een soort dokter." Dit zei de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler onlangs tijdens zijn bezoek aan Nederland.

  18 augustus 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 

Partners