HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Onvrede over strategische rol HR

Ruim 30 procent van de bestuurders vindt dat de HR-functie onvoldoende bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de onderneming.

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Thuiswerken: betaalt uw werkgever de kosten?

  Thuiswerken wordt steeds populairder; wereldwijd werken meer dan de helft van de werknemers regelmatig thuis. Een volledig uitgerust professioneel kantoor in huis is echter een uitzondering. Als deze er wel is dragen bedrijven nauwelijks bij in de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Regus onder 44.000 senior business professionals.

  28 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Minister Asscher trapt campagne af tegen pesten op de werkvloer

  Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start op maandag 1 juni een landelijke campagne tegen pesten op het werk. Hij bezoekt die middag het Amphia ziekenhuis in Breda, dat een gedragscode heeft ontwikkeld om onder meer pesten op de werkvloer tegen te gaan.

  28 mei 2015
 • Nieuws

  Slaapgebrek belemmert productiviteit het meest

  Slaapgebrek heeft een grotere negatieve invloed op de productiviteit van werknemers dan factoren als roken en alcoholgebruik.  Zo blijkt uit een rapport van het onderzoeksinstituut Rand en de Britse universiteit van Cambridge onder ongeveer 21.000 werknemers.

  27 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Afname vitaliteit door reorganisaties

  Herstructureringen op het werk zorgen voor stress en een afname van vitaliteit bij medewerkers. Maar de negatieve effecten zijn minder wanneer werknemers voldoende mogelijkheden krijgen om te leren door te reflecteren en te experimenteren op het werk. Dat is een van de conclusies van het promotieonderzoek van Irina Nikolova aan de Open Universiteit.

  27 mei 2015
 • Nieuws

  Autobrief 2.0: stapsgewijs afschaffen bpm

  Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is opnieuw van plan de bpm stapsgewijs af te schaffen. In oktober 2014 stelde hij deze plannen uit. Hij besloot toen de autobelastingen mee te nemen bij het overleg met partijen in de Tweede Kamer over een herziening van het belastingstelsel.

  26 mei 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Nieuws

  HR-professional heeft weinig concrete ambities

  De ambities van HR-professionals op langere termijn zijn weinig concreet. Het merendeel heeft nog geen precieze ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst. Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

  26 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Groen dak niet alleen goed voor milieu

  Een groen dak is niet alleen beter voor het milieu, ook je concentratie gaat er flink op vooruit. Door er slechts 40 seconden naar te kijken zo blijkt volgens Nu.nl uit onderzoek van de University of Melbourne.

  26 mei 2015
 • Nieuws

  Hannet Wolff HR-manager Gul

  Met de komst van Hannet wil Gul de leidinggevenden binnen de organisatie ondersteunen in de ontwikkeling van het menselijk kapitaal zodat ze voorop lopen in de ontwikkelingen binnen het facilitaire werkveld. Daarnaast willen ze de diversiteit binnen het medewerkersbestand verbeteren ten gunste van de kwetsbare groep werkzoekenden zoals bedoeld binnen de participatiewetgeving.

  22 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Bijna kwart werknemers ontbreekt het aan nieuwe kennis of vaardigheden

  23 Procent van de werknemers zegt dat zij nieuwe kennis of vaardigheden missen die belangrijk zijn om het werk goed te kunnen uitvoeren. Werknemers die dit aangeven zijn vaker ziek en hebben veel vaker burn-outklachten. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014 van het CBS en TNO.

  21 mei 2015
 • Nieuws

  Hoeveel sterren krijgt uw bedrijf?

  Een 'Tripadvisor' voor sollicitanten... De Amerikaanse bedrijfsreviewsite Glassdoor, waar werknemers hun werkgever kunnen recenseren, heeft nu ook een Nederlandse versie.

  21 mei 2015

Partners