HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Meerderheid ziet HR Analytics als must

HR-managers denken dat zij pas volledig serieus genomen worden door bestuurders en lijnmanagers als HR zich ontwikkelt tot een datagedreven discipline.

Top 5 HR-prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen?
1
2

Actueel

 • Opinie

  Appen met flexpoolmedewerkers kan slimmer

  Goed communiceren met je medewerkers is niet voor iedereen gemakkelijk, maar wel essentieel voor het de organisatie. Goed geïnformeerde medewerkers voelen zich meer betrokken, hebben de neiging om wat harder te werken en zijn flexibeler. Voldoende redenen om de interne communicatie zeer serieus te nemen, ook als communicatie plaatsvindt via de website, mail of bijvoorbeeld het populaire whatsapp.
  28 januari 2015
  Topic: 
 • Achtergrond

  Vitaliteit: dé kritische succesfactor voor uw organisatie

  Vitale en gelukkige werknemers in een gezonde en dynamische werkomgeving vormen een kritische factor in het succes van een organisatie. Maar hoe geef je nu als bedrijf je vitaliteitsbeleid efficiënt vorm? Twee koplopers over hun veelvuldig bekroonde beleid.
 • Nieuws

  Lifestyle personeel geen zaak voor helft van werkgevers

  De helft van de Nederlandse werkgevers vindt dat ze zich niet met de gezondheid van personeel moeten bemoeien. Dit blijkt uit een poll van De Financiële Telegraaf Ondernemen onder 4.354 mkb'ers.

  26 januari 2015
 • Achtergrond

  Sterk merk dankzij communicatie en HR

  Om een sterk werkgeversmerk te creëren, moet employer branding als managementinstrument op de juiste manier binnen de organisatie worden belegd. “Met employer branding verover je immers een plek in het brein van – potentiële – medewerkers. Daarom moet zowel HR als communicatie erbij betrokken zijn.”
  2 favorieten
 • Nieuws

  Vraag naar HR-professionals stijgt

  De vraag naar HR-professionals steeg in 2014 totaal naar 31 procent.  De verwachting voor 2015 is dat deze tendens zich doorzet. Dit blijkt uit de Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt over het vierde kwartaal 2014 van Yacht.

  23 januari 2015
 • Nieuws

  Werven en behouden gekwalificeerde professionals blijft een uitdaging

  Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maken zij zich zorgen over het behoud van topperformers. Dit in combinatie met de extra vraag naar permanente professionals kan voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen.

  22 januari 2015
 • Achtergrond

  Maak werk van goede voornemens

  Elk jaar rond deze tijd nemen weer miljoenen mensen zich voor om nu eens echt af te vallen, meer te bewegen, te stoppen met roken. Veel goede voornemens hebben te maken met gezonder leven. Maar hoe voorkom je dat je niet terugvalt in oude patronen? En wat kunt u als werkgever doen om uw medewerkers bij hun voornemens te ondersteunen?
 • Nieuws

  Top 10 meest gebruikte woorden HR LinkedIn-profielen

  Voor het vijfde jaar op rij heeft LinkedIn de profielen van haar leden onder de loep genomen om te kijken wat de meest gebruikte woorden zijn. Welke buzzwords hebben de Nederlandse HR-professionals in 2014 het meest gebruikt in hun profiel?

  21 januari 2015
 • Nieuws

  Past uw stijl van leidinggeven bij de mensen van nu?

  Bijna de helft van de leiders vindt zichzelf open, coachend en stimulerend. Zij geven veel verantwoordelijkheid en vertrouwen aan hun medewerkers. Dit blijkt uit de presentatie van het Nationaal Leiderschapsonderzoek 2015 tijdens de Big Improvement Day.

  20 januari 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  De beste baas is niet bazig en geen man

  Dat is de belangrijkste uitkomst van het Nationaal Leiderschapsonderzoek, uitgevoerd door Initial Concept in opdracht van opleidingsinstituut De Baak, pr-bureau Winkelman Van Hessen en NRC Q onder 432 mensen - zowel leiders als werknemers.

  20 januari 2015

Partners