HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

HR-professional stijgt weer in aanzien

Het afgelopen jaar is de adviserende, aansturende of beleidsbepalende rol van HR gestegen.

5 miljoen voor fittere medewerkers

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
1
2

Actueel

 • Opinie

  It’s man against robot – Learning Agility biedt uitkomst

  Minister Asscher schetste in een toespraak een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als u niet oppast dan mist u de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor u waarschijnlijk te laat…
  20 oktober 2014
 • Achtergrond

  De schaduwkant van leiderschap

  Top-managers moeten beschikken over een bijzondere ‘drive’ en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om zichzelf en anderen succesvol te laten zijn. Ze kunnen echter ook doorschieten in deze kwaliteiten, met negatieve, tot zelfs rampzalige gevolgen als resultaat. Hoe raken leiders verzeild in deze donkere kant van leiderschap, en belangrijker nog, hoe voorkom je dat? Professor Erik de Haan, verbonden aan Ashridge Business School en de VU Amsterdam, deed er samen met Dr. Anthony Kasozi onderzoek naar, en schreef het boek ‘De schaduwkant van leiderschap’.
 • Opinie

  De impact van innovaties op HR

  Het takenpakket van de HR-afdeling verandert voortdurend en ingrijpend. Wat betekenen die ontwikkelingen voor de toekomst van de HR-professional?
  20 oktober 2014
 • Nieuws

  Al flink aantal subsidie-aanvragen voor Duurzame inzetbaarheid

  Op 15 oktober 2014 is het aanvraagtijdvak van de Subsidieregeling ESF Duurzame inzetbaarheid geopend. Het Agentschap SZW meldt dat op de openingsdag om 15.00 uur al circa 1.480 aanvragen zijn ingediend.

  20 oktober 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie

  3 interventies voor duurzame inzetbaarheid

  In 2040 is 27 procent van de Nederlanders 65 jaar of ouder. De netto-arbeidsparticipatie van personen van 50 tot 65 jaar is geleidelijk gestegen van 40 procent in 1996 tot 57 procent in 2009, maar nog laag. De overgrote meerderheid van de werknemers stopt eerder met werken dan de officiële pensioengerechtigde leeftijd en veel oudere werknemers geven aan dat zij niet tot hun 65e of daarna willen of kunnen doorwerken.
  20 oktober 2014
 • Achtergrond

  ‘We moeten in de beweegstand blijven’

  Vaak bleef het OM bij bezuinigingen buiten schot. Maar in 2013 trof een forse taakstelling maar liefst een kwart van het budget. Toch ziet Steven Burgmeijer geen heil in het op traditionele wijze reorganiseren. Wel in het structureel vergroten van de inzetbaarheid en het bij elkaar brengen van mensen en werk. ‘Stilstand kunnen we ons niet veroorloven.’
 • Nieuws

  Mobiel baan zoeken gaat dienst uitmaken

  Bij het zoeken naar een baan gaat de smartphone de dienst uitmaken. Dit constateert Tempo-Team op basis van metingen op hun website. In een jaar tijd is het aantal bezoekers vanaf een smartphone of tablet namelijk verdubbeld.

  15 oktober 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  Niet iedere werkplek hoeft aan standaard arbo-normen te voldoen

  Het Nieuwe Werken gaat hand in hand met trends als het hergebruiken van bestaande gebouwen, minder vierkante meters en groei en krimp van de organisatie. Op deze manier wordt niet alleen het werken flexibel, maar ook de gebouwen. Hierdoor is het niet meer nodig dat elke werkplek aan de standaard arbo-normen voldoet.

  14 oktober 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
  1 favoriet
 • Opinie

  Waarom heet een comfort zone een comfort zone?

  Comfort zone. Dat woord klinkt als een plek waar je graag wil zijn. Maar is het dat ook? Voor mij ligt zo’n beetje alles wat het leven spannend maakt nou juist buiten mijn comfort zone.
  14 oktober 2014
 • download

  Acht aanbevelingen voor wie het meten van betrokkenheid wil omzetten in resultaten

  Als HR-leider wordt u geacht de mate van betrokkenheid van medewerkers zo hoog mogelijk te krijgen en te houden. En daar is een simpele reden voor: meer betrokkenheid leidt tot betere resultaten.
  13 oktober 2014

Partners