HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Onvrede over strategische rol HR

Ruim 30 procent van de bestuurders vindt dat de HR-functie onvoldoende bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de onderneming.

HR-analytics: Schat achter personeelsdata

Honderden miljoenen euro’s investeerden organisaties in business-software en personeelsinformatie. Deze groeiende schat aan waardevolle data benutten zij nu maar deels.

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1
2
3

Actueel

 • Nieuws

  Duurzame inzetbaarheid: welke keuzes moet je maken?

  Welke strategische keuzes moet een organisatie maken om de generatie geboren tussen 1955 en 1970 die langer door moet werken, zo lang mogelijk optimaal inzetbaar te houden?

  4 mei 2015
 • Opinie

  Perfecte teams: welke Beatle ben jij?

  Wie het perfecte team wil samenstellen, moet naar The Beatles kijken. ‘Are you a John or a Paul?’ is al sinds de jaren '60 een veelgehoorde vraag op feestjes. Voor wie met personeelsbeleid te maken heeft is die vraag niet alleen amusant, maar ook heel relevant.
  4 mei 2015
 • Nieuws

  36 Procent Nederlandse organisaties heeft een BYOD-beleid

  Nederlandse organisaties zien creativiteit als de belangrijkste factor voor zakelijk succes. Om de creativiteit te waarborgen maken sommige organisaties gebruik van het Bring Your Own Device-beleid (BYOD). Zo blijkt uit het onderzoek uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit, gesponsord door Ricoh.

  1 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  'HRM-systeem ontbeert veelal strategische personeelsplanning'

  Softwaresystemen voor personeelsbeheer worden steeds professioneler en bieden steeds meer functionaliteit als het gaat om talentmanagement. Ook als het gaat om de techniek bieden de pakketten steeds meer mogelijkheden, zoals de toegankelijkheid van het systeem op mobiele apparaten. Qua functionaliteit voor strategische personeelsplanning schieten de bestaande HRM-systemen in het algemeen echter tekort. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG naar HRM-systemen die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

 • Achtergrond

  Talentmanagement: vanuit inzicht naar actie

  De wereld van de retail verandert momenteel snel en ingrijpend. Het betekent dat het permanent ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang is. Maar hoe geef je vorm aan talentmanagement? Katinka Ruikes is bij A.S. Watson verantwoordelijk voor talentmanagement. Ze wijst onder meer op de mogelijkheden van talent analytics en op de rol van de leidinggevenden, die bij talentmanagement een balans tussen resultaat en motivatie moeten vinden.
 • Nieuws

  Veel onvrede bij bestuurders over strategische rol HR-functie

  Ondernemingen vinden dat hun HR-functie een grotere bijdrage zou kunnen leveren aan het realiseren van de strategie van de onderneming. De bedrijven denken dat de HR-discipline aanzienlijk meer waarde kan toevoegen wanneer meer gebruik wordt gemaakt van de informatiebronnen die als gevolg van de huidige technologie beschikbaar zijn. Dit blijkt uit internationaal onderzoek door KPMG onder bijna vierhonderd ondernemingen.

  28 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Doe als bedrijf mee met de Fiets naar je Werk Week

  Van 18 tot 23 mei is de Fiets Naar je Werk Week. Deze week is het de bedoeling de auto, het ov en de scooter te laten staan en met z’n allen op de fiets naar het werk toe te gaan. Een initiatief van Stichting Natuur & Milieu. Als u zich laat sponsoren, door bijvoorbeeld uw werkgever, gaat de opbrengst naar tweedehands fietsen voor gezinnen in Nederland die onder de armoedegrens leven

  28 april 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  HR als businesspartner: haarfijn aanvoelen waar je waarde toevoegt

  De relatie tussen HR en de business is een continu onderwerp van gesprek. Jan Tjerk Boonstra is ervan overtuigd dat HR de slag alleen kan maken als ze die link naar de business echt legt, en ook de daartoe benodigde competenties ontwikkelt. Het gaat dan om zaken als analytisch vermogen, organiserend vermogen en organisatiesensitiviteit. Het waarmaken van die nieuwe rol is geen sinecure.
 • Nieuws

  Online recruitment: wanneer behoefte aan menselijk contact?

  Videosollicitaties, vacatures op twitter, netwerken via Linkedin: werk zoeken doe je tegenwoordig vooral online. De mens komt er nauwelijks nog aan te pas. Maar wanneer is de oude manier – de mens – misschien toch beter?
  In een artikel in de Volkskrant worden verschillende voorbeelden genoemd.

  23 april 2015
 • Nieuws

  Wat is de toekomst van HR?

  Hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit? En wat betekent dit voor HR als functie? Tijdens een rondetafelgesprek na afloop van de Beter Ondernemen Show afgelopen maand werd hierover gediscussieerd tussen Peter van Uhm, Bas van der Veldt, Bart Hufen en Peter van den Hout onder leiding van presentator Bas Westerweel.

  22 april 2015
  Topic: 

Partners