Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1

Actueel

 • Opinie

  De paradox van talentmanagement

  Volgens Van Dale is talent; (natuurlijke) begaafdheid, gave. Iedereen heeft het, dat is mijn overtuiging, bovendien is talent te ontwikkelen! De term talentmanagement roept bij mij altijd nieuwsgierigheid op, want naar mijn idee is talentmanagement in zichzelf een leeg begrip, maar krijgt kleur door de context en de aanpak.
  2 november 2015
 • Opinie

  Zo kan uw HR-afdeling bijdragen aan de bedrijfsresultaten

  In mijn vorige blog ging ik in op de huidige trends waar een HR-afdeling mee te maken heeft. Door je als HR-deskundige te verdiepen in de mogelijkheden van technologie voor personeelsmanagement en goed te luisteren naar feedback uit de organisatie, kan je daadwerkelijk waarde toevoegen. Maar waar moet je beginnen en hoe kan je dit stroomlijnen? Hier een aantal tips.
  16 november 2015
 • Nieuws

  Talentmanagement in de sport: 'Mensen langdurig aan de sector binden en uitdagen'

  In september is de 5e editie van het talentprogramma ‘Werken in de sport’ gestart. Het programma is een samenwerking van verschillende organisaties waaronder het NOC*NSF en de FNV Sport & Bewegen. Binnen dit programma worden jonge professionals binnen de sport met twee tot drie jaar werkervaring geholpen bij hun eerste loopbaanvragen.

  30 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Talent managen: ’Mensen kunnen veel leren van elkaar, dus ook van het werk zelf’

  A.S. Watson (Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Pour Vous) is al jaren bezig met het managen van talent. Personeel is in de economische roerige tijden een onderscheidende factor volgens het bedrijf. Talentmanagement is daarom ook een vast onderdeel van het HR-beleid. “Het belang van talentmanagement is de laatste jaren enorm toegenomen. Vooral omdat veel veranderingen elkaar opvolgen binnen de retail,” aldus Katinka Ruikes HR Manager bij A.S. Watson.

  30 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Opinie

  HR en talentmanagement: focus op Learning Agility

  Door verschillende ontwikkelingen verandert de invulling van functies en rollen in organisaties verbazingwekkend snel. De werkzaamheden van HR zijn daardoor ook veranderd. We kunnen steeds meer meten en houden deze kennis steeds beter bij. We weten steeds meer over de kwaliteiten van mensen en waar mensen op hun plek zitten. Maar als rollen en functies snel veranderen, wordt het voor HR complexer om de juiste mensen voor de juiste plek te vinden voor nu én voor de (nabije) toekomst.
  20 oktober 2015
 • Achtergrond

  Talent management: 'HR Professional wordt kennismakelaar'

  Ingrid Kerr begrijpt wel dat het onderwerp Talent Management in de top 3 van voornaamste topics voor de komende jaren is beland. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zien de meeste HR professionals al lang aankomen wat de consequenties zijn van de vergrijzing en de dalende beroepsbevolking.
 • Opinie

  Leren van atleten

  Naast een hoge amusementswaarde heeft het kijken naar sport nog een andere belangrijke eigenschap: het inspireert. Voor business professionals is het dan ook de moeite eens in te zoomen op een aantal karakteristieken van topsporters en hun werk.
  30 oktober 2015
 • Nieuws

  Talentmanagement: ‘Focus op talenten van álle werknemers’

  Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie. Medewerkers die weten wat hun sterke punten zijn en die deze kunnen inzetten in hun werk blijken gelukkiger, meer tevreden, bevlogen en energieker. Bovendien zijn ze gemotiveerder om zich te blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze energieke en leergierige medewerkers positieve bedrijfsresultaten teweeg brengen.

  11 juni 2015
  1 favoriet
 • download

  Maak interne mobiliteit een succesvol onderdeel van uw talent management strategie

  Wilt u meer uit de talenten en capaciteiten van uw medewerkers halen en de vertrekratio van uw organisatie verlagen? Leest u dan vooral verder; in dit e-book hebben we het over de mogelijkheden die Interne Mobiliteit biedt.
  2 september 2015
 • download

  Infotheek digitaliseert talentmanagement en performance management

  Infotheek werkt samen met Raet aan het digitaliseren van talentmanagement en performance management. Infotheek heeft talenten nu beter in beeld en kan medewerkers passende groeikansen bieden.
  30 september 2015

Partners