Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1

Actueel

 • Nieuws

  Groot tekort aan geschikte medewerkers

  In 2014 had vijf procent van de Nederlandse werkgevers moeite om de juiste medewerkers te vinden. Dit jaar geldt dat voor maar liefst 14 procent. Ondanks deze verhoging staat Nederland in de top drie van landen met de minste moeite om het juiste talent te vinden. Dit blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup wereldwijd onder meer dan 40.000 werkgevers.

  19 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Achtergrond

  Talentmanagement: vanuit inzicht naar actie

  De wereld van de retail verandert momenteel snel en ingrijpend. Het betekent dat het permanent ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang is. Maar hoe geef je vorm aan talentmanagement? Katinka Ruikes is bij A.S. Watson verantwoordelijk voor talentmanagement. Ze wijst onder meer op de mogelijkheden van talent analytics en op de rol van de leidinggevenden, die bij talentmanagement een balans tussen resultaat en motivatie moeten vinden.
 • Opinie

  Focus op talent

  Talentmanagement en de ‘war for talent’ zijn nu weer veel gebezigde termen maar heel nieuw is het allemaal natuurlijk niet. In tijden waar de arbeidsmarkt sterk is en de macht meer bij de werknemers dan bij de werkgevers ligt is er voor talentmanagement veel belangstelling en in tijden van economische recessie is er bitter weinig aandacht voor.
  20 mei 2015
 • Opinie

  Hoe krijg je meer bevlogenheid en betrokkenheid, betere prestaties en productiviteit?

  EMPLOYEE ENGAGEMENT is een term die zich lastig laat vertalen in het Nederlands, vaak wordt het vertaald als betrokkenheid, tevredenheid en bevlogenheid van werknemers. Het staat tegenwoordig sterk in de belangstelling bij veel organisaties, academici, consultants en onderzoekbureaus. En terecht want employee engagement kan organisaties veel opleveren, (wetenschappelijk) onderzoek toont een statistische relatie aan tussen engagement, productiviteit, prestaties, retentie van personeel, winstgevendheid en klanttevredenheid.
  16 april 2015
 • Nieuws

  Talentmanagement: Werven en behouden gekwalificeerde professionals blijft een uitdaging

  Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maken zij zich zorgen over het behoud van topperformers. Dit in combinatie met de extra vraag naar permanente professionals kan voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen.

  22 januari 2015
 • Opinie

  Perfecte teams: welke Beatle ben jij?

  Wie het perfecte team wil samenstellen, moet naar The Beatles kijken. ‘Are you a John or a Paul?’ is al sinds de jaren '60 een veelgehoorde vraag op feestjes. Voor wie met personeelsbeleid te maken heeft is die vraag niet alleen amusant, maar ook heel relevant.
  4 mei 2015
 • download

  Talent mobility: succesfactoren voor in-, door en uitstroom

  Uit onderzoek blijkt dat organisaties die talentmanagement volledig hebben doorgevoerd 71% beter scoren in de betrokkenheid van medewerkers. Het zal u niet verbazen dat betrokken medewerkers dus niet één, maar bereid zijn behoorlijk wat passen extra te maken voor uw organisatie. Maar hoe krijgt u het juiste talent in uw organisatie? En hoe ontwikkelt u het talent van uw medewerkers?
  20 april 2015
 • Nieuws

  Behoort u tot de Top Employers Nederland 2015?

  De Top Employers-certificering werd dit jaar wederom toegekend aan 45 Nederlandse organisaties: organisaties die voor hun personeelsbeleid de hoogste normen toepassen. Elk van deze organisaties heeft aangetoond over een toekomstgerichte Human Resources-omgeving te beschikken met een continue optimalisering van de arbeidsvoorwaarden en een toonaangevende ontwikkeling van de medewerkers.

  17 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Talentmanagement: Generatie X en Y gedragen zich nagenoeg hetzelfde

  Ook al is iedere persoon verschillend, toch gedragen we ons in organisaties veelal volgens bepaalde routines en patronen. Het denken in termen van Generatie X of Y doet geen recht aan de complexiteit van menselijk gedrag in organisaties. Dat stelde prof. dr. Robert Blomme in zijn inaugurele rede met als titel “Patronen van variëteit: individuele gedragingen en gewoontes in de organisatiecontext”. Blomme sprak die rede op 18 december uit op Nyenrode Business Universiteit bij zijn aanvaarding van het ambt van hoogleraar Organizational Behavior.

  19 december 2014
 • Nieuws

  'War for talent is nog maar net gestart'

  Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.

  2 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann

Partners