Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1

Actueel

 • Nieuws

  Talentmanagement: Toenemend tekort aan geschikte medewerkers

  In 2014 had vijf procent van de Nederlandse werkgevers moeite om de juiste medewerkers te vinden. Dit jaar geldt dat voor maar liefst 14 procent. Ondanks deze verhoging staat Nederland in de top drie van landen met de minste moeite om het juiste talent te vinden. Dit blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup wereldwijd onder meer dan 40.000 werkgevers.

  19 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • download

  How great organizations welcome new employees

  How you onboard a new employee can have a significant impact on both the employee’s and your organization’s success. You don’t just need to make a great first impression, you also need to lay the foundation for a strong, lasting and productive working relationship. Is your onboarding process doing that?
  22 juli 2015
 • Achtergrond

  Traineeships: instrument voor behoud van talent?

  Traineeships behoren sinds jaar en dag tot het vaste repertoire van veel grote werkgevers. Maar in hoeverre zijn traineeships effectief in het kader van talentmanagement? En dragen deze programma’s ook bij aan het behoud van talent?
 • Nieuws

  Talentmanagement: ‘Focus op talenten van álle werknemers’

  Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie. Medewerkers die weten wat hun sterke punten zijn en die deze kunnen inzetten in hun werk blijken gelukkiger, meer tevreden, bevlogen en energieker. Bovendien zijn ze gemotiveerder om zich te blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze energieke en leergierige medewerkers positieve bedrijfsresultaten teweeg brengen.

  11 juni 2015
 • Nieuws

  Bedrijven hebben moeite met binnenhouden jong talent

  Jonge professionals zijn steeds minder trouw aan hun werkgever. Ze vinden het belangrijker om op verschillende plekken werkervaring op te doen en flexibel te zijn dan op een traditionele manier hun carrière op te bouwen bij één werkgever. Bedrijven merken daardoor dat het lastiger is om talent te behouden. HR-afdelingen zijn door deze ontwikkelingen genoodzaakt om hun Career & Succession Management fundamenteel te veranderen.

  30 juni 2015
 • Nieuws

  Switch van salarisadministrateur naar salarisadviseur

  De functie van salarisadministrateur verandert in rap tempo en ingrijpend. De vraag naar ‘de echte administrateur’ heeft de afgelopen maanden plaatsgemaakt door de vraag naar ‘de salarisadviseur’. Dat stelt Martijn Betgem, tien jaar werkzaam als recruiter fiscaal. Dat blijkt ook uit beroepscompetentieprofiel 2014.

  15 juni 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Achtergrond

  Talentmanagement: vanuit inzicht naar actie

  De wereld van de retail verandert momenteel snel en ingrijpend. Het betekent dat het permanent ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang is. Maar hoe geef je vorm aan talentmanagement? Katinka Ruikes is bij A.S. Watson verantwoordelijk voor talentmanagement. Ze wijst onder meer op de mogelijkheden van talent analytics en op de rol van de leidinggevenden, die bij talentmanagement een balans tussen resultaat en motivatie moeten vinden.
 • Opinie

  Hoe krijg je meer bevlogenheid en betrokkenheid, betere prestaties en productiviteit?

  EMPLOYEE ENGAGEMENT is een term die zich lastig laat vertalen in het Nederlands, vaak wordt het vertaald als betrokkenheid, tevredenheid en bevlogenheid van werknemers. Het staat tegenwoordig sterk in de belangstelling bij veel organisaties, academici, consultants en onderzoekbureaus. En terecht want employee engagement kan organisaties veel opleveren, (wetenschappelijk) onderzoek toont een statistische relatie aan tussen engagement, productiviteit, prestaties, retentie van personeel, winstgevendheid en klanttevredenheid.
  16 april 2015
 • video

  Video: De werkomgeving van de toekomst

  Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich optimaal thuis voelen op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, licht alvast een tipje van de sluier op.

  17 juni 2015
 • Opinie

  Learning Agility van medewerkers: ‘De toekomst is niet statisch meer’

  De toekomst is niet statisch meer. Het staat allerminst vast dat medewerkers die op bepaalde kwaliteiten zijn geselecteerd, die kwaliteiten morgen überhaupt nog wel nodig hebben in hun functie. De wereld is zoveel complexer geworden, is zoveel meer aan verandering onderhevig, niet in de laatste plaats door de razendsnelle ontwikkelingen in de ict. Bestaande business-modellen gaan veel eerder op de schop. We zien dat bij vrijwel al onze klanten, ongeacht in welke branche ze actief zijn.
  11 juni 2015

Partners