Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1

Actueel

 • Nieuws

  'War for talent is nog maar net gestart'

  Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.

  2 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Behoort u tot de Top Employers Nederland 2015?

  De Top Employers-certificering werd dit jaar wederom toegekend aan 45 Nederlandse organisaties: organisaties die voor hun personeelsbeleid de hoogste normen toepassen. Elk van deze organisaties heeft aangetoond over een toekomstgerichte Human Resources-omgeving te beschikken met een continue optimalisering van de arbeidsvoorwaarden en een toonaangevende ontwikkeling van de medewerkers.

  17 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  Talentmanagement: Werven en behouden gekwalificeerde professionals blijft een uitdaging

  Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maken zij zich zorgen over het behoud van topperformers. Dit in combinatie met de extra vraag naar permanente professionals kan voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen.

  22 januari 2015
 • Nieuws

  Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding

  Hoe langer medewerkers in dienst zijn, hoe minder zij hechten aan opleiding en loopbaanontwikkeling. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en directies.

  22 oktober 2014
  1 favoriet
 • Nieuws

  Talentmanagement: Generatie X en Y gedragen zich nagenoeg hetzelfde

  Ook al is iedere persoon verschillend, toch gedragen we ons in organisaties veelal volgens bepaalde routines en patronen. Het denken in termen van Generatie X of Y doet geen recht aan de complexiteit van menselijk gedrag in organisaties. Dat stelde prof. dr. Robert Blomme in zijn inaugurele rede met als titel “Patronen van variëteit: individuele gedragingen en gewoontes in de organisatiecontext”. Blomme sprak die rede op 18 december uit op Nyenrode Business Universiteit bij zijn aanvaarding van het ambt van hoogleraar Organizational Behavior.

  19 december 2014
 • Opinie

  Selecteren op groeivermogen: Learning Agility

  De juiste kandidaat voor de juiste functie. Dat wil iedere organisatie. Eigenlijk niet alleen de juiste kandidaat, maar de beste kandidaat mogelijk. En de beste kandidaat is steeds vaker degene die én het werk van vandaag goed doet én die zich staande houdt bij de veranderingen waarmee hij in uw organisatie te maken krijgt. Learning Agility meten helpt u daarbij.
  3 februari 2015
 • Opinie

  Het virtuele wereldbrein: Van app naar oplossing?

  'Deze apps mag je in 2015 niet missen!' 'De meest populaire zakelijke apps van 2014.' December is traditiegetrouw de maand van de lijstjes waarin we terugblikken en voortuitkijken naar het volgende jaar. Aan mijn collega’s en mijzelf is de afgelopen weken vaak de vraag gesteld welke apps wij tippen voor het nieuwe jaar en wat de succesvolle apps van het aankomend jaar zullen worden.
  22 december 2014
 • download

  Talentmanagement special

  In de laatste jaren is binnen de HR-wereld steeds meer aandacht gekomen voor een organisatie brede inzet van talentmanagement, vanuit de overtuiging dat iedereen talent heeft.
  3 februari 2015
 • Opinie

  5 cruciale kwaliteiten die al uw medewerkers zouden moeten hebben

  Weet u hoe uw organisatie er over vijf jaar uitziet? Verandering is voor veel organisaties de enige constante. U merkt dat de veranderingen steeds sneller gaan. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken en nieuwe kwaliteiten van uw medewerkers.
  22 oktober 2014
 • download

  Talentmanagement: meetresultaten communiceren aan directieleden

  In de afgelopen jaren zijn er verschillende spraakmakende artikelen gepubliceerd die een discussie hebben uitgelokt over de rol van personeelsgegevens bij het vaststellen van concurrentievoordeel in talentmanagement en de manier waarop zulke gegevens beschikbaar moeten worden gesteld aan het hogere management (HR-managers, CEO’s en directieleden).
  9 januari 2015

Partners