Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Talent management blijft uitdaging voor HR

Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van talenten en het behoud van topperformers.
1

Actueel

 • Opinie

  Hoe krijg je meer bevlogenheid en betrokkenheid, betere prestaties en productiviteit?

  EMPLOYEE ENGAGEMENT is een term die zich lastig laat vertalen in het Nederlands, vaak wordt het vertaald als betrokkenheid, tevredenheid en bevlogenheid van werknemers. Het staat tegenwoordig sterk in de belangstelling bij veel organisaties, academici, consultants en onderzoekbureaus. En terecht want employee engagement kan organisaties veel opleveren, (wetenschappelijk) onderzoek toont een statistische relatie aan tussen engagement, productiviteit, prestaties, retentie van personeel, winstgevendheid en klanttevredenheid.
  16 april 2015
 • download

  Talent als succesfactor voor het MKB

  Uit onderzoek blijkt dat organisaties die talentmanagement volledig hebben doorgevoerd 71% beter scoren in de betrokkenheid van medewerkers. Het zal u niet verbazen dat betrokken medewerkers dus niet één, maar bereid zijn behoorlijk wat passen extra te maken voor uw organisatie. Maar hoe krijgt u het juiste talent in uw organisatie? En hoe ontwikkelt u het talent van uw medewerkers?
  20 april 2015
 • Nieuws

  Talentmanagement: Werven en behouden gekwalificeerde professionals blijft een uitdaging

  Het overgrote deel van de HR-managers in Nederland ondervindt moeilijkheden bij het werven van gekwalificeerde professionals. Daarnaast maken zij zich zorgen over het behoud van topperformers. Dit in combinatie met de extra vraag naar permanente professionals kan voor spanningen zorgen op de HR-afdelingen.

  22 januari 2015
 • Nieuws

  Behoort u tot de Top Employers Nederland 2015?

  De Top Employers-certificering werd dit jaar wederom toegekend aan 45 Nederlandse organisaties: organisaties die voor hun personeelsbeleid de hoogste normen toepassen. Elk van deze organisaties heeft aangetoond over een toekomstgerichte Human Resources-omgeving te beschikken met een continue optimalisering van de arbeidsvoorwaarden en een toonaangevende ontwikkeling van de medewerkers.

  17 februari 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
 • Nieuws

  'War for talent is nog maar net gestart'

  Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.

  2 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Talentmanagement: Generatie X en Y gedragen zich nagenoeg hetzelfde

  Ook al is iedere persoon verschillend, toch gedragen we ons in organisaties veelal volgens bepaalde routines en patronen. Het denken in termen van Generatie X of Y doet geen recht aan de complexiteit van menselijk gedrag in organisaties. Dat stelde prof. dr. Robert Blomme in zijn inaugurele rede met als titel “Patronen van variëteit: individuele gedragingen en gewoontes in de organisatiecontext”. Blomme sprak die rede op 18 december uit op Nyenrode Business Universiteit bij zijn aanvaarding van het ambt van hoogleraar Organizational Behavior.

  19 december 2014
 • Opinie

  Het virtuele wereldbrein: Van app naar oplossing?

  'Deze apps mag je in 2015 niet missen!' 'De meest populaire zakelijke apps van 2014.' December is traditiegetrouw de maand van de lijstjes waarin we terugblikken en voortuitkijken naar het volgende jaar. Aan mijn collega’s en mijzelf is de afgelopen weken vaak de vraag gesteld welke apps wij tippen voor het nieuwe jaar en wat de succesvolle apps van het aankomend jaar zullen worden.
  22 december 2014
 • Nieuws

  Talentmanagement: 80 procent van Top 20 bedrijven heeft eigen pool voor sleutelposities

  De beste bedrijven onderscheiden zich door doelgericht en gedisciplineerd te werken aan de ontwikkeling van hun talent. Zo kweken zij hun eigen top en ontwikkelen ze leiders voor de toekomt, die vernieuwing en transformatie bewerkstelligen. Cruciaal in een omgeving die steeds internationaler en dynamischer wordt.

  2 december 2014
 • download

  Talent Management en Learning Agility

  De wereld waarin organisaties tegenwoordig opereren, wordt steeds complexer. Organisatieveranderingen zijn aan de orde van de dag. Rollen en functies binnen organisaties veranderen steeds sneller. Dat stelt hoge eisen aan het leervermogen van (HR-)managers en medewerkers. Een focus op de Learning Agility biedt een nieuw perspectief op wat medewerkers voor de organisatie kunnen betekenen.
  19 november 2014
 • Opinie

  Selecteren op groeivermogen: Learning Agility

  De juiste kandidaat voor de juiste functie. Dat wil iedere organisatie. Eigenlijk niet alleen de juiste kandidaat, maar de beste kandidaat mogelijk. En de beste kandidaat is steeds vaker degene die én het werk van vandaag goed doet én die zich staande houdt bij de veranderingen waarmee hij in uw organisatie te maken krijgt. Learning Agility meten helpt u daarbij.
  3 februari 2015

Partners