Logo
  • Nieuws
  • 26 juni 2014
  • Bron: Regus

De vijf grootste uitdagingen voor internationale uitbreiding

Nieuw wereldwijd onderzoek toont de vijf belangrijkste uitdagingen voor Nederlandse bedrijven die willen uitbreiden naar het buitenland. Uit het onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat het werven van goed personeel voor 62 procent van de bedrijven de grootste uitdaging is.

Beeld De vijf grootste uitdagingen voor internationale uitbreiding

Ook het gebrek aan lokale kennis en contacten (51 procent) en marktinformatie (49 procent) wordt gezien als een obstakel. Voor 43 procent van de ondervraagden is ook toegang tot flexibele kantoorruimte een uitdaging evenals het opzetten van IT en services (40 procent).

Tijdens het onderzoek werd de mening van meer dan 20.000 senior executives en bedrijfseigenaren in 95 landen gevraagd. Het onderzoek laat zien dat, hoewel regeringen proberen de exportresultaten van hun economieën te verbeteren, er belangrijke obstakels moeten worden overwonnen door bedrijven die willen uitbreiden naar internationale markten. Ondanks deze belemmeringen is in totaal 17 procent van de bedrijven wereldwijd momenteel internationaal aan het uitbreiden.

Seminar: Wet Modern Migratiebeleid en Wet Arbeid Vreemdelingen

Alle regels & procedures bij het aannemen van buitenlandse werknemers
 

Nederland heeft nog altijd veel behoefte aan buitenlandse werknemers. De praktijk leert dat de procedures voor het legaal in Nederland kunnen werken en wonen voor buitenlandse werknemers en hun werkgevers complex zijn. Daarom krijgt u in dit seminar uitgebreide informatie over het toepassen van de wet modern migratiebeleid en de wet arbeid vreemdelingen. Meer informatie en inschrijven

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.