Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2011
  • Mariel Hovemann

‘HRM moet zelf stage lopen in de eigen organisatie’

HRM is een vakgebied waar we veel meer gebruik van kunnen en moeten maken, dat is althans de mening van prof. dr. Rob Vinke. Om deze mening kracht bij te zetten schetst hij zeven uitdagingen en mogelijke wegen.

Beeld ‘HRM moet zelf stage lopen in de eigen organisatie’

De wereld is nog niet zo klein geweest als vandaag de dag en de invloed van de omgeving op organisaties nog nooit zo groot. Om de mogelijke toekomsten en de relevantie daarvan te doorgronden moeten we steeds meer met scenario’s leren werken aldus Vinke. “Als HRM de directe klanten goed wil bedienen, is het een aanbeveling om geregeld stage te lopen in de eigen organisatie en wellicht zelfs stages bij externe klanten. Daar bovenop is het uiterst verrijkend om het eigen handelen dus ook te richten op de wensen van de echte klant en opdrachtgever buiten de deur van de organisatie.” Tot zover de eerste uitdaging ‘Begrijp je werkwereld’. De zes andere uitdagingen volgens Vinke:

 

  1. Wees de beste in je vak;
  2. Doe beter waar je goed in bent;
  3. Naar een moratorium op personeelsinstrumenten;
  4. Weeg alles naar de menselijke maat;
  5. Verbind cultuur van gisteren aan die van vandaag;
  6. Begrijp mensen.

 

Met de uitdagingen wordt ook het ambitieniveau van HRM in beeld gebracht. Kernvragen hierbij zijn: Wat is de agenda voor HRM? Wie brengen die agenda tot werkelijkheid en hoe? Deze en andere belangrijke vragen bespreekt Prof. Dr. Rob Vinke tijdens het seminar Zeven uitdagingen voor HRM. Wilt u ook uw kennis delen over de toegevoegde waarde van HRM? Kom dan naar het seminar op 13 september a.s.

 

Bekijk hieronder het filmpje waarin Rob Vinke een korte introductie geeft.



Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.