Logo
  • Nieuws
  • 21 mei 2015

Hoeveel sterren krijgt uw bedrijf?

Een 'Tripadvisor' voor sollicitanten... De Amerikaanse bedrijfsreviewsite Glassdoor, waar werknemers hun werkgever kunnen recenseren, heeft nu ook een Nederlandse versie.

Beeld Hoeveel sterren krijgt uw bedrijf?

Het gevaar ligt op de loer dat werknemers anoniem bedrijven zwart maken. Maar op Glassdoor.nl krijgen bedrijven gemiddeld 3 sterren van de 5. Een van de koplopers is Royal Dutch Shell met 4 sterren. Het heeft inmiddels 500 reviews. Unilever scoort gemiddeld 3,7 sterren op basis van 1.288 reviews.

Wat betekent dit voor HR?

Wat kan de afdeling HR of recruitment doen om potentiële imagoschade voor de werkgever te voorkomen? "Doe een oproep onder de 'ambassadeurs' binnen je organisatie om ook een review te schrijven," aldus HR Praktijk-hoofdredacteur Peter van den Hout op BNR Nieuwsradio. "Wel een oprechte review natuurlijk, want als het in scène is gezet prikken potentiële sollicitanten daar gelijk doorheen."

Beluister hier het interview op BNR Nieuwsradio

Beoordeel de baas

Je kunt niet alleen het bedrijf beoordelen, ook de topman of -vrouw krijgt sterren. Daarnaast geeft de site inzicht in het salaris dat gemiddeld wordt verdiend bij het betreffende bedrijf. Voor gebruikers is het gratis. Organisaties betalen om te kunnen reageren en om advertenties of vacatures te plaatsen.

Seminar arbeidsmarktcommunicatie

In 4 stappen naar uw arbeidsmarktcommunicatieplan!

Medewerkers zijn de onderscheidende factor bij het succes van een organisatie. Een organisatie dat het juiste personeel weet te werven, binden en alignen bij haar missie, strategie en cultuur, presteert aanmerkelijk beter. Het investeren in een sterk werkgeversmerk is daarom van essentiële waarde. Via communicatie die de ‘employer brand’ in al zijn facetten tot leven laat komen. Marcel van der Haas neemt u in 4 stappen mee naar uw optimale arbeidscommunicatieplan. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.