Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Deeltijd-WW mogelijk gekoppeld aan beloning

Bedrijven die geen loonsverhogingen en bonussen toekennen, krijgen wellicht recht op een verlenging van de deeltijd-WW.

Beeld Deeltijd-WW mogelijk gekoppeld aan beloning

Deze optie bespreekt demissionair minister Donner (Sociale Zaken) met werkgevers en de vakbeweging. De bedoeling is dat aanstaande vrijdag in de ministerraad hierover een besluit wordt genomen.

 

De deeltijd-WW loopt eigenlijk per 1 april af, maar de Tweede Kamer heeft Donner gevraagd te onderzoeken of de regeling langer kan doorlopen. De verwachting is namelijk dat er nog geld over is van het beschikbare budget van 950 miljoen euro.

 

Aanvraag deeltijd-WW

De deeltijd-WW is in het leven geroepen om bedrijven met behulp van werkloosheidsuitkeringen hun personeel tijdelijk minder laten werken. Omdat onnodige ontslagen zo verkomen kunnen worden, zijn zowel werkgevers als vakbonden bijzonder positief over de regeling. Veel bedrijven die deeltijd-WW hebben aangevraagd, hadden voor de crisis moeite om geschikte werknemers te vinden en zijn bang straks hetzelfde probleem te hebben bij een aantrekkende vraag.

 

Gematigde loonontwikkeling

Donner overweegt bij een verlenging van de WW-steun naar de beloning te kijken, omdat vakbonden over bedrijven klagen die na gebruik van de eerdere regeling voor werktijdverkorting bonussen uitkeerden aan de leiding. Hij vindt behalve bonussen ook loonsverhogingen niet passen als bedrijven wegens de crisis steun ontvangen van de overheid.

Een gematigde loonontwikkeling is volgens Donner belangrijk voor behoud van werkgelegenheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.