Logo
  • Nieuws
  • 13 maart 2014
  • Mariel Hovemann

Training belangrijkste HR-prioriteit voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven zien training en ontwikkeling als de belangrijkste HR-prioriteit zo laat wereldwijd onderzoek naar goed werkgeverschap van het Top Employers Institute onder meer dan 750 bedrijven zien.

Beeld Training belangrijkste HR-prioriteit voor Nederlandse bedrijven

In 2013 was leiderschapsontwikkeling het belangrijkste aandachtspunt. Voor 2014 staat training en ontwikkeling het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. Volgens de CEO van het Top Employers Institute, David Plink, sluit de nieuwe prioriteit van HR-afdelingen goed aan bij het Nederlandse HR-landschap. “Nederlandse bedrijven hebben over het algemeen een strenge selectie aan de poort. Ze investeren hier stevig in. Het is voor hen vervolgens dan ook belangrijk om te investeren in deze medewerkers door het bieden van goede opleidingen en trainingen. Hierdoor krijgen werknemers de kans hun talenten te benutten,” aldus Plink.

Integratie

Het onderzoek laat verder zien dat Nederlandse bedrijven er bovengemiddeld veel moeite in steken om nieuwe medewerkers snel in het bedrijf te laten integreren. Zo krijgen nieuwe medewerkers in driekwart van de gevallen een mentor toegewezen. Ook is er in 66 procent van de gevallen voor nieuwe medewerkers ruimte voor een gesprek met de CEO.

Winnaar

De prijs voor het beste bedrijf op het gebied van goed werkgeverschap ging naar Tata Consultancy Services (TCS). Vorig jaar stond TCS op de tweede plaats. Amit Kapur, Regional Director van TCS Benelux: “Wij zijn erg blij met deze titels. Dat we nu wederom als Top Employer zijn gecertificeerd laat zien dat we het menen als we zeggen dat onze medewerkers het meest waardevolle onderdeel van ons bedrijf zijn. Wij streven er naar hen te voorzien van een goede werkomgeving waarin ze kunnen uitblinken. Daarnaast gaan we verder met innoveren om te blijven aansluiten bij deze wereldwijde benchmark op het gebied van Human Resources.”

Masterclass Strategische Personeelsplanning

Kan uw organisatie haar ambities waarmaken met de medewerkers die ze in huis heeft, nu en in de toekomst? Deze Masterclass biedt u achtergronden en toepassingen waarmee u gestructureerd uw plan kunt maken, zodanig dat het past in de strategische doelstellingen van uw organisatie. Meer info >

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.