Logo
  • Nieuws
  • 28 november 2014
  • Bron: npdi

Kroon op het Werk Prijs 2014 naar Gemeente Bronckhorst

Vier jaar geleden werden vijf kleine gemeenten samen gevoegd. De toenmalige gemeentesecretaris zag dat als een kans in plaats van een bedreiging.  De ambtenaren hebben sinds die tijd zo veel mogelijk taken en bevoegdheden in eigen hand.

Beeld Kroon op het Werk Prijs 2014 naar Gemeente Bronckhorst

Geen parafencultuur meer, maar eigen verantwoordelijkheden. Bij Gemeentesecretaris Van Hout kun je terecht met kritiek, ook als je het met je leidinggevende niet eens bent. Bronckhorst zoekt nu samenwerking met de hele Achterhoek om aan mobiliteit van medewerkers te werken.

Eigen regie medewerkers

De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn vier genomineerden geselecteerd: Koekjesbakker Veldt, Gemeente Bronckhorst, Enexis en Bilderberg. De jury vond het niveau van de inzendingen hoog, bij alle organisaties staat de ontwikkeling en eigen regie van medewerkers centraal.

Initiatiefnemer Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een netwerk van bedrijven en adviseurs en verbind wetenschap met praktijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.