Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Ministerie SZW

SZW: minder overtredingen eerlijk werken in de bouw

Bij één op de vijf inspecties in de bouw in 2014 heeft de Inspectie SZW overtredingen geconstateerd van wetgeving gericht op eerlijk werk, zoals de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Dit betekent een daling ten opzichte van het jaar daarvoor: in 2013 constateerde de Inspectie nog bij ruim een derde van de gecontroleerde werkgevers een overtreding.

Vrij verkeer voor werknemers

Het percentage inspecties waarbij overtredingen werden geconstateerd, is teruggelopen van 36 procent in 2013 naar 21 procent in 2014. De daling van het percentage overtredingen is door de inwerkingtreding van vrij verkeer voor werknemers uit Bulgarije en Roemenië per 1 januari 2014. Hierdoor is voor deze werknemers geen tewerkstellingsvergunning meer nodig.

Tijdens de 311 verrichte inspecties zijn in totaal 607 bouwbedrijven en 19 particuliere opdrachtgevers gecontroleerd.

Ontbijtsessie Actualiteiten Arbeidsrecht

HR Praktijk organiseert in samenwerking met HR Academy één keer per kwartaal een ontbijtsessie. U wordt ontvangen met een ontbijt, waarna onze arbeidsrecht juristen van Van Diepen Van der Kroef Advocaten u kort en bondig bijpraten over de belangrijkste actuele ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Meer informatie

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.