Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2013
  • Michelle Hollenberg

Meeste werknemers willen niet flexibel werken

Ongeveer twee derde van de werknemers in Nederland vindt werken op flexibele basis niet altijd aantrekkelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Brunel onder 1140 werknemers. Belangrijkste reden dat medewerkers flexibel werken onaantrekkelijk vinden, is dat ze denken weinig aan de organisatie te kunnen toevoegen als ze er tijdelijk zitten.

65 Procent van de werknemers die flexibel werken wel aantrekkelijk vinden, noemt  de variatie in werk een groot voordeel. Andere factoren zoals de variatie op het werk en de ontwikkelingsmogelijkheden die flexibel werken biedt volgen daarna.

Aanpassen en onzekerheid

Een belangrijke reden om niet flexibel te werken is de onzekerheid over inkomsten. Daarnaast geeft één op de vijf aan het lastig te vinden om zich steeds weer te moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur.

C.v-building

C.v.-building blijkt een belangrijke ‘verborgen’ factor volgens werknemers die flexibel werken wel zien zitten. Men noemt deze factor beslissend of een werknemer daadwerkelijk gaat werken op flexibele basis of niet. Ekkel: ‘‘De crisis maakt flexibel werken aantrekkelijk. Juist de factoren die flexibel werken aantrekkelijk maken, bijvoorbeeld c.v.-building, geven werknemers in deze tijden een voorsprong op de arbeidsmarkt.’’

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.