Logo
  • Nieuws
  • 2 oktober 2014

Afname aantal vacatures in het derde kwartaal

Het totaal aantal geplaatste vacatures in Nederland is in het derde kwartaal licht gedaald, wat vooral veroorzaakt wordt door een lager aanbod van fulltime banen. Dit meldt vacaturesite ParttimeVacatures.net op basis van onderzoek onder ruim 25.000 websites.

Er waren in het derde kwartaal totaal circa 5 procent minder vacatures dan in de voorgaande periode. In tegenstelling tot de sterke daling van fulltime vacatures, nam het aantal parttime vacatures in het derde kwartaal maar zeer beperkt af.

Daling Gezondheidszorg en Industrie/Techniek

Van de grootste branches was de afname in de sectoren Gezondheidszorg en Industrie/Techniek het sterkst voor zowel parttime als fulltime vacatures. Per sector werden in het afgelopen kwartaal circa 1.000 minder vacatures geplaatst. Het aantal vacatures in de branche Industrie/Techniek komt hiermee op het laagste niveau van dit jaar.

Stijging Handel

In de branche Handel daarentegen was de toename voor alle banen het grootst, een vervolg van de trend die de afgelopen kwartalen al zichtbaar was. Stijging van de verkoop van consumenten- en handelsproducten heeft geleid tot meer vraag naar werknemers.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.