Logo
  • Nieuws
  • 26 november 2014
  • Lianne Bouman

Vakantiebijslag 2015 belooft domper te worden

Als in mei volgend jaar de vakantiebijslag wordt uitgekeerd, zullen de meeste ontvangers ervan een diepe, teleurstellende zucht slaken. Dat blijkt uit doorberekeningen van salarisverwerker Salar aan de hand van de rekenregels 2015.

De verlaagde vakantiebijslag is het gevolg van de afbouw van de heffingskortingen. Die afbouw zette in 2013 al in en is debet aan de verrekening in de aangifte inkomstenbelasting dit jaar.

Inkomensafhankelijk

Voor 2013 waren de heffingskortingen voor iedereen nog gelijk. Nu zijn de kortingen inkomensafhankelijk. Hoe hoger het inkomen, hoe minder heffingskorting iemand krijgt. De Belastingdienst kon dat niet op tijd verwerken waardoor veel mensen dit jaar minder belasting hebben betaald dan de bedoeling was. Vijf tot zes miljoen belastingplichtigen krijgen daardoor in 2015 een lagere teruggave of moeten een naheffing betalen.

Middeninkomens

Een landelijk dagblad heeft aan de hand van de doorberekeningen van Salar berekend dat de vakantiebijslag in 2015 zo’n 12 procent lager uitvalt. Dit treft vooral de middeninkomens. Zij gaan er 12,3 procent op achteruit. En niet alleen wat de vakantiebijslag betreft, ook extra’s als bonussen worden geraakt. Gemiddeld houden deze inkomens 250 euro minder over.

Cursus Werkkostenregeling 2015: uitstellen kan niet meer!

Uitstellen kan niet meer. De definitieve ingangsdatum voor de werkkostenregeling is 1 januari 2015. Het doorvoeren van de werkkostenregeling zal een financiële impact hebben op uw organisatie. Zorg dat u helemaal up-to-date bent en in staat bent om de financiële impact in kaart te brengen. Wellicht is het voordelig om nog te sleutelen aan de arbeidsvoorwaarden. Wees er dus op tijd bij en gebruik de komende maanden om actie te ondernemen en goed voorbereid te zijn! Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.