Logo
  • Nieuws
  • 20 december 2013
  • Lianne Bouman

Looncriteria kennismigranten en Blauwe kaarthouders per 2014

Vanaf 1 januari 2014 geldt een bruto maandsalaris bij de kennismigrantenregeling en de Europese Blauwe kaart. Nu wordt uitgegaan van een bruto jaarsalaris. Voortaan moet het loon van  zowel de kennismigrant als de houder van de Blauwe kaart giraal worden gestort op een bankrekening die op naam van de kennismigrant staat.

Beeld Looncriteria kennismigranten en Blauwe kaarthouders per 2014

Bruto maandlonen per 1 januari 2014

1. Kennismigranten vanaf 30 jaar: 4.048 euro (4.371,84 euro)
2. Kennismigranten jonger dan 30 jaar: 2.968 euro (3.205,44 euro)
3. In Nederland afgestudeerd : 2.127 euro (2.297,16 euro)
4. Sleutelpersoneel 4.048 euro (4.371,84 euro)
5. Blue Card: 4.743 euro (5.122,44 euro)

(De tussen haakjes vermelde bedragen zijn de maandsalarissen inclusief 8 procent vakantiegeld)

Let op

• Ad 3: uitsluitend van toepassing op vreemdelingen die in Nederland zijn afgestudeerd en binnen een jaar na afstuderen werk vinden als kennismigrant.
• Ad 4: uitsluitend van toepassing op sleutelpersoneel waarvoor voor de arbeid een tewerkstellingsvergunning is verleend met toepassing van par. 19 onder c Uitvoeringsregels Wet arbeid vreemdelingen (WAV).

Belangrijke aandachtspunten

  1. In verband met de handhaving is het belangrijk dat de werkgever kan aantonen dat een werknemer elke maand hetzelfde bedrag aan salaris krijgt.
  2. Het salaris moet verband houden met de gebruikelijke arbeidsduur per week voor de functie.
  3. Indien een werkgever niet aan het looncriterium voldoet kan Inspectie SZW een boete opleggen van 12.000 euro per overtreding.
  4. Als niet langer aan het salariscriterium wordt voldaan, is een werkgever als erkend referent verplicht dit aan de IND te melden.
  5. De nieuwe bedragen gelden voor alle TEV (Toegang & Verblijf) aanvragen die door de IND op of na 1 januari 2014 worden ontvangen.

Seminar Wet Modern Migratiebeleid

De praktijk leert dat de procedures voor het legaal in Nederland kunnen werken en wonen voor buitenlandse werknemers en hun werkgevers complex zijn. Daarom krijgt u in dit seminar een uitgebreid overzicht van de diverse procedures en ontwikkelingen op het gebied van immigratie. Het is erg belangrijk om eerst de juiste vragen te stellen alvorens een procedure kan worden bepaald. Er is ook de mogelijkheid om uw eigen vragen of casus in te brengen. Meer informatie en inschrijven...

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.