Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2013
  • Siem Kannekens

Capgemini verzoekt oudere werknemers salaris in te leveren

Consultancybedrijf Capgemini heeft haar oudere werknemers verzocht om salaris in te leveren, deze loonvermindering kan oplopen tot meer dan tien procent. De reden van dit verzoek is een verkeerde verhouding tussen wat mensen verdienen en wat ze kunnen, meldt het Financieele Dagblad.

Beeld Capgemini verzoekt oudere werknemers salaris in te leveren

Bij de Nederlandse tak van het Franse bedrijf worden vooral 400 oudere werknemers getroffen door de loonsverlaging.

Herstellen inkomensverschillen

De salarisvermindering moet volgens Jeroen Versteeg, bestuurder van Capgemini Nederland, niet alleen worden gezien als bezuinigingsmaatregel. Hij stelt dat het ook een poging is om de grote salarisverschillen tussen oudere en jonge werknemers te herstellen. Volgens Verbeek gaat het vrijgekomen salaris voor een deel naar jonge talenten binnen Capgemini.

OR stemt in

De werknemers van Capgemini hoeven niet akkoord te gaan met de salarisverlaging, Versteeg benadrukt dat het slechts een vraag is. Wel hangt er ontslag boven het hoofd van medewerkers die de loonsverlaging afwijzen. De ondernemingsraad van het consultancybedrijf heeft al ingestemd met het voorstel.

Lees ook: Salarisverlaging of loon tijdelijk stopzetten, wat kan juridisch?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.