Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Ing.nl

Uw collega’s werken op dinsdag het hardst

De grootste groep fulltime medewerkersvoelt zich op maandag het meest uitgerust, maar op dinsdag het productiefst. Van de gehele week zijn beide dagen wel de meest productieve dagen. Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag onder gemiddeld 59.500 respondenten per dag, gedurende een week.

Ook het uur van de dag heeft een grote invloed op de productiviteit van de werknemer. De gemiddelde werknemer is in de ochtend op zijn productiefst. Hij voelt zich fit en verricht veel werk. Later op de dag, in de middag voelt hij zich minder uitgerust en dus minder productief. Slechts 20 procent denkt in de middag het meest productief te zijn en 17 procent voelt zich in de middag juist het meest uitgerust.
De eerste uren van de dag zijn volgens 46 procent, zo tussen half 9 en half 11 van de werkdag, het meest productief. 34 procent bereikt tussen half 11 en lunchtijd een hoogtepunt in hun productiviteit. Het verschil tussen vóór en na de lunch is aanzienlijk. Slechts 9 procent geeft aan in de uren vlak na de lunch het meeste werk te verzetten. Het einde van de dag is weer voor iets meer mensen het productiefste dagdeel: 11 procent van de werkenden is naar eigen zeggen het meest productief tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Productiviteit ten opzichte van collega’s

Werkenden voelen zich dus niet elke dag en op elk uur van de dag altijd even productief. Toch vindt de meerderheid, 56 procent, dat ze over het algemeen productiever zijn dan hun directe collega’s. Slechts 9 procent geeft toe minder productief te zijn dan directe collega’s.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.