Logo
  • Nieuws
  • 9 maart 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Rabobank

Verdere daling leaseauto’s en toename ‘duurzame mobiliteit’

Het autogebruik zal verder afvlakken en ook het aantal leaseauto’s zal daardoor afnemen. Ook het groeiend autodeelgebruik zorgt voor bewuster en minder autogebruik:‘duurzame mobiliteit’. Dit blijkt uit de thema-update Automotive 2015 van de Rabobank.

 

In de toekomst zal vooral het groeiend deelautogebruik zorgen voor bewuster en minder autogebruik. Het aantal (lease)auto’s zal verder afnemen, evenals het aantal gereden kilometers. Medewerkers met een mobiliteitsbudget hebben veel meer keuzevrijheid en vragen ook om een ander advies, bijvoorbeeld over private lease.

Mobiliteit 

Het autobedrijf van de toekomst zal dan ook steeds meer moeten opschuiven naar een dienstverlenend
bedrijf. 
Niet het product alleen telt, maar de totale dienstverlening op het gebied van mobiliteit. “Dat vraagt om kennis, bijvoorbeeld van de gemeentelijke bepalingen voor distributie binnen de milieuzone. Dan kan het aanbod van mobiliteitsproducten en -diensten namelijk beter afgestemd worden op de wensen van bijvoorbeeld transporteurs, koeriersbedrijven en taxibedrijven”, aldus Rabobank.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.