Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2014
  • Joyce Guldemond
  • Bron: arboportaal

Voorkom arbeidsongevallen met Storybuilder

Dagelijks vinden er in Nederland honderden arbeidsongevallen plaats. Analyses tonen aan dat deze ongevallen vaak dezelfde soort oorzaken hebben. De Storybuilder, een database van het RIVM, bevat een grote hoeveelheid informatie over de ernstige arbeidsongevallen. Met behulp van deze Storybuilder is het mogelijk voor werkgevers om deze informatie over de oorzaken om te zetten en ook daadwerkelijk effectieve maatregelen te treffen.

Statistieken

Jaarlijks krijgen zo’n 230.000 werknemers een ongeluk op het werk, wat inhoudt dat er ruim 600 slachtoffers per dag zijn. Van deze mensen kan een derde door dit ongeluk (tijdelijk) niet meer werken, en hebben zelfs bijna 2 ongevallen per week een dodelijke afloop.

Factsheets

De Storybuilder bevat informatie welke gebaseerd is op ongevallen die zijn gemeld aan en onderzocht door de Inspectie SZW. Hiernaast bezit het RIVM ook bepaalde factsheets, welke specifieke analyses bevatten over ongevallen. Het RIVM geeft aan de hand van deze informatie aandachtspunten die kunnen helpen bij het nemen van effectieve maatregelen om ongevallen te voorkomen, en op deze manier de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Verdiepingsopleiding FM

In 6 dagen worden alle actualiteiten die nú spelen binnen het Facilitair vakgebied behandeld. Denkt u aan duurzame huisvesting, Het Nieuwe Werken, duurzame mobiliteit, verandermanagement, Sociale Media en risicomanagement. Zorg dat u up-to-date blijft zodat u bij kunt blijven in uw vakgebied! Bent u geïnteresseerd in 1 van de thema’s binnen deze opleiding? Geen probleem, het is ook mogelijk om deel te nemen aan 1 of meerdere losse modules! Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.