Logo
  • Nieuws
  • 25 februari 2011
  • Miranda Panse

Thuiswerkfonds als remedie voor fileleed

De oprichting van een ‘thuiswerkfonds’ zou voor het midden- en kleinbedrijf het fileleed van duizenden forenzen kunnen verlichten. Tienduizenden werknemers kunnen dan deels thuiswerken als het ministerie 15 miljoen euro investeert in het fonds, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven.

Beeld Thuiswerkfonds als remedie voor fileleed

Dit idee van D66 is door de Kamermeerderheid van CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie positief ontvangen, schrijft De Telegraaf. Verhoeven zegt dat het thuiswerkfonds 15 miljoen euro nodig heeft van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur), hiervan kunnen honderden bedrijven profiteren.

Het Nieuwe Werken

Verhoeven wil een bedrag van maximaal 40.000 euro beschikbaar stellen aan werkgevers voor de kosten van organisatorische verandering en de aanschaf van bijvoorbeeld computers en software.

 

Veruit de meeste werkgevers zijn positief over thuiswerken en andere vormen van Het Nieuwe Werken, maar vooral kleinere en middelgrote ondernemers hebben hier het geld niet voor. De oprichting van een thuiswerkfonds kan deze bedrijven over de drempel helpen, aldus Verhoeven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.