Logo
  • Nieuws
  • 6 augustus 2014
  • Willem Dercksen

Mobiliteitgerelateerde IT-uitgaven nemen sterk toe

Bedrijven verwachten de komende twee jaar ruim 50 procent meer te gaan besteden aan IT die is gerelateerd aan mobiliteit van zowel medewerkers, leveranciers als klanten. Dit blijkt uit een door Oracle bekostigd wereldwijd onderzoek onder 414 IT-managers.

Beeld Mobiliteitgerelateerde IT-uitgaven nemen sterk toe

Mobiele devices verbonden met bedrijfssystemen komen ongekend snel op. Bedrijven staan hierbij voor twee uitdagingen. Enerzijds moeten zij medewerkers en bedrijfsprocessen voorzien van (nieuwe) applicaties, anderzijds moeten zij voor draagvlak zorgen bij hun klanten.
Uit het onderzoek blijkt dat de kosten per device per medewerkers momenteel gemiddelde $ 157 bedragen. Bedrijven verwachten dat dit in twee jaar tijd met 54 procent zal toenemen tot $ 242. Bij de ontwikkeling van applicaties richten bedrijven zich sterker op externe klanten dan op medewerkers, managers en leveranciers. Het onderzoek indiceert dat de oriëntatie op klanten in de komende twee jaar nog sterker zal worden.
BYOD

Wat de aan mobiliteit gerelateerde IT betreft, vormt veiligheid de belangrijkste zorg van bedrijven. Dit wordt nog versterkt door het BYOD-issue (bring your own device). 93 procent van de respondenten maakt zich zorgen om de veiligheid van bedrijfsgegevens. De meeste organisaties trachten dit te tackelen door centraal management. Zij vertrouwen niet zozeer op de voorzorgen van de gebruikers van mobiele devices. Daarnaast is de integratie met back-endsystemen een belangrijk punt van aandacht.
Creëer de optimale werkomgeving

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? Het marktevent 'The Great Workplace to be' geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.