Logo

Zoekresultaten

Er zijn 11 items voor Hulp bij inloggen gevonden. Pagina 1 van 2.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Zo helpt HR bij Sanquin haar medewerkers de corona-crisis door

De corona-crisis heeft de druk op de werknemers van Sanquin enorm vergroot. Hoe zorg je vanuit HR dat je medewerkers en management optimaal begeleidt in zo’n a-typische situatie? Een interview dat wordt afgesloten met drie ‘lessons learned’.

Strike! Wat we kunnen leren van performance support op de bowlingbaan

Bijna twee jaar geleden werd het bowlingcentrum in de stad door brand verwoest. Nu komen er op dezelfde plaats maar liefst 24 banen terug. Met automatische puntentelling. Het maken van fouten hierin, vrijwel altijd in mijn voordeel trouwens, kan dus niet meer.

Cultuur- en gedragsverandering bij Support Centre Erasmus Universiteit

Om meer geld vrij te maken voor onderwijs en onderzoek voegde de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vrijwel alle ondersteunende diensten samen in het University Support Centre (USC). Nu is het de uitdaging de 45 teams die deze mensen vormen in deze nieuwe organisatie beter en meer klantgericht te laten samenwerken.

3 tips om succesvol veranderingen door te voeren

Reorganisaties, vergrijzing en ontgroening op de werkvloer, Het Nieuwe Werken. Het zijn turbulente tijden en dat vraagt ook de nodige vaardigheden van HR op het vlak van verandermanagement. Hoe krijg je medewerkers in beweging?

Personeel geeft nieuw ziekenhuis vorm

Kun je medewerkers laten meebeslissen in de complete inrichting van een nieuw ziekenhuis? Het bouwteam van het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede waagde de sprong door de inzet van participatory design, een holistische ontwerpmethode die ervoor zorgt dat medewerkers maximaal invloed hebben op inrichting en gebruik. En dat alles dankzij de inzet van een bordspel.

‘Ik heb geen Scheidsrechter nodig’

Jubileumbonus, vakantiegeld, ouderschapsverlof, eindejaarsuitkering. Bij Vitens worden de extra’s – en nog veel meer – compleet afgeschaft. De 1700 werknemers van de drinkwatergigant krijgen er vanaf 2011 een individueel en flexibel besteedbaar budget voor terug. Directeur HR Hank Kuit veroorzaakte deze aardverschuiving in het CAO-systeem van arbeidsvoorwaarden en lijkt zo een revolutie in de non-profit te ontketenen.

Nederig de vinger op zere plekken leggen

De zorg zit in een meervoudige spagaat. Er wordt zwaar bezuinigd, de zorgvraag neemt toe, het aantal fte’s wordt vanwege bezuinigingen minder en tegelijkertijd zorgt de babyboom-exit er ook weer voor dat op termijn nieuwe handen aan het bed nodig zijn. Geef daar maar eens sturing aan als HR. Kortom:never a dull momentvoor Hans Krikke, hoofd HR van fusieproduct de MCA Gemini groep.

‘Maak het jezelf mogelijk te excelleren’

Ook bij organisaties die graag zelf de touwtjes in handen houden, is soms een ingreep van buitenaf nodig. De gemeente Apeldoorn schakelde via Berenschot interimmer Benno Cerutti in om de afdeling Personeelsmanagement grondig te herstructureren. Naar eigen inzicht. “Hij haalt de medewerkers uit de vaste patronen en zo ontstaat samen het besef dat er iets moet gebeuren.”

Zijn uw psychologische contracten nog houdbaar?

Werknemers die te maken krijgen met een reorganisatie ervaren vaak dat de organisatie hun verplichtingen wijzigt zonder dat ze daarin worden gekend. Hun zogenoemde psychologische contract wordt geschonden en werknemers gaan zich negatief gedragen of verlaten het bedrijf.

‘HR slaagt door cocreatie’

Energiebedrijf Eneco werkt sinds 2007 aan een nieuwe duurzame missie. De totale metamorfose die dat vergt, raakt alle betrokkenen. Van medewerker tot klant. Wat je van buiten nastreeft, moet je van binnen ook tot in de kleinste details doorvoeren, zegt directeur HR Maaike Poulussen. ‘Practice what you preach’.

Filter op: