Logo

Zoekresultaten

Er zijn 14 items voor Hulp bij inloggen gevonden. Pagina 1 van 2.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Premie Whk: Bij 1 op de 3 controles kan succesvol bezwaar worden gemaakt

Deze week valt de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) bij alle werkgevers op de mat. In deze beschikking is de hoogte en opbouw van de gedifferentieerde premie Whk voor 2021 opgenomen. Bij de vaststelling van de Whk-premie komen regelmatig fouten voor. Er gaat dan ook nog wel eens iets mis bij de berekening. Zo zien we dat er bij 1 op de 3 controles succesvol bezwaar kan worden gemaakt tegen de Whk-vaststelling. Het loont om de Whk-beschikking ieder jaar te controleren, zo voorkom je een onterecht hoge premie.

Kabinet wil in 2020 meer mensen aan het werk helpen en houden

Werk is niet alleen de sleutel tot een inkomen, werk zorgt ervoor dat mensen ook echt mee kunnen doen in de samenleving. Daarom heeft het kabinet komend jaar extra aandacht voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Voor gezinnen met kinderen komt extra financiële steun in de vorm van het kindgebonden budget. En in het algemeen gaan Nederlanders meer overhouden van iedere euro die binnenkomt. Daarmee wil het kabinet het aantrekkelijker maken om (meer) te gaan werken.

Bedrijven lijden schade door werknemers met geldproblemen

Sinds de crisis is het aantal mensen met problematische schulden verdubbeld, terwijl het merendeel van hen een betaalde baan heeft. Bedrijven lijden hieronder zo blijkt uit het Nibud-rapport ‘financiële problemen op de werkvloer’. Vanaf nu kunnen ze om die reden de hulp inschakelen van speciaal opgeleide Nibud-coaches.

´Wat kunt u doen voor uw medewerkers met schulden?´

Steeds meer bedrijven raken betrokken bij de financiële problemen van hun personeel, met vergaande financiële gevolgen voor het bedrijf zelf. Hetty Schuring,  eigenaar van Adviesbureau 'De Sociale Raadsvrouw', waarschuwt er dan ook voor om voorschotten of leningen te verstrekken. Hulp bieden bij het oplossen van de schuld daarentegen is de beste remedie.

Digitale loonstroken? Vraag toestemming werknemer

Werkgevers hoeven binnenkort de loonstroken niet meer op papier te verstrekken, maar mogen dat ook digitaal gaan doen. Maar, voordat u als werkgever uw loonstroken elektronisch gaat versturen, moeten uw werknemers u hiervoor wel uitdrukkelijk toestemming geven.

Meer arbeidsongeschikten aan het (vrijwilligers)werk

Ruim 60 procent van de 64 tot 74-jarige AOW’ers heeft vrijwilligerswerk of geeft informele hulp. Ook boven de 75 jaar is nog ruim 25 procent vrijwillig aan het werk en geeft 18 procent informele hulp, zo meldt het Centrale Bureau van de Statistiek.

Budgetcoach om loonbeslagen terug te dringen

Steeds meer medewerkers hebben financiële problemen. Payrollbedrijf Please gaat medewerkers actief helpen met het op orde brengen van hun huishoudboekje. Payrollers die dreigen geconfronteerd te worden met een (loon)beslag of advies willen over financiële problemen kunnen vanaf nu vrijwillig een beroep doen op een landelijk netwerk van budgetcoaches.

Aantal loonbeslagen toegenomen

In de helft van de organisaties (53 procent) is het aantal loonbeslagen het afgelopen jaar toegenomen.  In 38 procent van de organisaties bleef het aantal loonbeslagen gelijk; in slechts 4 procent nam het af. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder ruim 300 HR-professionals en salarisadministrateurs, waaronder lezers van HR Praktijk.

U heeft wat vrijheid bij de normloonbeoordeling

Als u werknemers in de verkeerde cao-functiegroep indeelt, kan de Belastingdienst u een naheffingsaanslag loonheffingen en een boete opleggen. Dat overkwam een restauranthouder: hij zou zijn werknemers niet in de juiste functiegroep hebben ingedeeld. De restauranthouder was het er niet mee eens en stapte naar de rechtbank in Haarlem. Die stelde hem in het gelijk. De rechtbank stelt ook dat een werkgever bij de bepaling van het normloon van zijn werknemers een zekere mate van beoordelingsvrijheid heeft.

Subsidie voor mensen met arbeidsmarktafstand

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt genereert het Europees Sociaal Fonds (ESF) een subsidie. Bedrijven en gemeenten die voor genoemde doelgroepen projecten uitvoeren die leiden tot werk, kunnen de ESF-subsidieregeling ‘Actieve inclusie’ aanvragen.