Logo

Zoekresultaten

Er zijn 18 items voor Hulp bij inloggen gevonden. Pagina 1 van 2.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

‘Thuiswerkers zijn minder betrokken (denken werkgevers)’

Thuiswerken heeft een heilzaam effect op de medewerker, zo blijkt uit recent onderzoek. Er is alleen één maar: de thuiswerker krijgt wel een lagere beoordeling van de leidinggevende.

Je persoonlijke missie als hulp in crisistijd

In het huidige economische klimaat moet je 'niet zeuren', 'gewoon werken' en zorgen 'dat je je hoofd boven water houdt'. Weten 'wat er voor jou echt toe doet' lijkt dan iets voor (vooralsnog vervlogen) luxe tijden. Bij een goede economie en een goede gezondheid is er ruimte voor zelfontplooiing - niet voor niets het hoogste niveau van Maslow's behoeftepiramide. Want stel dat je ontslagen wordt, dan lijkt een duidelijke persoonlijke missie - ofwel: weten wat er voor jou echt toe doet - niet van belang. Je eerste prioriteit is dan immers om weer aan het werk te komen zodat je je hypotheek kunt betalen en je gezin kunt onderhouden.

Pilot Rabobank met feedback-app

Sinds het voorjaar werkt de afdeling Corporate Clients van Rabobank met een feedback-app. Het is een pilotproject waaraan ongeveer 300 medewerkers deelnemen. Wat zijn de eerste ervaringen met deze vorm van e-feedback?

Van veroordelen naar ontwikkelen

Het jaar zit er bijna op, tijd dus voor de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. Steeds meer leidinggevenden en medewerkers zetten vraagtekens bij deze rituele dans. De HR-cyclus is voor velen een verplicht nummer dat bovendien veel tijd kost. Gemiddeld besteden managers 150 uur per jaar aan de evaluatiecyclus terwijl het weinig oplevert. Waar gaat het mis? Hoe kun je deze ontmoeting, die soms aanvoelt als een vonnis, veranderen in een positieve gebeurtenis? Welke elementen zorgen ervoor dat er een goed gesprek ontstaat, die verder gaat dan het invullen van papierwerk voor de HR afdeling?

Drie manieren om bevlogenheid te stimuleren

Bevlogenheid vergroot de productiviteit, betrokkenheid en klantgerichtheid van je medewerkers. Hoe kun je dit als manager bij jezelf en bij anderen stimuleren? In mijn vorige column schreef ik wat de definitie is van bevlogenheid en hoe je dit op organisatieniveau kunt bevorderen. In deze column deel ik drie manieren om bevlogenheid op individueel niveau te stimuleren.

'Preventie pesten op het werk schiet tekort'

Tegen pesten op de werkvloer is weinig preventie en voorlichting ontbreekt. Dit terwijl het de samenleving 2 tot 4 miljard euro per jaar kost en het veel leed veroorzaakt onder slachtoffers en hun omgeving. Dat constateren Stichting Pesten op de werkvloer, Stichting Stop Pesten Nu en Vrije Universiteit (VU), Adriba. Om die reden hebben zij de petitie Stop Pesten op het werk! Opgesteld.

Functioneringsgesprek? Praat ook over geld

Het functioneringsgesprek wordt over het algemeen gezien als een mogelijkheid om elkaar eens goed in de ogen te kijken en de bedoeling is dat de werknemer zich voldoende op zijn gemak voelt om ook een spiegel te zijn voor zijn leidinggevende.

Financiële medewerkers werken over door jaarcijfers

Voor veel Nederlandse bedrijven komt het einde van het fiscale jaar in zicht, waarmee een drukke periode voor de financiële afdeling is aangebroken. Dit komt door het voorbereiden van jaarcijfers en extra activiteiten en rapportages hieromheen.

12 tips voor het corrigerend optreden bij probleemgedrag

Als HR-professional dient u adequaat en kordaat op te treden bij probleemgedrag. Hierbij 12 tips voor het corrigerend optreden bij probleemgedrag van een medewerker:

Weg met functioneringsgesprekken! Maar wat dan?

'Weg met functioneringsgesprekken!' 'Zijn beoordelingsgesprekken een blok aan je been?' 'Waarom beoordelingsgesprekken niet werken.' Een aantal titels van recente blogs op LinkedIn. Ook ik deel regelmatig updates over dit onderwerp, waaronder 'Gemeente Rotterdam krijgt personeelsgesprekken zonder vinkjes' en enige tijd geleden 'Waarom het beoordelingsgesprek oude stijl niet werkt'. Zelden had ik zoveel views gehad op een gedeeld artikel.