Logo

Zoekresultaten

Er zijn 457 items voor Hulp bij inloggen gevonden. Pagina 1 van 46.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Werkgevers willen loonsverhoging vervangen door financiële hulp - Ook de groene arbeidsvoorwaarden winnen aan betekenis

Ruim twee derde van de werkgevers geeft iets extra’s aan werknemers om mogelijke koopkrachtproblemen te verlichten. Het meest gebruikt is een eenmalige extra uitkering in geld. Het betreft financiële steun bovenop de structurele loonstijgingen en eenmalige uitkeringen die werkgevers in cao’s en arbeidsvoorwaardenreglementen afspreken.

HR Podcast afl. 82 - Daan de Boer, Adaptics over geldzorgen bij medewerkers bespreekbaar maken

De prestaties van een medewerker op het werk kunnen sterk lijden onder financiële zorgen. Maar uit schaamte verzwijgen medewerkers deze problemen vaak, waardoor je als werkgever niet de juiste hulp kunt bieden. Terwijl je er juist wilt zijn voor je medewerker in zo’n moeilijke periode, om een goed werkgever te zijn én de prestaties van de medewerker op pijl te houden. Kortom, financiële stress doet afbreuk aan de vitaliteit van de medewerker. 

BBL leerlingen in je bedrijf? Zo laat je geen voordeel liggen

Voor BBL-leerlingen in je organisatie mag je als werkgever een lage WW-premie toepassen. Dit scheelt in je lasten, maar er zijn wel enkele voorwaarden aan dit voordeel verbonden.

Januarbeidsrecht: billijke vergoedingen en grensoverschrijdend gedrag

Op arbeidsrechtelijk terrein was het beslist geen Dry January. Er werden de eerste maand van dit jaar weer flink wat interessante en spraakmakende uitspraken gepubliceerd. Ik selecteerde er 10. Volstrekt subjectief en in willekeurige volgorde. Trends? Ja! Billijke vergoedingen en grensoverschrijdend gedrag.

Gratis rechtsbijstand voor klokkenluiders

Klokkenluiders komen vanaf 1 februari in aanmerking voor gratis rechtsbijstand of mediation. De staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, de minister voor Rechtsbescherming en het Huis voor Klokkenluiders hebben hiervoor een regeling getroffen. Zij hebben de Raad voor Rechtsbijstand gevraagd deze uit te voeren in samenwerking met het Huis voor Klokkenluiders. De regeling is opgesteld om klokkenluiders beter in staat te stellen hun rechtsbescherming af te dwingen.

Help je werknemers bij de keuzes rond het nabestaandenpensioen

Er is meer te kiezen in het nieuwe pensioenstelsel dan in het oude. Dat geldt zeker voor het nabestaandenpensioen. Hoe help je medewerkers bij het maken van die keuzes? En hoe kun je ze activeren om daarmee aan de slag te gaan?

Disfunctioneren werkneemster of verwijtbaar handelen werkgever?

Bij Hogeschool InHolland stapten meerdere werknemers naar de vertrouwenspersoon om te klagen over hun leidinggevende. Er zou sprake zijn van een angstcultuur en een onveilige werkomgeving. Zonder de meldingen te onderzoeken en zonder hoor- en wederhoor toe te passen, werd de leidinggevende direct een verbeterplan opgelegd. Was dit terecht of heeft de werkgever hierdoor verwijtbaar gehandeld?

Verminder intimidatie binnen je organisatie

Een heel groot gedeelte in Nederland heeft te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer. Bij ongewenste omgangsvormen gaat het over de omgang, communicatie en wijze van leidinggeven. Dit kan zich uiten in vormen als pesten, agressie & geweld, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Om meer grip op verzuim te krijgen, is het belangrijk dat je binnen jouw organisatie een sociaal veilig werkklimaat ontwikkelt, waarin ongewenste omgangsvormen zoals intimidatie geen kans hebben.

Digitale kennis en vaardigheden testen en verbeteren met de gratis tool DigIQ

Weet je hoe je informatie kritisch beoordeelt, hoe je apparaten veilig houdt en hoe AI werkt? Met de nieuwe tool DigIQ kunnen alle Nederlanders van tien jaar en ouder testen wat ze online kunnen en hoe dit te verbeteren. De DigIQ is ook geschikt voor organisaties en scholen die de digitale competenties van medewerkers of/en studenten willen versterken. De websitecode kan dan worden gepersonaliseerd.

‘Veranderen? Moet dat nou echt…’ Veranderen heeft alleen kans van slagen volgens het 3R-model

Verandering. Het is een constante. Helaas wel een waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. En die ook niet altijd goed gaat. Dus als er dan toch veranderd moet worden, laten we het dan goed proberen te doen aldus reorganisatie-regisseur Rein Heddema. Volgens het 3R-model.