Logo
  • Video
  • 15 juli 2014
  • Peter van den Hout

Video: Moderne sociale zekerheid en de gevolgen voor HR

Met een overheid die de verantwoordelijkheid voor ziekte en uitval van werknemers steeds meer neerlegt bij werkgevers, krijgt HR het steeds drukker. Stellen HR-professionals wel de juiste prioriteiten om dit te kunnen bolwerken?

De Wet verbetering poortwachter, de nieuwe Ziektewet, premiedifferentiatie voor arbeidsongeschiktheid: de overheid trekt zich steeds verder terug bij de uitval van werknemers door ziekte. De verantwoordelijkheid hiervoor komt in toenemende mate bij werkgevers te liggen, zowel administratief als financieel. Tegelijkertijd worden onder invloed van de crisis HR-afdelingen steed kleiner van omvang. Heeft HR nog wel voldoende tijd om aan zijn belangrijkste taken toe te komen?

In deze aflevering van HR Control legt Mick Netiv, directeur van Robidus, uit hoe werkgevers en HR-professionals de juiste keuzes kunnen maken om uit deze spagaat te komen.

Video van Moderne sociale zekerheid en HRM

Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform en voegen waarde toe aan de diverse thema’s rondom sociale zekerheid.

Producttips

Ook interessant

Effectief verzuim terugdringen
Download de gratis whitepaper